30 Kasım 2010 Salı

Sosyalizmin tiyatral ışıldağı Günay Akarsu'yu asla unutmadık!

12 Eylül Faşizmi, devrimci insanları işkence tezgâhlarından geçirip bu devrimci insanların bir kısmını "genç ölüler cumhuriyeti" mezarlığına "ekti"...

12 Eylül Faşizmi, özel tiyatroların ön bahçelerinde açan özgür çiçekleri soldurmak için, onlara Kültür Bakanlığı çanağı yalatmaya başladı.

12 Eylül Faşizmi, tiyatro dergilerini, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'nin inisiyatifine teslim ederek, onların hızla, hem de şimşek hızıyla çürümesine neden oldu!

12 Eylül Faşizmi, reklâm (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) alarak tay tay duran tiyatro dergilerini hızla, hem de şimşek hızıyla çürütürken, onları LİNÇÇİ olmaya yazgıladı!!

12 Eylül Faşizmi, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü", Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekili olarak parlamentoya girip Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay'a "15. Yıl Festival Onur Ödülü" vermesinin toplumsal alt-yapısını oluşturdu!!!

12 Eylül Faşizmi, devam ediyor hâlâ!!!...

Ancak...

Sevgili Günay Akarsu'nun dünya görüşü doğrultusunda toplumsal bir örgütlenmeye gidilebilseydi...

12 Eylül Faşizmi, devrimci insanları işkence tezgâhlarından geçirip bu devrimci insanların bir kısmını "genç ölüler cumhuriyeti" mezarlığına "ekemezdi"...

12 Eylül Faşizmi, özel tiyatroların ön bahçelerinde açan özgür çiçekleri soldurmak için, onlara Kültür Bakanlığı çanağı yalatmaya başlayamazdı!

12 Eylül Faşizmi, tiyatro dergilerini, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'nin inisiyatifine teslim ederek, onların hızla, hem de şimşek hızıyla çürümesine neden olamazdı!!

12 Eylül Faşizmi, reklâm (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) alarak tay tay duran tiyatro dergilerini hızla, hem de şimşek hızıyla çürütürken, onları LİNÇÇİ olmaya yazgılayamazdı!!!

12 Eylül Faşizmi, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü", Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) milletvekili olarak parlamentoya girip Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay'a "15. Yıl Festival Onur Ödülü" vermesinin toplumsal alt-yapısını oluşturamazdı!!!

Yani...

12 Eylül Faşizmi, hâlâ devam ediyor olamazdı!!!...

Sevgili Günay Akarsu, seni, sesini, sosyalist düşünü, bugün, yüreğimdeki rüzgârların çıkardığı fırtına eşliğinde daha derinden hissediyorum... (HB)


***


Ayrıca bakınız:

"Vikipedi/Sabri Günay Akarsu"
"Tiyatro TÖS"
"S. Günay Akarsu'yu tanıyanları çağırıyoruz"
"S. Günay Akarsu'yu tanıyanlar arıyor"
"Yargılı infaz yada Oyun içinde Oyun"
"Kapitalist OYUN risalesi hiçbir şey söylemiyor"
"'Günay Akarsu ve tiyatro'"
"Bir zamanlar tiyatro yayıncılığından bir kapak"
"Günay Akarsu, 'Emek Ödülü'ne karşı çıkardı"
"Kapitalist tapınakta sosyalistleri ağırlamak(!)"
"Hilmi Bulunmaz da katılıyor"
"merhaba"
"Günay Akarsu'dan son miras"
"Hilmi Bulunmaz'dan Günay Akarsu izlenimleri"
"Günay Akarsu'nun sosyalist kimliği vurgulandı"
"Günay Akarsu yada tiyatroda bilimsel sosyalizm"
Sabri Günay Akarsu 77 yaşında / Özgür Tiyatro