23 Haziran 2010 Çarşamba

Bulunmaz'ın yargılanması devam ediyor hâlâ!

.............................Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz


Ömer Faruk Kurhan'ın Cumhuriyet Savcılığı'na yapmış olduğu şikayet üzerine yargılanan sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın "dava"sı devam ediyor hâlâ. Cumhuriyet Savcısı Nurten Altınok'un hazırladığı iddianame sonucu, yargıç Metin Çelik tarafından yargılanan Hilmi Bulunmaz, avukat Sabri Kuşkonmaz'a vermiş olduğu vekalet nedeniyle bugünkü (23 Haziran 2010) duruşmada hazır bulunmadı.

Aşağıda sunduğumuz "DURUŞMA TUTANAĞI" metnine hiçbir müdahalede bulunmadık. (HB)


***


..........................................T.C.
...................................İSTANBUL
..........................3. SULH CEZA MAHKEMESİ

DURUŞMA TUTANAĞI
DOSYA NO: 2010/8
DURUŞMA TARİHİ: 23/06/2010
CELSE NO: 2

HAKİM: METİN ÇELİK 34320
KATİP: RAHŞAN POYRAZ 66086

Belirli gün ve saatte 2. celse açıldı. Açık yargılamaya devam olundu.

Sanık HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ müdafi Av: Sabri Kuşkonmaz, Katılan ÖMER FARUK KURHAN vekilleri Av: UĞur Demirci ile İnan Yılmaz geldikleri görüldü.

KATILAN VEKİLLERDEN SORULDU: Yazılı olarak beyanlarımızı sunmuştuk. Tekrar ederiz. İbraz etmiş olduğumuz belgelerden çirkin yayının enternetten kaldırılmasını talep ediyoruz. Sözkonusu cd deki konuşmalar yargılama konusu olayı içerecek niteliktedir dediler.

SANIK MÜDAFİDEN SORULDU. Bir kıta dilekçe ibraz etti. Tekrar ederiz dedi.

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ

1- Dosyadaki cd'nin bilgisayardan izlenememesi nedeniyle bilirkişiye tevdi ile konuşma dökümlerinin ivedi şekilde açılımı sağlanarak mahkememize sunulmasının sağlanması, bilgisayar kaydında belirtilen hususlarla ilgili dökümler geldikten sonra mahkememizdeki yargılama konusu olayla ilgili ise ve şartları varsa yayınının durdurulup durdurulmayacağının değerlendirilmesine

2- Seçilecek bilirkişi aracılığıyla dosyaya sanık tarafından verilen ve katılan tarafından ibraz edilen tüm belgeler ve kayıtlar incelenmek suretiyle sözkonusu yazının daha öncesinde yazılmış yazılara hitaben yazılmış yazılara cevap niteliğinde olup olmadığının, daha önceki katılan ve sanık tarafından yazılan yazılarda gözönüne alınarak tarafların işlerinin mahiyeti de nazara alınarak eleştiri sınırında kalacak nitelikte yazı olup olmadığı yönünde rapor alınmasına

2- Bu nedenle duruşmanın defter durumu, iş yoğunluğu nedeniyle zorunlu olarak 19.10.2010 günü saat 11.55'a bırakılmasına karar verildi 23/06/2010

Katip 66086 Hakim 34320


***


Ayrıca bakınız:

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz yargılanıyor!

Hüseyin Hilmi Bulunmaz yargıç karşısına çıktı!


***


LİNÇ KAMPANYATÖRÜ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği yöneticileri duyarlılık gösterip, iç yazışmalarını bile bize gönderme kararı almışa benziyor!

LİNÇ KAMPANYASI imzacıları, gayrimeşrudan meşruya, illegalden legale, yasadışından yasala çıkmaya yeltenirlerken, insanî değerlere sırt çeviriyorlar!

LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Genel Sekreteri Avukat Burhan Gün'ü "kafaya alan" LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'dan "hukuk kartı"!!!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi