18 Aralık 2012 Salı

İngiliz mantığıyla Norveçli Henrik Ibsen'i katleden çakma çevirmen ve asparagas tiyatro yönetmeni seminerci Emre Koyuncuoğlu'nun önlenemez yükselişi The British Council'in desteği ile başlamış!

Koyuncuoğlu Londra Tiyatrosu'nda

Londra Royal Court Theatre tarafından düzenlenen Uluslararası Genç Tiyatro Yazarları ve Yönetmenleri Semineri'nin bu yıl ilk kez bir Türk konuğu var. Dramaturg, koreograf ve tiyatro eleştirmeni Emre Koyuncuoğlu, The British Council'in desteği ile bu seminere katılıyor. Seminer 4 Mayıs'ta sona eriyor.

(Kaynak: Hürriyet)

***

Ayrıca bakınız:

Ağır ağır okunup üzerinde uzun uzun düşünülecek önemli bir yazı!

Hürriyet Gazetesi muhabiri Ezgi Atabilen'in LİNÇÇİ "Hedda Gabler" Şebnem Köstem'le yaptığı "Bu kadın çok tehlikeli" başlıklı gayet ilginç söyleşiyi yavaş yavaş okuyup, üzerinde uzun uzun düşünün!

LİNÇÇİ Şebnem Köstem, kavramadığı "Hedda Gabler"i anlatmış!

Feridun Çetinkaya, Hedda Gabler çevirisinin(?) peşini bırakmıyor!

Her şeye karşın, iki efendinin (Anık / Çetinkaya) diyaloğu sürüyor!

"Rosenbergler Ölmemeli Skandalı" imalatçısı Ayşenil Şamlıoğlu, "Hedda Gabler Skandalı"na da yardım ve yataklık etmek istemiş!

Çetinkaya, Şamlıoğlu'nun çiftliğindeki yeni bir skandalın peşinde!

Çakma "Hedda Gabler"e "olur" diyen Ayşenil Şamlıoğlu, Feridun Çetinkaya'nın "Hedda Gabler" sorgulamasından rahatsız oluyor!

Feridun Çetinkaya'ya "Hedda Gabler" tarifi gerekmediği belli oldu!

"Rosenbergler Ölmemeli Skandalı" imalatçısı tiyatroda "asparagas tiyatro" esnaflığı yapan Emre Koyuncuoğlu'na sorduğu asparagas sorularla onu gaza getiren Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri Seçici Kurulu Üyesi Yağmur Yağmur'un, sorularına verilen yanıtlardan hoşlandığı oranda "Hedda Gabler" yapımının ödül almasına ne derecede yardım edip etmeyeceğini sonra göreceğiz!

"Makinist seees" / "Ümraniye Ümraniye olalı böyle zulüm görmedi"

Çetinkaya "Hedda Gabler"in peşini izledikten sonra da bırakmıyor!