2 Haziran 2010 Çarşamba

Devlet Tiyatroları ışıkçısı Enver Başar'ın kurup, "Shakespeare cahili" Yaşam Kaya'nın yönettiği tiyatronline.com, Sony'nin çanağını yalayanları yazdı!

Sony'den tiyatroya ve 2010 Türkiye'de Japonya Yılı'na büyük destek...


Kendini “teknoloji yoluyla eğlence” şirketi olarak tanımlayan Sony, sunduğu ürün ve yeniliklerinin yanı sıra sanata ve kültürel faaliyetlere verdiği destek ile de insanların hayatına değer katmaya devam ediyor. Sony, bu bakış açısıyla, 10 Mayıs – 10 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından gerçekleştirilen 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde, 2010 Türkiye’de Japonya Yılı etkinlikleri kapsamında sahnelenecek “Cıva & Ölü 1” ve “Yoroboshi&Bahar Ayini” adlı oyunların sponsorluğunu üstleniyor.

Bu tarz etkinlikler ile toplumsal gelişimin ve dünya ile entegre olmanın daha kolay olabileceğini vurgulayan Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi, “2010 Türkiye’de Japonya Yılı, ‘Türkiye ile Japonya şimdi daha yakın’ sloganıyla tüm yıl boyunca devam edecek etkinlikler ile kutlanıyor. Biz de başta Türk gençliğini ve tüm halkımızı, tiyatro ile yakınlaştırmayı hedefliyoruz. Japonya Yılı, iki ülke arasındaki mevcut dostluk ve işbirliği ilişkilerini daha da güçlendirmek adına büyük bir fırsat. Sanat da, farklı toplumları ve kültürleri birbirine daha yakın, birbirini daha çok anlar hale getirmek için en evrensel dil. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nı böyle kapsamlı bir festivali, 17. kez hayata geçirdiği için bir kez daha tebrik ediyor, kendini insanların hayatına değer katmaya adamış bir marka olarak bu anlamlı organizasyona destek vermekten gurur duyuyoruz” dedi.

(Kaynak: tiyatronline.com)


***


Ayrıca bakınız:

"Shakespeare cahili", LİNÇÇİ Yaşam Kaya'nın yazısını(!), "Google Translate / Çeviri" katkısıyla Türkçeden İngilizceye, İngilizceden Türkçeye çevirdik!

Türkiye tiyatrosuna yeni bir hizmet daha sunuyoruz: "Google Translate/Çeviri" katkısıyla Türkçeden İngilizceye ve İngilizceden tekrar Türkçeye çeviri!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi