14 Şubat 2009 Cumartesi

12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /6

H.İlker ÇETİN


1944 yılında Çorum’da doğdu.İlk orta ve yüksek öğrenimini Ankara’da tamamladı.TDCF Kütüphanecilik Bölümünü bitiren Çetin, 1967 yılında MEB Yayınlar Genel Müdürlüğünde memur olarak göreve başladı.Ardından çeşitli bakanlıklarda (Tarım, Kültür ve İçişleri) meslek ve yayıncılık alanında kariyerini geliştirdi ve şube müdür yardımcısı, şube müdürü olarak idari kademelerde görev aldı.
Çevre Teşkilatı’nın değişik yapıların da müdürlük,genel sekreterlik, daire başkanlıkları gibi üst düzey görevler üstlenen Çetin, bu teşkilatta daha bir üst görev alan APK Kurulu Başkanlığından 2005 yılında emekliye ayrıldı.
Otuzyedi yılı aşkın memuriyet yaşamında yaptığı değişik yöneticilik görevlerinin yanı sıra, “Türk İdare Dergisi, Çevre Teknik Bülteni ve Çevre İnsan Dergisi’nde” editörlük ve genel yayın görevlerini de üstlendi. Bunların yanı sıra “Dünya Edebiyatından Tercümeler” yayın dizisinin bir dönem editörlüğünü yürüttü.
Ulusal ve uluslararası sempozyum ile fuar organizasyonları gerçekleştirdi.
Çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanan Çevre ve Sanat yaklaşımlı makale ve röportajları yayınlandı. Söyleşi ve konferansların yanı sıra radyo ve televizyon programlarında konuşmalar yaptı.
Yirmi yıldan bu yana Sanat Kurumu Üyesi olan Çetin, bu kurumda değişik dönemlerde yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.
Sanat Kolu Başkanlığını yürüttü.
Plastik Sanatlar ve Tiyatro Seçici Kurullarında görev yaptı.
2005 yılında yapılan seçimler sonucunda Sanat Kurumu Başkanlığına seçildi. 2007 yılında seçimlerde de yeniden seçilen Çetin Kurum Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Çetin evli ve bir kız evladı vardır.

(Kaynak: TAKSAV)

***

"'Özdemir Nutku skandalı', 'Talât Halman skandalı' gibi skandallarla iyice kötürüm olan tiyatro dünyası, ödül papazlarının vaftiziyle ayakta duruyor(!)"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /1"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /2"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /3"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /4"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /5"
"12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Halman'a Emek Ödülü veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu üyelerini tanıtıyoruz /6"

***

Oyun'un notu: Bakınız; "Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"