19 Nisan 2010 Pazartesi

Uşak'ta dünyaya gelip Boğaziçi Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi'nde (de) görev üstlenmiş olan "Zamancı" İskender Pala'dan ("Orta İskender") tadımlık!

Bellek güncellemesi


İskender Pala
20 Nisan 2010


(...)

Hâmiş:

Kahvaltıya davet edildiği halde sırf şov olsun, muhalefet olsun diye katılmayanlar inşallah pişman olmuşlardır. Onları kınıyorum.

Sayın Başbakan'a herkesle tek tek ilgilendiği, herkesin soru, görüş, eleştiri ve tekliflerini tek tek değerlendirdiği, bizzat herkese hoş geldin ve güle güle deme nezaketinde bulunduğu için şükran duygularımı iletiyorum.

Sayın Başbakan adına kültür/sanat ve edebiyat dünyasıyla buluşmaları bizzat organize eden Hüseyin Çelik başta olmak üzere diğer bakanlarımız Beşir Atalay, Nimet Çubukçu ve Ertuğrul Günay'a, milletvekilimiz Ömer Çelik ile Nabi Avcı, İbrahim Kalın ve diğer emeği geçen değerli zevata nezaketleri, zarafetleri, meveddet ve muhabbetleri için teşekkür ediyorum.

Kahvaltı süresince paylaştıkları fikirler ile ülkemizin geleceğine ışık tutmaya çalışan değerli şair ve yazar dostları da tebrik ediyorum.

(...)

(Kaynak: Zaman)


***


Ayrıca bakınız:

"Orta İskender", yeni bir kitap yazdı!

AKP'nin kültür teorisyenlerinden İskender Pala, sonunda ağzındaki baklayı çıkardı: "Tiyatroları dönüştürecek bir Kültür Bakanı aranıyor?"

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın danışmanlarından Prof. Dr. İskender Pala, AK Parti'nin tiyatroya yönelik ajandasıyla ilgili baklayı nihayet ağzından çıkardı

Toplumu meşgul eden meşhur iskenderler!

Zaman aşımına uğramış fikirlerin gazetesi Zaman yazarı ve zamane adamı Orta İskender'in yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı!

Orta İskender'den ortaya karışık laf salatası yada kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yırtınan bir adamın dök içini rahatla hâli!

Zaman aşımına uğramış gazete Zaman'daki sade suya tirit yazılarını sürdüren (Orta) İskender Pala, şimdi de Milli Eğitim Bakanlığı'na servis yapıyor!!!

(Orta) İskender Pala, ninni söylemeyi sürdüyor!

Tiyatronun Gordion Düğümü'nü çözebilecek kılıca sahip olamayacağını anlayan "Orta İskender", yeni malını Ergenekon hararetinin itkisiyle pazara sürdü!

Türkiye'deki son tiyatro kırıntılarını da süpürmek isteyen "Orta İskender"in içini boşalttığı Zaman gazetesi, Türkçe yazmayı bir türlü öğrenemedi!

Türkiye tiyatrosunun tabutuna çivi çakmak isteyen "Orta İskender"in gazetesi Zaman'ın dilini sokmak için binlerce eşek arısı gerekiyor!

Zaman, zaman zaman değil, her zaman manşetlerdeki "dilini eşek arısı soksun" dedirtici yanlışları, doksan dokuzluk tesbih gibi sıralamayı sürdürüyor!

Okul müsameresi düzeyini aşmakta zorlanan Devlet Tiyatroları'nın hantallığını bahane ederek tiyatroyu tedavülden kaldırmak isteyen Pala'nın imza günü

Boğaziçi Üniversitesi "militanı" ve LİNÇÇİye Örenkaya suçlaması: "Ömer Faruk Kurhan'ın bu yazısı daha en baştan yalan ve dezenformasyon içermektedir."

LİNÇ KAMPANYATÖRÜ Cüneyt Yalaz, "ortada kuyu var yandan geç" sloganı eşliğinde kaleme aldığı "ortaya karışık" yazısında topu "orta saha"da gezdiriyor!

Genco Erkal, Tansu Çiller, Talât Sait Halman, Özdemir Nutku, Kerem Kurdoğlu, Ömer F. Kurhan, Boğaziçi Üniversitesi'nde SANSÜRCÜLÜK eğitimi mi aldılar?

LİNÇ KAMPANYATÖRÜ Müjde Yılmaz yazdı!

LİNÇÇİ Cüneyt Yalaz'ın çevirip İnci Batuk'un kapak tasarımını yaparak Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi'nin yayınladığı "william shakespeare"i OKUMUYORUZ

LİNÇÇİ Fırat Güllü, LİNÇÇİ Çiğdem Genç, Bora Tanyel'in çevirisini yapıp Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi'nin yayınladığı "Bir Rol Yaratmak"ı OKUMUYORUZ!

BU BİR LİNÇÇİ BERSİ YETKİN HABERİDİR!

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı "internet yoluyla hakaret" ettiği gerekçesiyle savcılığa veren LİNÇÇİ Ö. Kurhan, politik(!) yazılar da yazıyormuş!