7 Ocak 2010 Perşembe

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olan Nedim Saban'ın sahneye koyacağı "Leyla'nın Evi" oyunu, LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'nın sitesinde haber yapıldı!

Güncelleme 8 Ocak 2010 saat 13.30: LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yönettiği LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak aşağıya aktardığımız haber, biz yayınladıktan sonra, hiçbir açıklama yapılmadan değiştirilip "geliştirildi". Biz, LİNÇÇİ yayıncılarla aynı davranışta bulunmayı asla düşünmediğimizden, bu değiştirilip "geliştirilen" durumu okurlarımızın bilgisine anında sunuyoruz. (HB)


***


"Leyla’nın Evi" Sahneye Çıkmaya Hazırlıyor


Tiyatro Kare’nin Zülfü Livaneli’nim aynı adlı romanından uyarlanan “Leyla’nın Evi”nin tanıtımı 6 Ocak Çarşamba akşamı Titanik Otel’de düzenlenen bir kokteyl ile tanıtıldı.

Zülfü Livaneli’nin aynı adlı romanından Zeynep Avcı’nın tiyatroya uyarlayıp Nedim Saban’ın yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği oyunun Dramaturgisini LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan yapıyor. Mart ayında sahnelenmeye başlanması planlanan oyunda Leyla’yı Celile Toyon Uysal oynayacak. Müziklerini de Zülfü Livaneli’nin yaptığı ‘Leyla’nın Evi’nde diğer rolleri ise, Cüneyt Türel, Ayça Varlıer, Sinan Albayrak, Burak Tamdoğan, Gülden Avşaroğlu, Ethel Muhinas, Çisil Oral ve Bülent Seyran paylaşıyor.

Oyunda, Boğaziçi’nde yalısı elinden alınan ve Beyoğlu’nun bir köşesinde yaşamak zorunda kalan İstanbul hanımefendisi Leyla’nın gözünden İstanbul kültürü ve kentin yaşadığı değişim anlatılıyor.

................................Haber Giriş Tarihi: 08 Ocak 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)

***

Oyun'un notu: Yukarıdaki metni, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yönettiği LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, metinde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı biz kırmızılaştırdık!

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi