28 Eylül 2010 Salı

1949 doğumlu Devlet Tiyatroları, 1950 doğumlu Coşkun Büktel'in adını ÇOŞKUN olarak değiştirdi yada DT, gecekondu olarak yaşamaya devam ediyor hâlâ!...

Coşkun Büktel'in, altmış yıldır "C" olarak yazılan baş harfi, Devlet Tiyatroları reklâm panolarında, bundan böyle "Ç" olarak yazılmaya başlandı!

Irwin Shaw tarafından yazılan Ölüleri Gömün adlı oyunun çevirisini yapan Coşkun Büktel'in adı, İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) yapımı olarak sahnelenen bu oyunun tanıtımının yapıldığı reklâm panolarında, bundan böyle Çoşkun Büktel olarak yazılıyor.

Kendisine ait olan reklâm panolarını, genel olarak ticarî şirketlerin kullanımına veren İstanbul Devlet Tiyatrosu, ticarî şirketler insafa geldiğinde, kısa aralıklarla, kendisi de, bu reklâm panolarını kullanabilme şansına ulaşıyor.

Bu sabah, her gün önünden geçtiğim İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm panosuna baktığımda, nihayet, bu tiyatronun oyunlarının afişlerini gördüm. İDT afişlerini gördüğümde, sevinç duygusu içerisine girdiğimi söyleyebilirim.

Ancak...

İDT afişlerine biraz dikkatle bakınca, yukarıda fotoğrafını yayınladığım ÇOŞKUN BÜKTEL yazısıyla karşılaşınca, canımın ne kadar sıkıldığını anlatamam! (HB)