9 Nisan 2010 Cuma

Boğaziçi Üniversitesi "militanı" ve LİNÇÇİye Örenkaya suçlaması: "Ömer Faruk Kurhan'ın bu yazısı daha en baştan yalan ve dezenformasyon içermektedir."

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur Kendi Yazarını da Sansürledi


LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan


(LİNÇÇİ Ertuğrul Timur hızını alamayıp, uzun süredir LİNÇÇİ TİYATROM'da yazılarına yer verdiği LİNÇÇİ Sultan Örenkaya'yı sansürledi. Cevaben, Sayın LİNÇÇİ Örenkaya'nın bu sansüre rıza gösterdiğini gördüm. Hakkımdaki eleştirilerini ağır bir üslupla yapmasına rağmen, açık hakaret ya da küfür içermediğini düşündüğüm 25 Mart 2010 tarihli yazısının FACEBOOK ortamında kayıplara karışmasına gönlüm razı olmadı ve tiyatro yazıları bloguma aldım. Bu nedenle, aşağıda "Kraldan Çok Kralcılar ve Kralın Soytarıları - Belediye susuyor, bazıları onun yerine konuşuyor..." başlıklı yazısına ve LİNÇÇİ Ertuğrul Timur'un sansür gerekçesine aşağıda yer veriyorum. Zaman bulabilirsem bu yazıya yanıtımı daha sonra vereceğim. Ayrıca şu aşamada sadece Sayın LİNÇÇİ Örenkaya'nın yazısnın okunması, adil bir yaklaşım olacaktır düşüncesindeyim - LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan)


***


SİZ AYDIN GERÇEKLERDEN YANA OLAN SANATÇI, OYUNCU VE SANATSEVER DOSTLAR OLARAK SADECE SİZİN ANLAYABİLECEGİNİZİ DÜŞÜNDÜGÜMÜZ İÇİN BU RAHATSIZLIGIMIZI DİLE GETİRİYORUM. LİNÇÇİ TTB, AFYON ZİYARETİNDEN SONRA BELKİ YANLIŞ KARARLAR YADA DOGRU KARARLAR ALMIŞ OLABİLİR. NETİCESİNDE HEPİMİZ İNSANIZ YANLIŞ KARARLAR VEREBİLİR HATALAR YAPABİLİRİZ. AMA BU KARARI VEREN BİR BİRLİKSE, HELE Kİ, TİYATRO ADINA KURULAN BİR BİRLİKSE VE BİLDİRİ OLARAK YAYINLANACAKSA DAHA İNCE ELEYİP SIK DOKUYARAK KARARLAR ALMASI GEREKİR.

Bizler ne yazık ki; bir LİNÇÇİ TTB üyesinin yani LİNÇÇİ ÖMER FARUK KURHAN' IN hergün yazıp durduğu ve alışkanlık haline getirdiği yazılara hoş gözlerle bakamıyoruz.

Bizler Afyon da (Afyon'da) Tiyatronun (tiyatronun) varlığını koruması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, yönetime yazılarla protestolarla dile getirmeye çalışıyoruz. Ne üzücü ki bizim yapmaya çalıştığımızı LİNÇÇİ ÖMER FARUK KURHAN sanki bozmaya çalışırcasına yazılar yazmakta. Tiyatro ve bizler adına devamlı karalamalar iftiralar ve hakaret içeren cümleler kurmakta. Ben, tartışma ortamı oluşturmamak adına yazdığı yazılara, LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan gibi yayınlamak yerine, size bu rahatsızlığımızı dile getirmenin daha uygun olacağını düşündük.

