15 Mayıs 2010 Cumartesi

GENÇ BİR OYUNCUNUN ANI DEFTERİ / 6

....Lunaparklarımdaki atlıkarıncalar


Oğuzcan Önver
15 Mayıs 2010


Başkaları tarafından kazandırılmış duyarlılıklarını ve bu "kazandırılmış duyarlılıkların" oluşturduğu "insanları sevme duygusu"nu hızla yitirmeye başlamıştı. Ne zaman kendini bir ayna oyununda düşlese, kendinde ve hayalindeki aynanın izdüşümünde, "replikleri unutan ben'liği"ni, yabancılaşmış bir hücreye benzetip, bu benzetmeyi, beyninin tüm hücrelerinde sımsıkı hissediyordu.

Hayalinde, hiç kimsenin yaşamadığı, bir an bile olsa, bir tek canlının yaşayamayacağı ıpıssız bir köy vardı. Tanrılar tarafından dahi terk edilmiş bir köy diledi; Araf meleklerinden… Hayalindeki o ıssız köyde yaşamak, orada yaşlanmak ve orada ölmek istiyordu. O hep bahsedilen, ancak bir türlü bulunamayan iç huzuru, hayalindeki bu köyde bulabileceğine inandırmıştı kendini.

"Lirik Masallar ve Diyalektik Masalar", gözbebeklerinin büyümesi için yeterli bir sebepti. Her gece sabahlara dek, çalışma masasında saatlerce oturup şiir yazmaya çalışıyordu. Son günlerdeki en büyük uğraşı buydu. Hayatı boyunca hiç şiir yazmadığını fark ettiğinden beri her gece, kahve ve sigarayla bezenmiş dünyasında kafeinsiz şiirler yazmak istiyor, ama bir türlü yazmayı başaramıyordu. Eğer hayatı boyunca bir kez bile olsa, bir kadına âşık olabilseydi, belki her şey, daha kabul edilebilir gözükürdü gözlere.

Günlerce süren ve giderek şiddetini artıran şiir yazamama nöbetleri, onu bir hayli yormuştu. Hastalanıp şiir yazamayacağını ve böylelikle, hayalindeki köye asla gidemeyeceğini düşündü. Bu düşünce, onu oldukça korkutmuş ve her şey için çok geç olmadan, uzun bir yolculuğa çıkma kararı almıştı. Yolculuk kararını alır almaz, nereye gittiği belli olmayan bir trene bindi. Bu yolculuk, onu daha da yormuş ve iyice bitkin düşürmüştü. Öleceğini anlamış ve ölmeden önceki son gece şu iki dizeyi yazmıştı :

"… Ve tabii ki, bu lunaparklarımdaki atlıkarıncalarımı öldürmeyeceğim anlamına gelmez

Bilinçaltımın toprak altında kalması, bazı şeyleri asla değiştirmez."


* Oğuzcan Önver, Bulunmaz Tiyatro oyuncusudur!


***


Ayrıca bakınız:

GENÇ BİR OYUNCUNUN ANI DEFTERİ / 1
Bir palyaçonun gözyaşlarıyla makyajını silme çabası...

GENÇ BİR OYUNCUNUN ANI DEFTERİ / 2
Bir Bahar Temizliği

GENÇ BİR OYUNCUNUN ANI DEFTERİ / 3
Bilinçaltında Ölümcül Anlar

GENÇ BİR OYUNCUNUN ANI DEFTERİ / 4
İntiharın Genel İdeolojisi


GENÇ BİR OYUNCUNUN ANI DEFTERİ / 5
"Devrimci Ayinler"


Oyuncu Oğuzcan Önver, şiir de yazıyor!

http://oguzcanonver.blogcu.com/