5 Nisan 2010 Pazartesi

TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Halman'a "Emek Ödülü" vermesine ilk karşı çıkan sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'la birlikte tepkiler büyüyor!


Taksav Emek Ödüllü Darbe bakanı Talat Sait Halman
Yükleyen tiyatrom. - Sanat ve animasyon videoları.

TAKSAV Talât Sait Halman sorgulamasına katkısı olacak TRT kaynaklı videonun ilgili bölümleri hazırlanıp yayına verilecektir. Tanıtım videomuzu izleyiniz.



Eski darbecilerin yargılanması istenirken, TAKSAV yeni bir festivale hazırlanıyor!


"DARBE BAKANI"NA ÖDÜL ARTIK SORGULANSIN!


Gündem, eski darbecilerin de yargılanmasıyla meşgul ve TAKSAV yeni bir festivale daha hazırlanıyor. Darbelerde, muhtıra dönemlerinde ve sıkıyönetimlerde ağır yaralar almış Dev-Yol'un eski liderlerinin öncülüğünde kurulmuş TAKSAV, liderleri işkencehanelerdeyken muhtıracıların Nihat Erim Hükümeti'nde bakanlık yapmış birisine ödül verebilir mi?

"Bir gün Kültür Bakanlığı kurulursa, bu görev bana verilmeliydi." , "Böyle bir görev benim kaderimdi; Kültür Bakanı olacağıma inanıyordum." diyen ve bu düşlerini süslemiş bakanlık için darbecilerle yan yana olan bakan, "Emek Ödülü"nü hak edecek ne yapmıştı? 12 Mart için "iyi darbe" tanımlaması yapılabilir mi? Darbeyi iyi yada kötü olarak tanımlayanlar, bu durumda kendilerince ülke menfaatine olacağını zannetikleri için yeni bir darbeyi de, elzem görenleri de anlayışla karşılayabilecek mi? Peki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ilk konuğu olma şerefine nail olan TAKSAV ödüllü Talât Sait Halman bugün nerede ve nasıl bir duruş sergiliyor?

"Darbe Bakanlığı" dışında ömrünün büyük bölümü Amerika'da geçti. Boğaziçi Üniversitesi'nden Onursal Doktor unvanlı Talât Halman, yüksek lisansını 1954 yılında Columbia Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde tamamladı. 1953-1960 yılları arasında Columbia Üniversitesi, 1966-1971 ve 1972-1980 yılları arasında Princeton Üniversitesi, 1984- 1986 yılları arasında Pennsylvania Üniversitesi'nde dersler verdi. Kendisine 1988 yılında Boğaziçi Üniversitesi tarafından onursal doktor unvanı verildi. 1986-1996 yılları arasında New York Üniversitesi'nde bölüm başkanlığı yaptı. "Darbe Bakanı" Talât Sait Halman'a verilen "Emek Ödülü" mutlaka sorgulanmak zorundadır. Eğer doğru değerlendirilebilirse, bu sadece bir ödülün sorgulanması değil, solun ve sanat dünyasının içine sızmış demokrat, sol görüntülü bir farklı anlayışın, bir farklı Taraf'ın da sorgulanmasını getirebilecek bir anahtar olduğunu düşünüyoruz. TAKSAV yeni festivalini gerçekleştirene yada bu konuda ciddi bir açıklama, özeleştiri verene dek konu sayfalarımızda sıcak tutulacaktır. TAKSAV Talât Sait Halman sorgulamasına katkısı olacak TRT kaynaklı videonun ilgili bölümleri hazırlanıp yayına verilecektir. Tanıtım videomuzu izleyiniz.

(Kaynak: www.tiyatrom.com)


***


Ayrıca bakınız:

"Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"

TAKSAV'ın, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Halman'a "Emek Ödülü" vermesine karşı çıktığımızda bize teşekkür etme inceliğini gösteren E. Timur'un haberi!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi