10 Ekim 2010 Pazar

"Oyun yazarı" olduğunu "Lemi Bilgin'in Devlet Tiyatroları" ile "Ayşenil Şamlıoğlu'nun Şehir Tiyatroları"na kabul ettiren Cücenoğlu, "d"yi "t" sanıyor!

Çorumlu LİNÇÇİ yazar Tuncer Cücenoğlu, bırakınız şiir sanatından anlamayı, bırakınız dünya şiir coğrafyasını tanımayı, Türkiye'nin "en önemli ve en ünlü" şairlerinin birkaçından biri olan Ahmed Arif'in adını bile doğru dürüst yazmaktan yoksun!

Çorumlu LİNÇÇİ yazar Tuncer Cücenoğlu, şiir ve dram sanatına kilometrelerce uzak bir zât-ı muhterem olmasına karşın, nasıl oluyor da "Lemi Bilgin'in Devlet Tiyatroları" ile "Ayşenil Şamlıoğlu'nun Şehir Tiyatroları"na "oyun" adıyla defolu metinler satabiliyor? Şaşmamak elde değil!!

Çorumlu LİNÇÇİ yazar Tuncer Cücenoğlu, bizim bu yayınımızdan hemen sonra, "Ahmet" diye yazarak, asimile ettiği şairin adını, gerçeği olan "Ahmed" ile değiştirecek ve bu ciddi yanlışlığı nedeniyle okurlardan asla özür dilemeyerek, onları eşşşek yerine koyacak!!!

Çorumlu LİNÇÇİ yazar Tuncer Cücenoğlu, bizim yaptığımız "düzelti" konusuna hiç değinmeyip, böylelikle bizi de yalancı olarak lanse etmiş olacak!!!...

Çorumlu LİNÇÇİ yazar Tuncer Cücenoğlu, umarız, bu kez bizi yanıltır... (HB)


***


Çorumlu LİNÇÇİ yazar Tuncer Cücenoğlu, şiir olduğuni iddia ettiği "döküntü" yazısının defolu bir yerinde diyor ki:

(...)

Ben bir oyun yazarıyım.
Çocuklarımızı bile tehdit eden gücü iyi bilirim.
Tam işler düzeliyor dedirtip, yeniden yuvarlanmayı Sisyphus gibi en dibe.
Ya da başka ülkelere kaçmak zorunda bırakıldıklarını,
Bilirim Aziz Nesin’i nasıl yakmaya kalkıştıklarını,
Ve onun arsız otlar gibi yeniden nasıl dirildiğini kayalıklarda.
Ya da Sabahattin Ali’ye nasıl tuzaklar kurulduğunu,
Ve de sopayla nasıl dağıttıklarını beynini,
Vasıf Öngören, Ahmet Arif ve Oktay Arayıcı’ya neler çektirdiklerini iyi bilirim!

(...)

(Kaynak: tiyatrodunyasi.com)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun "Che incileri"!

Şair Ataol Behramoğlu, LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun "Çığ" oyununu ya okumamış ya anlamamış yada "'Çığ' aslında nedir, neyi sarsıyor?" yazısını okumamış

LİNÇÇİ ve "Che tüccarı" Tuncer Cücenoğlu "yağcısı" Darya Paseçnik, "Che fotoğrafçısı" Alberto Korda'yı ressam, "Che'nin fotoğrafını" da resim sanıyor!

1944'den beri Tuncer Cücenoğlu adıyla tanınan LİNÇÇİ Çorumlu yazar, 31 Temmuz 2010 gününden başlayarak "Buncer Cücenoğlu" olarak da anılmaya başlandı!

Üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir kitap!
Görünmeyen Önderler: Rotary ve Lions Kulüpleri


Çorumlu yazar Sayın LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, bir yandan "Lionizm 'Olanak' demektir" diyen "global kulüp"ten, bir yandan "millî dernek"ten ödül alıyor!

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için"meta estetiği" oluşturan çürümüş Türkiye tiyatrosuna"Lions Tiyatro Ödülleri" de yön veriyor!

Yakın Doğu Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk ve Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı'nda LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu da var!

LİNÇÇİ Mitos-Boyut'un yayınladığı LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu kitaplarını asla okumuyoruz!

Bir filmdeki Amerikalı bir karakterin özürlü saptamasını yazısının temeline koyan Kemal Oruç, LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nu kutsayıp arındırmak istiyor!

Değil Rusya'da, değil Fransa'da, Türkiye'de bile hiçbir anlam içermeyen Cücenoğlu'nun oyununu ameliyat masasına yatıran Büktel'in önemli incelemesini
okumayan kalmasın!