Yazdığı bir yazıda profesyonel ama çekirdek kadro olarak devam eden tiyatroya devamlı, "Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu (AKBŞT) amatör ya da gönüllülük esasına göre yapılandırılmış bir tiyatro; neredeyse bir yıldır çalışmalar durma noktasına gelmiş." gibi yazılar yazmakta. Ve bu bilinir ki yayınladığımız yazılarda, belediye yönetimi tam 9 ay boyunca, bizim hazırladığımız oyunları geri çevirmiştir. Belediye çalışmalarımızı resmen engellemiştir. LİNÇÇİ Ömer Faruk da bunu bildiği halde 9 ay hiçbir şey yapmadılar diyerek belediyenin bu tavrını sahiplenip ortak olmaktadır. LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan tarafından, bizler hiç bir (hiçbir) şey yapmamış gibi gösterilmekteyiz.

Ve yazılarında bizim, " İşten çıkarılan tiyatro sanatçıları ise sol ya da Atatürkçü çizgideydiler ve belediye tiyatrosunu eski belediye başkanı ile birlikte hayata geçirmişlerdi." Tiyatromuzun siyasi sebeplerden dolayı tiyatronun kapatıldığını ima etmeye çalışmaktadır ama LİNÇÇİ Ömer Faruk ne kadar yanlış bilgiyi insanların kafasına sokmaya çabalasa da artık herkes biliyor ki iş akitlerimiz ne siyasi görüşümüz nedeniyle feshedildi, nede tiyatro bizim siyasi görüşümüz yüzünden kapatıldı. Diğer Belediye Şehir Tiyatrolarında (Tiyatroları'nda / tiyatrolarında) ve Devlet Tiyatrolarında (Tiyatroları'nda) oyuncular bir çok (birçok) görüşe sahip oldukları halde devam edebilmektedirler.

LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan' ın "Kuruluşundan beri AKBŞT’ye yansıyan / yansıtılan Türkiye genel siyasetinde yaşanan bir kamplaşmanın dışa vurumu. “Şu Çılgın Türkler” oyunu tiyatro alanında Atatürkçü ve orduyu AKP’ye ya da dinciliğe karşı yücelten bir propaganda işlevi üstlendi. Meclis düzeyinde özlenense, AKP’yi muhalefete itecek bir CHP-MHP koalisyonuydu. AKBŞT, benim ultra anti-demokratik ya da faşizan olarak nitelediğim bir tüzükle yönetilirken, bir süreliğine bu koalisyona sahne olmuş, fakat 2009 yılında AKP kendisinden bağımsızlaşan belediyeyi yeniden ele geçirmiş."

LİNÇÇİ Ömer Faruk bizi adeta CHP-MHP koalisyonunun kurulması için bir maşa gibi anlatmaktadır. Sadece bir tek oyunumuzu öne çıkarmakta ve kitabı binlerce satan “Şu Çılgın Türkler ("Şu Çılgın Türkler") oyunundan dolayı bunu söylemektedir. Oysa bizim 3 yıl içinde oynadığımız “Kaç Baba Kaç” ve “Karmakarışık” gibi oyunlarla peki hangi siyasete alet olmuşuz?!!!

Kaldı ki Şu Çılgın Türkler oyunumuzu biz TEGEV, Jandarma Garnizonu, AKP İl başkanlığı (Başkanlığı), İlçe Başkanlığı, Gençlik Kollarına (Kolları'na), AKÜ, SGK ve Emniyet müdürlüklerine özel gösterimler yaptık. AKP Gençlik kolları (Kolları) bu oyunumuzdan rahatsız olmazken LİNÇÇİ Ömer Faruk bu oyunu AKP ye (AKP'ye) karşı MHP-CHP koalisyonunu getirmek isteyenlerin çizgisinde gibi bir abuk sabuk özdeşleştirmeyle belediyenin bizim işimize son vermesine mantık oluşturmaya çalışmaktadır.

Kısacası tüm çabası bizim işimize son verilip Afyon’da tiyatronun kapanmasını haklı kılmak için çırpınıp durmaktır. Bunu yaparken de Yazdığı (yazdığı) ve dile getirdiği cümlelere biraz daha özen göstermesini ve kişinin görüşlerine hayatına HAKARET edecek şeyler söylememeye davet ediyoruz kendisini.

