14 Mart 2008 Cuma

HESAP SORUYORUZ! / 11

Coşkun Büktel
14 Mart 2008


"2. EXORCISM"DE 20. GÜN:
Exorcism: şeytan çıkarma.
..............."1. EXORCISM"i okumak için TIKLAYINIZ!

"Hiç kimse masum olduğunu kanıtlamak zorunda değildir, suçu kanıtlama yükümlülüğü suçlayan tarafa düşer" diyen evrensel hukuk normuna göre; biz, bizi suçlayan her orospu çocuğunu cevaplamak ve masumiyetimizi kanıtlamak zorunda değiliz; ama bizi suçlayan orospu çocukları, suçlamalarını kanıtlamak zorunda!...

"Elimizde ses kaydı var" dediler, ses kaydı bulunmadığını 80 saat sonra itiraf ettirdik. (Bakınız: "1. Exorcism")

CEMAL BULUNMAZ ÇIKSIN "BU SİTEYİ (DOMAİNİ BİZE SAT DEMEDİM" DİYEMEZ ÇÜNKÜ BİLGİSAYAR KAYITLARI VAR.

dediler, Cemal Bulunmaz çıktı ve dedi ki:

"BU SİTEYİ (DOMAİNİ BİZE SAT DEMEDİM"

Yani Cemal Bulunmaz, eskiden Burak Caney takma adı ardına saklanan, (Burak Caney adının kepaze olması üzerine) şimdilerde imzasız yazan korkak sapıkların restini gördü ve onların "DİYEMEZ" dedikleri şeyi "dedi".

Şimdi DİYEMEZ ÇÜNKÜ BİLGİSAYAR KAYITLARI VAR. demiş olan korkak sapıklar, o kayıtların neresinde Cemal Bulunmaz'ın "BU SİTEYİ (DOMAİNİ BİZE SAT dediğini göstererek, bize yönelik suçlamalarını kanıtlamak zorunda...

Ama o kayıtları (sanki aleyhimize birer belgeymiş gibi) kendileri yayınladıkları halde, o kayıtlarda bir tek suç unsuru gösteremiyorlar. Gösteremedikleri gibi, gösteremediklerini de söyleyemiyorlar. "Elimizde" dedikleri kanıtların, kanıt filan olmadığını ikinci kez itiraf edip ikinci kez kepaze olmak istemiyorlar. Asıl kepazeliğin, iftirayı itiraf etmek değil, iftira etmiş olmak olduğunu 20 gündür anlamıyorlar. İnsanları sahte kanıtla suçlayıp "hani kanıt?" dendiğinde cızlamı çekip tam siper olan takma isimli orospu çocukları umurumuzda değil! Ama onların, kendi adlarını gizlerken, gerçek adlarıyla önümüze sürdüğü üç-beş tane enayi fügüranla hesabımız var. facepayeler listesinde ya da hela gibi çift "oo"lu tiyatrooyun sayfalarında gerçek adlarıyla yer alarak, bu iftiracı "yüzsüzlerin" bize karşı yürüttüğü iftira kampanyasını "gerçek adlarıyla" destekleyen, Nutku, Akmen, Cücenoğlu, Yıldırım Fikret Urağ ve (1994'te "Shakespeare'e Moruk Muamelesi Yapmak"* adlı yazımızla eleştirmiş olduğumuz) Zafer Algöz'e soruyoruz:

Evrensel hukuk normları sizin de umurunuzda değil mi? Hadi Nutku zaten iftiracı; hadi Akmen, bu iftira batağına "Özdemir Abi"sinin hatırına girdi ("Özdemir Abi"sinin nârına yandı); hadi Cücenoğlu, bu sitede en çok okunan, şimdiden bir eleştiri klasiği olarak tanınan "Çığ Aslında Nedir, Neyi Sarsıyor?" başlıklı yazımdaki eleştirilerin verdiği kuyruk acısına ancak bu iftiraya imza atarak pansuman yapıyor... Peki ama Urağ ve Algöz'e ne oluyor? Onların kuyruk acısı Cücenoğlu'nunki kadar keskin olamaz ki... Urağ ve Algöz, bize iftira eden takma isimli korkak sapıkların ardında, sırf iki buçuk tiyatro sitesi ve bir tiyatro dergisi var diye mi; "Büktel ve Bulunmaz'ın bana bir yararı olmaz ama yarın öbür gün korkak sapıkların site ve dergilerinden yararlanabilirim" diye düşünerek mi, sapıkların bize karşı bu iftira kampanyasına imza veriyorlar? Urağ ve Algöz'ün bu iftira kampanyasına hangi gerekçeyle destek verdiklerini kesin olarak söyleyemeyiz; ama alçakça olmayan, masum ve temiz bir gerekçe gösteremeyeceklerini kesin olarak söyleyebiliriz. Son çözümlemede, bu iftiranın, mağdurlarını değil, faillerini kepaze edeceğini; Bulunmaz ile Büktel'i değil, facepayeleri zarara uğratacağını da, kesinlikle söyleyebiliriz.

* "Shakespeare'e Moruk Muamelesi Yapmak", Coşkun Büktel'in "Türk Tiyatrosundan İnsan Manzaraları" adlı eleştiri kitabında okunabilir. Sayfa 145-158.


COŞKUN BÜKTEL
14 Mart 2008 / Saat: 16.30

Not 1: Konuya yabancı olanlar, aşağıdaki başlığı tıklayarak "tehdit" konuşmasının metnine ve olayın tüm ayrıntı, belge ve linklerine ulaşabilirler.

Büktel ve Bulunmaz'ın "Beyaz Cephe"ye karşı ortak açıklaması

Not 2: Nutku, Akmen ve Cücenoğlu'nun özellikle Büktel'den niçin nefret ettiklerini ve Büktel ile Bulunmaz'a karşı olunca kalleş sapıkları bile desteklemekten niçin kaçınmadıklarını bilmeyenler!... Lütfen şu aşağıdaki üç linki tıklayınız:

Nutku, Akmen ve Cücenoğlu

(Bakınız:
HESAP SORUYORUZ! / 1
HESAP SORUYORUZ! / 2
HESAP SORUYORUZ! / 3
HESAP SORUYORUZ! / 4
HESAP SORUYORUZ! / 5
HESAP SORUYORUZ! / 6
HESAP SORUYORUZ! / 7
HESAP SORUYORUZ! / 8
HESAP SORUYORUZ! / 9
HESAP SORUYORUZ! / 10
HESAP SORUYORUZ! / 11

Kaynak: Büktel, "İftirayı nasıl itiraf ettirdik")

(Ayrıca bakınız: Bulunmaz, "Bir iftiranın bataklık anatomisi!")

(Ayrıca bakınız:
"Burak Caney "fotoğraf" sergisi!... / 1"
"Burak Caney "fotoğraf" sergisi!... / 2"
"Burak Caney "fotoğraf" sergisi!... / 3"
"Burak Caney "fotoğraf" sergisi!... / 4"
"Burak Caney "fotoğraf" sergisi!... / 5"
"Burak Caney "fotoğraf" sergisi!... / 6"
"Burak Caney "fotoğraf" sergisi!... / 7")