10 Mayıs 2010 Pazartesi

"Yağ satarım bal satarım, ustam ölmüş ben satarım" tekerlemesi eşliğinde; Mehmet Ulusoy'un ölümünden sonra LİNÇÇİ Genco Erkal'ın "asparagas tiyatrosu"

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, www.eskisehirtiyatrolari.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!


***


AZİZLİKLER


Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal, taşlama (taşlama,) köşe yazılarından uyarlayan, yöneten ve sahne tasarım (tasarımı): LİNÇÇİ Genco ERKAL
Müzik : Arif ERKİN
Koreografi : Nur SONBAHAR
Işık Tasarım: Ali Rıza TEKİN, Soner ERDOĞMUŞ
Yönetmen Yard.: Devrim Özder AKIN, Gonca YAKUT, Basri ALBAYRAK
Dramaturg : Sibel ARICAN
Müzik Düzenleme : Oktay KÖSEOĞLU
Sahne Amiri: Songül EYİDOĞAN


OYNAYANLAR

LİNÇÇİ Özlem AKDOĞAN
Hakkı KUŞ
Zafer ERGÜL
Ali EYİDOĞAN
LİNÇÇİ İsmail DÜNDAR

MÜZİSYENLER

Piyano: Onur ERMEZ
Trombon: Eray GÖVER
Flüt: Okan HELVACI
Klarnet: Uğur BAYLOZ

Oyunun Konusu:

Oyun bir yönden Aziz Nesin'in dünyaya bakışını ve güldürü yaratmadaki ustalığını ortaya koyarken, diğer yönden ise; insanımıza eleştirel bir bakış açısı getiriyor ve gerçek bir demokrasiyi oluşturamamış, insan hakları, düşünce özgürlüğü gibi konularda sınıfta kalmış, her şeyden korkan (korkan,) sinmiş insanların oluşturduğu bir toplumu anlatıyor...Güldürü biçiminde başlayıp süren, yargılayan, coşturan, biraz da hüzünlü sona ulaşan bir oyun...

(E.B.B.Ş.T. dramaturgları tarafından hazırlanmıştır.)

(Kaynak: eskisehirtiyatrolari.com)


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi