3 Mart 2009 Salı

Kirliliği bir giysi, küflenmişliği dekor olarak içselleştiren Türkiye tiyatrosu, ödüllerle gusül apdesti almak isterken bile skandallara neden oluyor!

Altı Haftada Altı Dans Dersi oyunuyla, Kültür Bakanlığı çanağının 63.000 TL’lik bölümünü yalayan Tiyatro İstanbul, bu oyunda Cihan Ünal’a da rol verdi.

Altı Haftada Altı Dans Dersi oyunundaki rolü için, Şişli Belediyesi Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülleri-2009’un "En Başarılı Erkek Oyuncu/Komedi" dalında ödül verdiği Ünal, bu ödülü reddetti.

Jüri içinde "Çığ" (Лавина) yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun (Тунджер Джудженоглу) da bulunduğu ve böylelikle kendi kendine "En Başarılı Yazar" ödülü verdiği Şişli Belediyesi Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülleri-2009, bizim tarafımızdan "Şişli Belediyesi skandalı" olarak yaftalanıp tiyatro gündemine taşınmıştı. (Bakınız: "Şişli Belediyesi, AKP'nin yaptığı gibi; halka, yanmayan kömür, yenmeyen pirinç, kullanılmayan beyaz eşya dağıtmak yerine, vasat tiyatrocular sunuyor!")

Biz, utanç verici bu durumu "Şişli Belediyesi skandalı" adıyla yaftalar yaftalamaz, Zaman gazetesi bir haber yapmıştı. (Bakınız: "Şişli Belediyesi, tiyatroculara sadaka dağıtırken, Zaman gazetesi de bize ait olan 'körler sağırlar, birbirini ağırlar' yorumunun kaynağını gizliyor!")

Bu arada Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) olaya müdahil oldu. (Bakınız: "Şişli Belediyesi, vasat tiyatroculara sadaka dağıtırken, Tuncer Cücenoğlu, hem jüri üyesi ve hem de 'En Başarılı Yazar' olarak bir skandala imza attı!")

Bu minval üzere gelişmeler sürerken, Cihan Ünal, sanatçı onurunun kirlenmemesi için, içinde "Çığ" (Лавина) yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun (Тунджер Джудженоглу) da bulunduğu jüriye, kendince gereken dersi verdi.

Zaman gazetesindeki konuyla ilgili haberi okuyunuz. (HB)


***


Cihan Ünal da ödülü reddetti


Bu yıl ilk kez verilen ve jüri üyelerinin de kazananlar arasında yer alması sebebiyle sanat camiasının tepkisini çeken 'Muhsin Ertuğrul Tiyatro ödüllerine bir tepki de Cihan Ünal'dan geldi. 'Komedi Dalında En Başarılı Erkek Oyuncu' seçilen Ünal, bu ödülü kabul etmediğini açıkladı.


(Kaynak: Zaman)

***

Oyun'un notu: Bakınız;
"Şişli Belediyesi, AKP'nin yaptığı gibi; halka, yanmayan kömür, yenmeyen pirinç, kullanılmayan beyaz eşya dağıtmak yerine, vasat tiyatrocular sunuyor!"
"Şişli Belediyesi, tiyatroculara sadaka dağıtırken, Zaman gazetesi de bize ait olan 'körler sağırlar, birbirini ağırlar' yorumunun kaynağını gizliyor!"
"Şişli Belediyesi, vasat tiyatroculara sadaka dağıtırken, Tuncer Cücenoğlu, hem jüri üyesi ve hem de 'En Başarılı Yazar' olarak bir skandala imza attı!"
"Şişli Belediyesi; Tuncer Cücenoğlu, Dilek Türker gibi tiyatro yoksunu ve yoksulu kişileri kötü emellerine alet ederek, Türkiye tiyatrosunu kirletiyor!"
"'Şişli Belediyesi skandalı'na, Mustafa Demirkanlı'nın Internet sitesi bile müdahale etmek zorunda kalınca, Özlem Özdemir, dişe dokunan bir yazı yazdı!"
"Coşkun Büktel, TEB öfkesinin, 'Şişli Belediyesi skandalı'nda yaşanan usulsüzlükleri deşifre etmeye kalkışacak kadar krize dönüşmediğini dile getiriyor"
"Hızla, hem de şimşek hızıyla kirlenen Türkiye tiyatrosu, lime lime dökülürken, Şişli Belediyesi de, verdiği ödüllerle bu kirlilikte pay sahibi oluyor!"
"Kirliliği bir giysi, küflenmişliği dekor olarak içselleştiren Türkiye tiyatrosu, ödüllerle gusül apdesti almak isterken bile skandallara neden oluyor!"