19 Nisan 2010 Pazartesi

Demirkanlı / Timur / Kurhan'ın LİNÇ KAMPANYATÖRLERİNDEN medet uman İzmir / Balçova Belediyesi, LİNÇÇİ Genco Erkal'a Aydınlanma Onur Ödülü(!) verdi!

Aydınlanma Onur Ödülü LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Genco Erkal'a


Köy Enstitüleri’nin 70. kuruluş yıldönümünü bir panelle kutlayan Balçova Belediyesi, panelde ayrıca daha önce çeşitli aydın ve eğitim gönüllü (gönüllü) kişilere verilen Aydınlanma Onur Ödülü’nü, sanatçı LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Genco Erkal'a verdi.

İZMİR - Balçova Belediyesi Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan ve Dünyadaki (Dünya'daki / dünyadaki) en önemli eğitim programlarından birisi dolarak kabul edilen Köy Enstitüleri’nin 70. kuruluş yıldönümünü bir panelle kutladı. Panel’de konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Köy Enstitüleri’ni kapattıran an (kapattıran) zihniyetle Anayasa’yı kendi istediği gibi değiştirmek isteyen zihniyetin aynı olduğunu söyledi.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş’ın yönettiği Dr. Engin Tonguç, Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz ve CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin konuşmacı olarak katıldığı panel, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Yazar Prof. Dr. Oğuz Makal’ın Köy Enstitüleri’nin kurucusu İsmail Hakkı Tonguç’un hayatını anlattığı “Ülkeyi Kucaklayan Adam” isimli belgeselin gösterimi ve Köy Enstitüleri mezunları ile emekli öğretmenlerin mandolin dinletisinin ardından panelin açılış konuşmasını yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Köy Enstitüleri’nin Atatürk Devrimleri’nin devamı olan bir aydınlanma ışığı olduğunu ifade ederek “Biz de Balçova’yı bu şekilde yönetmeye gayret ediyoruz. Köy Enstitüleri’nde olduğu gibi başta eğitim olmak üzere, spor, el becerileri ve sanatsal aktivitelerle halkımıza ücretsiz hizmetler veriyoruz. Günümüz eğitim sisteminin çöktüğünü hepimiz kabul ediyoruz. Eleştirmek yerine gelin hep birlikte Köy Enstitüleri ruhunu beraber yaşatalım. Bugünü olmasa bile gelecek kuşakları garanti altına alalım” diye konuştu.

Ülkemizde eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce de şöyle dedi:

“87 yıl önce Cumhuriyet’i kuranların (kuranlar) bu yönetim biçimini yerleştirmek için eğitimi kullandılar, Köy Enstitülerini (Enstitüleri'ni) açtılar. Bugün Cumhuriyet Değerlerine (Değerleri'ne / değerlerine) karşı olanlar yine eğitimi kullanıyorlar. Ulusalcı, bilimin önceliğine önem veren eğitim yerine başka kavramlar yerleştirmek istiyorlar. O zaman, Halkı (halkı) işledikleri toprakların sahibi yapmak istedikleri, feodaliteye karşı geldiği için Köy Enstitülerini (Enstitüleri'ni) kapattılar. Şimdi Anayasa’yı değiştirmek için çalışıyorlar. Çünkü Anayasa değişikliğinin altında üç neden yatıyor. Birincisi başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıklara karşı açılan davaları kendi lehlerine çevirmek. İkincisi yaptıkları özelleştirmelere karşı açılan davaları kendilerine göre atadıkları hakim ve savcılarla kendi lehlerine çevirmek. Üçüncüsü ise bu yolun sonunda karşılaşacakları Yüce Divan’dan kaçmak” diye konuştu. Son söz olarak panele katılanları uyaran Muharrem İnce “Önümüzdeki seçimler son seçimlerimiz olacak. Bu seçimden sonra bir daha böyle bir seçim olmayacak. Ancak Irak’taki Baas Partisi’nin yaptığı seçimler gibi seçimler yaşarız.”

Köy Enstitülerinin (Enstitüleri'nin) kurucusu İsmail Hakkı Tonguç’un oğlu aynı zamanda Köy Enstitüleri’nde hekimlik yapan Dr. Engin Tonguç Köy Enstitüleri’nin kapatılması ile ülkenin eğitim ve ilerle (ilerleme) atağının durduğunu belirtirken; Gazeteci Yazar Hıfzı Topuz da Köy Enstitüleri’nin Dünya’nın bir çok gelişmiş ülkesinde örnek model olarak gösterildiğini ifade etti.

Panelde ayrıca daha önce çeşitli aydın ve eğitim gönüllü (gönüllü) kişilere verilen Aydınlanma Onur Ödülü Sanatçı (sanatçı) LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Genco Erkal'a verildi. Eğitime yaptığı katkılar ve aydın kişiliği nedeniyle Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın elinden 2010 Aydınlanma Onur Ödülü’nü alan LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) Genco Erkal “Hepimiz bu ülkenin Cumhuriyet Değerleri ile yaşatılması için elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor. Nazım’ın (Nâzım'ın) dediği gibi ‘Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa’” diyerek paneli izleyenlere ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’ne teşekkür etti.

(Kaynak: SonSöz.com)


***


Oyun'un notu: Yukarıdaki yazıyı, www.egedesonsoz.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, yazıda bulunan LİNÇÇİ (İngilizce: LYNCHER) ada biz link verip, bu adı biz kırmızı renkle belirginleştirdik. Ayrıca, yazıdaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!!

Ayrıca bakınız:

Boğaziçi Üniversitesi "militanı" ve LİNÇÇİye Örenkaya suçlaması: "Ömer Faruk Kurhan'ın bu yazısı daha en baştan yalan ve dezenformasyon içermektedir."

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından ve bu kampanyanın "1 No'lu sanığı" 3. Abdülhamid Ertuğrul Timur düzenlediği ankette bile öznesiz tümce kullanıyor!

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi