4 Mart 2009 Çarşamba

"Şişli Belediyesi skandalı"nın tiyatrosunu kirletmesine izin vermeyen Gezen, "En Başarılı Özel Tiyatro Ödülü"nü elinin tersiyle jürinin suratına vurdu

Ödülü gazete ilanıyla reddetti


Öner Öngün
4 Mart 2009


Şişli Belediyesi'nin düzenlediği Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülleri, ilk organizasyonda tepkiyle karşılaştı. Müjdat Gezen Tiyatrosu "En Başarılı Özel Tiyatro Ödülü"nü iade ederken nedenini verdiği ilanla şöyle açıkladı: "Tiyatromuza 20 bin TL'lik bir çek ve ödül verildi. Gördük ki, jüridekilerin pek çoğu bu ödüle aday gösterilmiş ve bununla da kalmayarak ödül almış. O zaman biz de 'ödülümüzün bir değeri kalmadı' diye düşündük. Oyunumuzun yazarlarından biri de jüride bulunuyordu. Bu nedenle ödülü ve çeki iade ettik. Muhsin Ertuğrul'un adına bu iş yakışmadı."

(Kaynak: SABAH)

***

Oyun'un notu: Bakınız;
"Şişli Belediyesi, AKP'nin yaptığı gibi; halka, yanmayan kömür, yenmeyen pirinç, kullanılmayan beyaz eşya dağıtmak yerine, vasat tiyatrocular sunuyor!"
"Şişli Belediyesi, tiyatroculara sadaka dağıtırken, Zaman gazetesi de bize ait olan 'körler sağırlar, birbirini ağırlar' yorumunun kaynağını gizliyor!"
"Şişli Belediyesi, vasat tiyatroculara sadaka dağıtırken, Tuncer Cücenoğlu, hem jüri üyesi ve hem de 'En Başarılı Yazar' olarak bir skandala imza attı!"
"Şişli Belediyesi; Tuncer Cücenoğlu, Dilek Türker gibi tiyatro yoksunu ve yoksulu kişileri kötü emellerine alet ederek, Türkiye tiyatrosunu kirletiyor!"
"'Şişli Belediyesi skandalı'na, Mustafa Demirkanlı'nın Internet sitesi bile müdahale etmek zorunda kalınca, Özlem Özdemir, dişe dokunan bir yazı yazdı!"
"Coşkun Büktel, TEB öfkesinin, 'Şişli Belediyesi skandalı'nda yaşanan usulsüzlükleri deşifre etmeye kalkışacak kadar krize dönüşmediğini dile getiriyor"
"Hızla, hem de şimşek hızıyla kirlenen Türkiye tiyatrosu, lime lime dökülürken, Şişli Belediyesi de, verdiği ödüllerle bu kirlilikte pay sahibi oluyor!"
"Kirliliği bir giysi, küflenmişliği dekor olarak içselleştiren Türkiye tiyatrosu, ödüllerle gusül apdesti almak isterken bile skandallara neden oluyor!"
"'Çığ' yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun da jüri üyesi olduğu 'Şişli Belediyesi Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülleri 2009', 'Şişli Belediyesi skandalı"nı doğurdu'"
"'Şişli Belediyesi skandalı' olarak yaftaladığımız Muhsin Ertuğrul Ödülleri 2009 jürisinden beklenen oyun: Cücenoğlu'nu kurban rolünde sahneye çıkarmak"
"'Şişli Belediyesi skandalı'nın tiyatrosunu kirletmesine izin vermeyen Gezen, 'En Başarılı Özel Tiyatro Ödülü'nü elinin tersiyle jürinin suratına vurdu"