2 Haziran 2010 Çarşamba

Bu bir at değil, bu bir beygir... Bu beygir, Troia doğumlu ama tahtadan değil... Bu, Bakanlıktan bağımsız, bir halk beygiri; "karnında" örtülü hesaplar gizlenmiş değil... Bu beygirin "içi dışı bir"; bu beygirin "içi" temiz... Bu beygir, "Şeffaf Beygir"...

Coşkun Büktel


***


2010 "Birinci" ve "Geleneksel" Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği nihayet bu yıl Çanakkale’nin 7 Mahallesinde birden başlıyor.


Şenliğimiz yüzde yüz Çanakkale üretimi olup; tam şeffaf, tam bağımsız, tam özgür ve tam özgün bir “Şeffaf Beygir” film şenliğidir.

16-24 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan "2010 1. Geleneksel Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği"nin bu yıl ki konu başlığı “Dünya Festivalleri Çanakkale’de Buluşuyor…” Dünya’nın en önemli 7 film festivaline, şenliğine, Çanakkale’den “selam çakıyoruz.” Mahallelerimizde oluşturulacak film gösterim merkezlerimize dünyanın 7 önemli festival ya da şenliğinin adlarını veriyoruz.

1-Barbaros Mahallesi-1 “Toronto Film Festivali” Gösterim Merkezi

2-Barbaros Mahallesi-2 “Londra Film Festivali” Gösterim Merkezi

3-Fevzipaşa / Namık Kemal Mahallesi “Venedik Film Festivali” Gösterim Merkezi

4-Kemalpaşa Mahallesi “Moskova Film Festivali” Gösterim Merkezi

5-İsmetpaşa Mahallesi “Tokyo Film Festivali” Gösterim Merkezi

6-Cevatpaşa Mahallesi “Berlin Film Festivali” Gösterim Merkezi

7-Esenler Mahallesi “Cannes Film Festivali” Gösterim Merkezi

"2010 1. Geleneksel Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği" kendine özgü bir şenlik olarak tasarlandı. Birkaç özelliğini sizlerle paylaşırsak ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktır.

-1. si düzenlenmesine rağmen, dünyada ilk kez “gelenekselleşen” film şenliğidir.


-Evet, şenliğimizin adı "2010 1. Geleneksel Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği"dir. Önümüzdeki yıl da aynı adla şenlik seyircisinin karşısına çıkacağız. Sadece değişen tarih olacaktır… 2011, 2012 gibi. Eğer dünya 2012 yılında batmazsa, dönmeye devam ederse takip eden yıllar aynı şekilde sürüp gidecektir.

-Bütün filmler Türkçe gösterilecektir. Festivale katılacak yabancı filmlerden de “Türkçe Dublaj” ön koşul olarak istenecektir.

-Bütün filmler (14 film), bütün gösterim merkezlerinde birer kez gösterilecektir.

-Tüm filmler ücretsiz izlenecektir.

-Tüm gösteri merkezlerinde şeffaf ve kilitli kumbaralar olacaktır. Bu kumbaralara “gönlünden ne koparsa” mantığıyla atılacak her bir kuruş, kumbarasıyla birlikte 1. Seçilen filme verilecektir.

-İlk Filmini çeken yönetmenlerin filmleri arasından 7 tanesi ön jüri tarafından seçilerek şenliğe davet edilecektir. Şenlik çerçevesinde gösterilecek bu yedi film arasından, sinema dünyasının önemli bir isminin jüri başkanlığı yaptığı ve 7 Mahalle Muhtarlarımızın katılımıyla oluşturulan jüri kamuoyu önünde açık tartışma ve oylamayla bir tanesini birinci seçecektir.

Bu 7 temel özellik bizi diğer yerel ve dünya film festivallerinden ayırmakta ve farklılığımızı ortaya koymaktadır. 7. Sanat, 7 kavramını hiç bu kadar içselleştirmemişti.

2010 1. Geleneksel Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği, 7. Sanat Sinemayı hem içselleştiriyor, hem de kentin dört bir yanına yayarak, sinemanın bir halk sanatı, halk eğlencesi olduğunun altını bir kez daha kalın çizgilerle çizme gereği duyuyor…

16-24 Temmuz arasında tüm kentlilerimizi, ulusal ve uluslararası festival / şenlik izleyicisini kentimize, Çanakkale’ye bekliyoruz.

Şenlik başlıyor…

Buyurun 2010 1. Geleneksel Uluslararası Çanakkale Troia Şeffaf Beygir Film Şenliği'ne…

Ayrıntılar için, lütfen, tıklayınız:


ŞEFFAF BEYGİR


(Kaynak: www.coskunbuktel.com)


***


Ayrıca bakınız:

"Meta estetiği hizmetçisi" Sayın LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel, SANSÜRCÜ BİRGün gazetesindeki köşesini tamamıyla kişisel çıkarları için kullanıyor!

Büktel'le Bulunmaz'ı LİNÇ etmeye yeltenmiş Adnan Tönel'i besleyen SANSÜRCÜ BİRGün'ün yakasını, SANSÜRCÜLÜĞÜ tamamıyla terk edinceye dek bırakmayacağız

LİNÇÇİ Adnan Tönel gibi zavallıları besleyen BİRGün gazetesi, sadece sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'a değil; işine gelmeyen herkese sansür uyguluyor

HALKIN KURTULUŞUNA, HALKIN YOLUNA, HALKIN SESİNE, HALKIN BİRLİĞİNE, EVRENSELE ÖNEM VEREN SOSYALİST SANATÇI HİLMİ BULUNMAZ, LİNÇÇİLERİN İZİNİ SÜRÜYOR!

Doç. Dr. Füsun Balkaya, Türkiye tiyatrosunun şimşek hızıyla çürümesine neden olanlardan Çorumlu yazar LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun piyasasını artırıyor

Çorumlu yazar Tuncer Cücenoğlu'nun; "Bozkurt Kuruç benim için özel bir insandır." dediği Yakın Doğu Üniversitesi profesörü, Kurtlar Vadisi'nde oynadı!

Yakın Doğu Üniversitesi Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Tuncer, aynı üniversitenin Oyunculuk Anasanat Dalı Bölüm Bşk. için diyor ki:

DİKKAT LİNÇÇİ VAR! (Tuncer Cücenoğlu)

Çorumlu yazar LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'a yanıt hakkı bile tanımayan Ali Şimşek'in gazetesi SANSÜRCÜ BİRGün'de yazdı!


***

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi