16 Ağustos 2010 Pazartesi

Kültür Bakanlığı çanağının 48.000 TL'lik (yaklaşık olarak 100 asgari ücret) bölümünü yalayan Tiyatro Kare, dramaturg olarak Ömer F. Kurhan'ı besliyor!

Leyla’nın Evi Bodrum'da!


"Leyla’nın Evi” Bodrum'da! Zülfü Livaneli’nin 60 baskı yapan romanı, Tiyatrokare tarafından dev bir prodüksiyon ile sahneye konan “Leyla’nın Evi” 20 Ağustos'da Bodrum Yalıkavak Amfi Tiyatroda! Tiyatrokare’nin dev prodüksiyonu ‘Leyla’nın Evi’ tiyatro oyunu seyirciden büyük ilgi görüyor.

Zülfü Livaneli’nin sevilen kitabından uyarlanan “Leyla’nın Evi” Bodrum'da! Zülfü Livaneli’nin 60 baskı yapan romanı, Tiyatrokare tarafından dev bir prodüksiyon ile sahneye konan “Leyla’nın Evi” 20 Ağustos'da Bodrum Yalıkavak Amfi Tiyatroda! Tiyatrokare’nin dev prodüksiyonu ‘Leyla’nın Evi’ tiyatro oyunu seyirciden büyük ilgi görüyor. İzmit, Antalya, Eskişehir, Ankara’nın ardından İzmir'de salonları hınca hınç dolduran oyun 20 Ağustos 21.30'da Yalıkavak Marina'da bir gece için Bodrumlularla buluşuyor. Zülfü Livaneli’nin kaleminden tiyatroya uyarlanan, kitabı 60 baskı yapan “Leyla’nın Evi” muhteşem dekoru, müzikleri ve sinematografik kurgusuyla sezonun en iddialı yapımı! Zülfü Livaneli’nin ilk kez bir kitabı tiyatroya uyarlandı. Yaklaşık 1 yıl süren hazırlık aşaması ve provaların ardından sahnelenmeye başlanan oyun Türkiye’yi geziyor. “Leyla’nın Evi” için Livaneli'nin bestelediği ve Ayça Varlıer'in seslendirdiği "Duisburg" adlı hip hop şarkı Bayülgen'in Disko Kralı'nın ardından, internette de tıklanma rekoru kırıyor. Yönetmenliğini Nedim Saban’ın yaptığı oyunun başrollerinde Celile Toyon, Ayça Varlıer, Onur Bayraktar, Nuri Gökaşan, Volkan Severcan, Melda Gür, Bülent Seyran, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk yer alıyor. ‘Leyla’nın Evi’ sahne dönüşümlerini muhteşem sinemasal efektler ve filmler ile anlatırken, geçmişe dönen sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajları ile canlandırıyor. Ayça Varlıer’in söyleyip dans ettiği, Zülfü Livaneli’nin Hip Hop parçası “Duisburg” ve yine Livaneli’nin şarkılarından oluşan müziklerle ve eski İstanbul görüntüleriyle; Leyla’nın gözünden İstanbul’un dünü ve bugünü anlatılıyor. Sinematografik anlatım ve müziklerle oyunun temposu artarken seyirci, değişen değerleri gözyaşları içinde sorguluyor. Eleştirmenlerden "Yönetmen Nedim Saban dekor, ışık ve müzik üçlüsüne, oyunculukları da ekleyerek, "Leyla'nın Evi'ni" o kadar güzel yönetmiş ki, oyunun sonunda özellikle romanı okumuş izleyiciler olarak ayakta alkışladık. Saban, toplumsal yazar Zülfü Livaneli'nin metnini sahneye taşımakla çok doğru bir iş yapmış" şeklinde övgüler alan oyun, genel istek üzerine 22 ve 23 Eylül'de tekrar İzmir'lilerle Bostanlı Açıkhava Tiyatrosu'nda buluşacak.

BODRUM / YALIKAVAK AMFİ TİYATRO
Gişe Tel : 0554 677 85 68
Tiyatrokare: (212) 2434485

Bilet Satış Noktaları: Bodrum
Turgutreis / Amiral cafe
Bodrum marina çarşısı / Black cat
oasis alışveriş merkezi ve Biletix...

İZMİR KARŞIYAKA SUAT TAŞER AÇIKHAVA TİYATROSU
GİŞE;0232 362 61 61

(Kaynak: tiyatrohaber.net)


***


Ayrıca bakınız:

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz yargılanıyor!

Hüseyin Hilmi Bulunmaz yargıç karşısına çıktı!

Bulunmaz'ın yargılanması devam ediyor hâlâ!


***


Kültür Bakanlığı çanağı yalamak zorunda kaldığına göre tiyatroculukta ve tatlıcılıkta başarısız olduğu kanıtlanan Nedim Saban yazarlıkta da başarısız!

Zülfü Livaneli'nin gazetesi VATAN, Leyla'nın Evi'ni haber yaparken yönetmen Nedim Saban'ın ve bu oyunda görev alanların adlarına âdeta sansür koyuyor!

Dramaturgu Ömer F. Kurhan olan Nedim Saban, "Leyla'nın Evi" için Kültür Bakanlığı çanağından 48.000 TL yalarken aynı süreçte bir de yaşam koçu tutmuş!

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan olan Nedim Saban, Kültür Bakanlığı çanağından 48.000 TL alırken bir yandan da televizyon programı sunuculuğu yapıyor!

Nedim Saban'ın sahibi olduğu Tiyatro Kare, Kültür Bakanlığı çanağının 48.000 TL'lik bölümünü yalarken, dramaturg olarak Ömer Faruk Kurhan'ı besliyor!

Dramaturgu Ömer F. Kurhan olan "Leyla'nın Evi"nin yazarı Livaneli, "Kemalist imalat"a başladı yada "Her türlü Kemalizm özen ve itinayla tamir edilir!"

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olan Nedim Saban'ın sahneye koyacağı "Leyla'nın Evi" oyunu, LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'nın sitesinde haber yapıldı!

LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, LİNÇÇİ olmayan Nedim Saban'a dramaturgluk yapıyor!

Kültür Bakanlığı çanağını yalayan profesyoneller

Ergiç; "Benim açımdan, hilesiz bir şekilde mücadele etmek, başarıdan önemli. Bu, hiçbir zaman terk etmemek istediğim kişisel devrimci düşüncem" diyor!

Büktel'le Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerden LİNÇÇİ Kurhan, LİNÇÇİ Tuncay Özinel'e ders veriyor!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi