1 Mart 2008 Cumartesi

HESAP SORUYORUZ! / 7

Coşkun Büktel


"2. EXORCISM"DE 67. SAAT:
Exorcism: şeytan çıkarma.
..............."1. EXORCISM"i okumak için TIKLAYINIZ!


Türk Dil Kurumu'nun Türkçe Sözlük'ü diyor ki:

Kalleş: s. Ar. Kallaş. Sözünde durmayıp bir işin yüzüstü kalmasına yol açan; birine gizlice kötülük eden

Orospu çocuğu: is. Serseri, haylaz, hinoğluhin, hilekâr, kalleş.

Demek ki: Birine meydan okuyup da, "hodri meydan" cevabını aldıklarında "tam siper" olup sözünü unutanlara, (Bakınız: "1. ve özellikle 2. Exorcism") sözünde durmayanlara; takma isim ardına saklanarak insanlara iftira atan kalleş sapıklara, "orospu çocuğu" kavramını ağzına alamıyormuş gibi yapmacık ("euphemistic") bir görüntü ardına saklanıp her türlü orospu çocukluğunu yapanlara; yalnızca biz (Büktel ve Bulunmaz) değil, Türkçe Sözlük de "orospu çocuğu" diyor. Ve kesinlikle inanmalısınız ki, hiçbir kelime, o sözlüğe, yalnızca kenar süsü olarak dursun diye konmuyor; ihtiyaç durumunda kullanılsın diye konuyor.

İftiralarını uzun süre Burak Caney, bir ara Beyaz Cephe takma adlarının ardına saklanarak; daha sonra (her iki imzanın da kepaze olması üzerine) şimdilerde helâ kapısındaki gibi çift "oo"lu "tiyatrooyun" imzasıyla ya da imzasız olarak, yayınlayan "korkak, kalleş, sözünde durmayan, namert" sapıkları tek bir kavramla tanımlamak için Türkçe'de "orospu çocuğu" kadar uygun bir başka kavram var mı? Yok.

Ben neden iyi bir yazarım? Durumları en isabetli kelime ve kavramlarla tanımlayabildiğim, kurduğum kompozisyonlar içinde kelimeleri mermi kadar etkili kılabildiğim için... Yoksa vandallar bana karşı mücadele etmek için yarasalar gibi karanlığa saklanmak, sahibi belirsiz kalleş siteler kurmak zorunda kalırlar mıydı? Ne yazık ki, sözlükte, orospu çocukları destekleyenler için özel bir tanım bulunmuyor. "Facepayeler" tanımı bu ihtiyaçtan doğdu.

Korkak sapıkları yalnızca Nutku, Akmen ve Cücenoğlu destekliyor değil. Sapıkların yayınladığı (sayıları 300'ü aşan) facepayeler listesi içinde her şeyden habersiz masum ve mağdur insanların, "facepaye olmayanların" çoğunlukta olduğunu biliyoruz. Çünkü anketi 3. Abdülhamid'in daha önce düzenlediği anketlerdeki gibi sahtekârca yöntemlerle düzenlediklerinden (Bakınız: Büktel, "tiyatrom.com okurları mı gerçekten ahmak, yoksa Timur mu onları ahmak sanıyor?") Ulvi Alacakaptan'ı, Hakan Urcu'yu, Levent Çağlayan'ı bile yanıltabilmiş ve onları bize karşı imza vermiş gibi gösterebilmişler. Ama çoğu aslında anket sahtekarlığının mağduru olsa da, facepayeler listesinde yer alan bazı "kuyruk acılı" facepayeleri (masum ve mağdur olduklarını hiç sanmadığımızdan) teşhir edecek ve yakalarına yapışıp, "yüzsüz" ve kalleş sapıkların bize karşı başlattığı bu iftira kampanyasına hangi alçakça niyetlerle destek verdiklerini soracak ve hangi tarafta olduklarını (öyle "inkâr kapısını aralık bırakarak" değil) "açıkça mertçe, Türkçe, netçe" belirlemelerini talep edeceğiz. Bize iftira eden yüzsüz ve kalleş" sapıkların iftira kampanyasına, ya tıpkı Nutku, Akmen ve Cücenoğlu'nun yaptığı gibi "açık destek" vermelerini, ya da sapıkların iftira kampanyasının mağduru olduklarını açıklamalarını isteyeceğiz. Karar onların olacak. Ama her ne olursa olsun, o iğrenç listede imzası bulunan herkes, mağdur mudur, geri zekâlı mıdır, yoksa bize iftira edilmesinden zevk duyan bir orospu çocuğu mudur ortaya çıkacak. Ak koyun kara koyun belli olacak.

