23 Haziran 2010 Çarşamba

12 Mart Faşizmi Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çalışma Bakanı Atilla Sav, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından SAHNE'nin ödüllendirilmesine yardım etti!

Oyun'un notu: Aşağıdaki yazıyı, LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu ve AKP'li Ertuğrul Günay'ın yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde çalışan Lemi Bilgin'in yönettiği Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün verdiği reklamlarla beslenen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... dergisinin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık! Ancak, yazıda bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik! Ayrıca, yazıdaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!! Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki yazıyı, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!!!

Yazının hiçbir müdahaleye uğramamış, "tertemiz" ve özgün hâlini okumak isteyenler, aşağıda verdiğimiz linki tıklayabilirler...


***


2009-2010 Sanat Kurumu Jüri Özel Ödülü LİNÇÇİ "Sahne" Dergisi'ne…


Prof. Dr. Ayşegül Yüksel (Bu hanımefendinin ne işler yaptığını görmek için, örnekse bakınız: 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /2), Atila (Atilla) Sav (Bu beyefendinin ne işler yaptığını görmek için, örnekse bakınız:12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /1), Gülşen Karakadıoğlu (Bu hanımefendinin ne işler yaptığını görmek için, örnekse bakınız: 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /3), Dr. Türel Ezici (Bu hanımefendinin ne işler yaptığını görmek için, örnekse bakınız: 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /4), Doç. Dr. Filiz Elmas, LİNÇÇİ olmaktan başka hiçbir şansı olmadığı için LİNÇ KAMPANYASIna imza vermek zorunda kalan zavallı ve çaresiz insan M. Nurkut İlhan, Şenol Tiryaki (Bu beyefendinin ne işler yaptığını görmek için, örnekse bakınız: 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /5), H. İlker Çetin (Bu beyefendinin ne işler yaptığını görmek için, örnekse bakınız: 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /6), Ali Rıza Kars ve Atila (Atilla) Gürçay’dan oluşan seçici kurul tarafından 09.06.2010 tarihinde yapılan toplantıda, 2009-2010 dönemi Sanat Kurumu Tiyatro Ödülleri’ne aşağıdaki sanatçılar değer bulunmuştur:

En İyi Oyun Yazarı Ödülü, Devlet Tiyatroları’nın 60. yılı nedeniyle ‘dünya prömiyeri’ yapmış olan yapıtlardan Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenmiş olan Gizler Çarşısı başlıklı (adlı) oyunu nedeniyle (izleyicisine değil, Kültür Bakanlığı çanağına güvenenlerin iyi geçinmek zorunda oldukları, bu çanağı yalatma yetkisi bulunan) Turgay Nar'a ve (sürekli olarak Kültür Bakanlığı çanağının içindeki en "lop" parçayı midesine indiren) Ankara Ekin Tiyatrosu’nda sahnelenmiş olan Heccav oyunu nedeniyle Semih Çelenk'e verilmiştir. Ayrıca, Konya DT tarafından sahnelenen Gılgameş'in yazarları Şirin Aktemur Toprak ve Gökhan Aktemur ile Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen Krem Karamel'in yazarı Zeynep Kaçar Övgüye Değer Oyun Yazarı Ödülü'ne değer bulunmuştur.

En İyi Yönetmen Ödülü, Ankara’da Dip Sahne yapımı Mojo oyununda, bilinenden farklı bir tiyatro mekanını özgün bir yaklaşımla değerlendiren İlham Yazar’a verilmiştir.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı Kerbela'da, ‘korobaşı’ndaki - farklı anlatım boyutlarını bir arada tutan ve oyunun vurgusunu belirleyen- güçlü yorumu nedeniyle Rengin Samurçay’ın olmuştur. Kültür Bakanlığı çanağı yalamadan bir adım bile atabilecek bir güce, bir dermana, bir mecale, bir takata sahip olma şansı asla bulunmayan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin '7' Shakespeare Müzikali yapımının dört ‘soytarı’sı Evrim Alasya, Selen Öztürk, Zeynep Alkaya ve Tuğçe Karaoğlan da Övgüye Değer Kadın Oyuncu Ödülü'ne değer görülmüştür.

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Mojo'da sergilediği ince nüanslı oyunculuk nedeniyle Nusret Şenay’a, Övgüye Değer Oyuncu Ödülü de Kerbela'daki İmam Hüseyin yorumuyla Erdinç Gülener’e verilmiştir.

En İyi Sahne Tasarımı Ödülü'ne, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar oyunundaki incelikli çalışmasıyla Funda Karasaç,
En İyi Giysi Tasarımı Ödülü'ne Kültür Bakanlığı çanağı yalamadan bir adım bile atabilecek bir güce, bir dermana, bir mecale, bir takata sahip olma şansı asla bulunmayan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin '7' Shakespeare Müzikali'ndeki esprili çalışmasıyla Bengi Günay,
En İyi Işık Tasarımı Ödülü'ne, Kerbela'daki ayrıntılı çalışmasıyla Yakup Çartık,
En İyi Hareket Tasarımı Ödülü'ne de Kültür Bakanlığı çanağı yalamadan bir adım bile atabilecek bir güce, bir dermana, bir mecale, bir takata sahip olma şansı asla bulunmayan LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin '7' Shakespeare Müzikali oyunundaki çalışmasıyla Gizem Erdem değer bulunmuştur.
En İyi Müzik Ödülü, Kerbela için yaptığı başarılı müzik nedeniyle Tahsin İncirci’ye,
En İyi Yayın/Tasarım Ödülü de DT’nin 60. yıldönümü nedeniyle ‘dünya prömiyeri’ yapılan yerli oyunların afişlerinin, yaşayan görsel sanatçılarımız tarafından hazırlanması yönünde özenli çabalar harcayan DT Genel Müdürlüğü’ne verilmiştir.

En İyi Yapım Ödülü, Stüdyo Sahne’de sunulan Sevim Burak’ın İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar oyununda, seyirci ve sahne mekanlarının kullanımındaki çarpıcı deneysellik nedeniyle Ankara Devlet Tiyatrosu’na verilmiştir.

Jüri Özel Ödülü'ne ise, zor koşulları zorlayarak altı yıldır tiyatro kültürüne hizmet eden, son dönemde opera ve bale sanatını da kapsamı içine aldığı gözlemlenen LİNÇÇİ Sahne dergisi değer bulunmuştur.


......................................Haber Giriş Tarihi: 23 Haziran 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


Ayrıca bakınız:

M. Ş. Demirkanlı'nın düzenlediği LİNÇ KAMPANYASIna imza atan LİNÇÇİ Berk Samur, LİNÇÇİ Cem Uras, LİNÇÇİ Hanife Ser, LİNÇÇİ Nurdan Kalınağa da oynuyor!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi