13 Şubat 2009 Cuma

12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /5

Şenol TİRYAKİ


1944 yılı Amasya doğumludur. İlköğretimini Merzifon ve Amasya’ da lise’ yi Ankara Gazi Lisesi’ nde tamamladı. A.Ü. D.T.C.F Tiyatro Bölümü mezunudur.
Sahnelenen bir çok oyunun dramaturgi çalışmasını yürüttü. Tiyatro oyunları, oyunculuk ve reji denemeleri bulunmaktadır. Amatör tiyatroların gelişimi ve amatör yapılanmalar üzerine yoğun çalışmalarda bulundu.
Amatör Tiyatrolar Birliği ATÜK’ ün (1999) kurucu üyesi olup, ilk başkanlığını yaptı.
Üyesi bulunduğu Ankara Deneme Sahnesi’ nin (1957) 1979-2000 yılları arasında başkanlığını yürüttü. Genel Başkanlığını da yaptığı Tiyatro Bölümü Mezunları Derneği’ nin kurucularındandır.
Sanat Kurumu (1952) üyesidir. Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği (1953) ve TOBAV’ da (1980) yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2002-2006 yılları arasında (23.Dönem) UNESCO Milli Komisyonu yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.
Memuriyet görevine 1963 yılında A.Ü. Ziraat Fakültesi’nde başladı. Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara Valiliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ nde görev yaptı. Belediyedeki görevi süresinde (1989-1992) “Kültür Başkenti Ankara” yaklaşımı çerçevesinde “Özel ve amatör tiyatrolara destek”, “Okullar arası tiyatro şenliği”, “Tiyatro günleri”, “Uluslar arası 1. Ankara Gençlik Festivali”, “Yeni Müzik Festivali”, “Hipodrom Konserleri”, “Park Konserleri” gibi projelerin gerçekleştirilmesine katkıda bulundu. 1992 yılından bu yana Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

(Kaynak: TAKSAV)

***

"'Özdemir Nutku skandalı', 'Talât Halman skandalı' gibi skandallarla iyice kötürüm olan tiyatro dünyası, ödül papazlarının vaftiziyle ayakta duruyor(!)"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /1"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /2"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /3"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /4"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /5"

***

Oyun'un notu: Bakınız; "Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"