" Afyon’da tiyatronun gidişatına ilişkin ders vermeye kalkarken dönüp bir de aynaya bakmak gerekir. Yani Çılgın Türk’ü oynamak değil, ortak akıl inşa etme becerisini öne çıkartmak gerekir." LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan her nedense oynadığımız "şu çılgın (Şu Çılgın) Türkler" oyununa kafayı takmış bulunuyor sebebini anlamış değilim. Oyuncuların oynadıkları ve yönetmenlerin sahneledikleri oyunlarıyla, oyuncuların ve yönetmenin görüşlerini ortaya çıkarmaya çalışan LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'ı KINIYORUM. Bizleri "işimize geri dönme" ve Afyon da (Afyon'da) var olan tiyatro yapılanmasını yok edip müsamere çalışmalarına dönüştürenlere karşı, makam şöförüne oyuncu seçtirenlere karşı verilen mücadeleyi saptırma gayretini anlayamıyorum.

LİNÇÇİ Ömer Faruk bunların hepsini görmezden gelip mücadelemizi “işe dönme çabaları” diyerek bir karalama yapmakta verilen mücadeleyi baltalamaktadır. Bu konuda bize destek olan YAYINLARI, BİRLİKLERİ VE DERNEKLERİ YAPMIŞ OLDUKLARI BİLDİRİLERİ VE SÖZLERİNİ aşağılamakta ve hor görmektedir. LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan her nedendir bilemiyorum ama adeta çıldırmış gibi bize, Afyon Tiyatrosuna (Tiyatrosu'na / tiyatrosuna) hergün kendi sayfalarından çılgın gibi saldırmakta ve yazdığı yazıları da facebook gibi ortamlardan herkese okutma gayretindedir. Ona birilerinin dur demesi gerekir hem de bir an önce. Ve bu da bağlı bulunduğu LİNÇÇİ TTB ye (TTB'ye) düşer sanırım. Çünkü LİNÇÇİ Ömer Faruk görüşlerini sanki LİNÇÇİ TTB’nin de görüşleriymiş gibi yazmakta.

LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan ve Belediye de (Belediye'de / belediyede) çalışan memurdan başka kimse Belediyenin (Belediye'nin / belediyenin) savunuculuğunu yapmıyor. Lütfen LİNÇÇİ Ömer Faruk sussun Belediye Yönetimi konuşsun. Belediyenin savunuculuğu ona kalmadı ve bir çıkarımı (çıkarı mı) var acaba diye düşünmeden de alamıyorum kendimi. lütfen (Lütfen) bu konuda sussun. Bizim amacımız Tiyatro (tiyatro), LİNÇÇİ Ömer Faruk ve yazıları değil.

NOT: Bu yazıyı bu konuya genişçe yer ayıran LİNÇÇİ tiyatrom.com da (tiyatrom.com'da) yayınlatmak istemiştim fakat LİNÇÇİ tiyatrom editörü haklı olarak şu şekilde dikkatimi çekti:

LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan kişisel hazımsızlık ve ezikliklerinin kurbanı olmuş bir şekilde Afyon konusunu sürdürme çabasındadır. Afyon konusundaki tutumu onun yeterince deşifre olmasını sağladığından alelacele ve sürekli kendisiyle bile tezata düşen yazılar kaleme almaktadır. Fakat neyse ki yeterince kendini teşhir etmeyi başarmış ve görüşleri taraftar bulamamaktadır. Bu anlamda onun bireysel karalama ve saptırma çabalarını çok da önemsemek hata olacak tiyatro dünyamıza yeni bir (entel) Hilmi Bulunmaz kazandırmaktan öte bir işe yaramayacaktır. Bu nedenle onu dikkate almadığımız gibi ona cevap niteliğindeki yazınızı da tiyatroma taşımak ancak onun biraz daha tanınmasına sebeptir sayıp gereksiz görüyoruz..

SEVGİLER..

