13 Ocak 2010 Çarşamba

Orta İskender'den ortaya karışık laf salatası yada kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için yırtınan bir adamın dök içini rahatla hâli!

"Kültürel Meselelerimiz - 13: Kültür ve devlet"


Türkiye'de çok partili dönemlerin kültür politikaları hemen hemen ("Aşağı yukarı", "hepsi olmasa da büyük bir kısmı", "tamamlanmaya yakın" anlamına gelen "hemen hemen" sözü, özgüveni gelişmemiş orta ölçekli yazarlar tarafından sık sık kullanılır!) hiç değişmez. Seçim öncesi parti programlarını incelerseniz muhtemelen ("Umulur ki, beklenir ki, görünüşe bakılarak" anlamına gelen "muhtemelen" sözü, orta düzeyli yazarlar tarafından bir cankurtaran simidi gibi kullanılır!) aynı türden cümlelerle karşılaşırsınız.

(...)

(Kaynak: Zaman)


***


Oyun'un notu: Zaman aşımına uğramış fikirlerin gazetesi Zaman yazarı ve zamane adamı İskender Pala'nın (nam-ı diğer Orta İskender) Zaman gazetesinden alıp yukarıya tadımlık olarak aktardığımız dünkü yazısında, diğer yazılarında olduğu gibi, hiçbir kesinlik yok. Hemen her tümcesinde, kesinlik olmamasına âdeta özel bir özen gösteren Orta İskender'e ait yazının sadece ilk iki tümcesindeki kesinlik içermeyen sözlere kırmızıyla dikkat çekmek bile, okurlara bir fikir vermiştir.

AKP'nin kültür teorisyeni, orta ölçekli yazar İskender Pala'nın (nam-ı diğer Orta İskender), toplumun geri vitese takması için, kendisini müthiş bir biçimde yoruyor. Orta İskender'in, efendilerine yaranmak için gösterdiği çabalama nedeniyle kendisini tebrik ediyoruz(!)

Ayrıca bakınız:
Toplumu meşgul eden meşhur iskenderler!