Ama biz şimdilik, hesabı yine, kalleş ve iftiracı sapıklara "açık destek" veren Nutku, Akmen ve Cücenoğlu'ndan soralım:

"Çıksın" dediğiniz Cemal Bulunmaz çıktı ve "diyemez" dediğiniz şeyi dedi:

"BU SİTEYİ (DOMAİNİ BİZE SAT DEMEDİM"

Yani çiğ yemeyen Cemal Bulunmaz, başının ağrımayacağından emin olduğu için, bir başka deyişle, iftiracı korkak sapıkların ellerindeki bilgisayar kayıtlarında herhangi bir suç kanıtı bulunamayacağını bildiği için, sapıkların restini gördü. Bu durumda, Nutku, Akmen ve Cücenoğlu'nun "açık destek" verdiği iftiracı "yüzsüz" sapıklara ne yapmak düşer? Gayet açık:

"Çıksın" dedikleri Cemal Bulunmaz gibi, onlar da "çıkacaklar" ve ("kendilerinin yayınladıkları" Cemal Bulunmaz'a ait bilgisayar kayıtlarının neresinde, Cemal Bulunmaz'ın "BU SİTEYİ (DOMAİNİ BİZE SAT dediğini göstererek; Cemal Bulunmaz'a yönelttikleri suçlamanın palavra olmadığını, ciddiye alınması gerektiğini kanıtlayacaklar. Bunu kanıtladıklarında, onlara "orospu çocuğu" derken bizim yanılmış olduğumuzu, onlara "orospu çocuğu" demekle haksızlık ettiğimizi de kanıtlamış olacaklar.

Ama aradan 67 saat geçti, "yüzsüz" sapıklarınızda tık yok! Onlar "yüzsüz" olduklarından (nasılsa tanınma ve kepaze olma tehlikemiz yok diye düşünerek) iftiracı orospu çocuğu olmakta sakınca görmüyor olabilirler. Ama bu sapıklara "açık destek" veren Nutku, Akmen ve Cücenoğlu "yüzsüz" değil ki...

Yanılıyor muyuz?

67 saat oldu... Cevabı duyamadık?


Coşkun Büktel
29 Şubat 2008 (saat: 04.30)


Not 1: Konuya yabancı olanlar, aşağıdaki başlığı tıklayarak tehdit konuşmasının metnine ve olayın tüm ayrıntı, belge ve linklerine ulaşabilirler.

Büktel ve Bulunmaz'ın "Beyaz Cephe"ye karşı ortak açıklaması

Not 2: Nutku, Akmen ve Cücenoğlu'nun özellikle Büktel'den niçin nefret ettiklerini ve Büktel ile Bulunmaz'a karşı olunca kalleş sapıkları bile desteklemekten niçin kaçınmadıklarını bilmeyenler!... Lütfen şu aşağıdaki üç linki tıklayınız:

Nutku, Akmen ve Cücenoğlu

(Bakınız:
HESAP SORUYORUZ! / 1
HESAP SORUYORUZ! / 2
HESAP SORUYORUZ! / 3
HESAP SORUYORUZ! / 4
HESAP SORUYORUZ! / 5
HESAP SORUYORUZ! / 6
HESAP SORUYORUZ! / 7
HESAP SORUYORUZ! / 8
HESAP SORUYORUZ! / 9)

(Kaynak: Büktel, "İftirayı nasıl itiraf ettirdik")