Benim NOTUM:

Yukarda LİNÇÇİ Ertuğrul Timur'un LİNÇÇİ Sayın Örenkaya'ya sansürü gerekçelendiren cevabını okuduğumda, bunun bir iç yazışma olup olmadığına karar verememiştim. Gerçekten de iç yazışmaymış. Fakat LİNÇÇİ Ertuğrul Timur iç yazışmalarının yanlışlıkla açığa çıkmasından rahatsızlık duymadığını ve herkese açılabileceğini şu sözleriyle onaylamış:

Sevgili LİNÇÇİ Sultan Örenkaya,

Afyon Şehir Tiyatrosu kapanmas... Devamını Görın grubu tartışma bölümüne yazdığın yazını gördüm. Altına da benim sana yazdığım LİNÇÇİ ÖFK ile ilintili notu düşmüşsün. Esasen sana özel yazılmış bir emaildi tabiki ama olsun paylaşmanda sorun yok. Zira kimseden çekinecek biri olmadığımız yazılarımla ve genel yayıncılık ç...izgimle sanırım ortadadır. Bana sorarsan sen de bu kişiyi yada Afyon'lu türevlerini çok dikkate alma. Baştan beri söylediğim gibi muhatabımız Tiyatro kapatan belediyedir. Çok güzel gelişmeler elde ettik. Sayın LİNÇÇİ Üstün Akmen çağrımızı yanıtsız bırakmadı, LİNÇÇİ TOMEB de öyle. Kaldı ki LİNÇÇİ TTB de sürüklendiği yanlışta ısrarcı olmadığı gibi olumlu bir sorgulama dönemine girdi. Kültür Bakanlığından yanıt bekliyoruz. Medya atağı sırada. Kısaca bu konu bu kişilerin kişisel husumetlerini de boylarını da çoktan aştı. İyisimi sen de umursama.

Sevgiler

(Kaynak: LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan TİYATRO YAZILARI)


***


Oyun'un notu: Yukarıdaki metinde bulunan LİNÇÇİ adların önlerine, analarının ak sütü gibi helal olan LİNÇÇİ sıfatlarını biz ekleyip, bu adların üzerlerini biz kırmızı renkle belirginleştirdik. Ayrıca, metindeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!

Ayrıca bakınız:

Umarız LİNÇÇİLERİN yeni bir oyunuyla karşı karşıya kalmayız yada A. Sultan Örenkaya olduğunu iddia eden birinden gelen e-posta...

Doğal tiyatral gündemleri yapay gündemler oluşturarak hiçimsemeye çalışan LİNÇÇİ Kurhan, nerede antifaşist bir durum oluşursa, orayı karalamak istiyor

"Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"

TAKSAV'ın, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Halman'a "Emek Ödülü" vermesine karşı çıktığımızda bize teşekkür etme inceliğini gösteren E. Timur'un haberi!

TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Halman'a "Emek Ödülü" vermesine ilk karşı çıkan sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'la birlikte tepkiler büyüyor!

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz yargılanıyor!

Hüseyin Hilmi Bulunmaz yargıç karşısına çıktı!

MÜTTEFİKLERİ AHMET ERTUĞRUL TİMUR (NAM-I DİĞER 3. ABDÜLHAMİD) VE YALAN MAKİNESİ MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI İLE KÖPRÜLERİ ATAN Ö. F. KURHAN'IN ÇÖP KUTUSU

LİNÇ KAMPANYASI ANA SPONSORLARINDAN AHMET ERTUĞRUL TİMUR (NAM-I DİĞER 3. ABDÜLHAMİD) İLE İTTİFAKINA SON VEREN LİNÇÇİ ÖMER FARUK KURHAN'IN ÇÖP KUTUSU!

LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, LİNÇÇİ olmayan Nedim Saban'a dramaturgluk yapıyor!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından, sansürcü, iftiracı yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'la (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) en son haberleşmemizin anatomisi!

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi