15 Mayıs 2010 Cumartesi

Halkın mutluluğu, emekçilerin iktidarı için, ölümü göze alan Deniz Gezmiş'le, kapitalist politikacı Deniz Baykal'ın adlarını aynı tişörtte taşıyorlar!

(Kaynak: Milliyet)


Deniz Gezmiş'le Deniz Baykal'ın bir tek benzerliği var; her ikisinin de adının Deniz olması. Bu biçimsel ve rastlantısal benzerliğin dışında, iki Deniz arasında, ne toplumsal, ne kültürel, ne siyasal, ne de ideolojik hiçbir benzerlik söz konusu değil. Deniz Gezmiş, halkın mutluluğu, emekçilerin iktidarı için, Marksizm'den aldığı mücadele azmiyle, ölümü gülerek karşıladı. Deniz Baykal, emekçilere kan kusturan kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için, halka uyuşuk ninniler söyledi.

Yukarıda belirttiğimiz karşıtlıklar nedeniyle, Marksist ideolojinin neferi Deniz Gezmiş'le, "kapitalizmin yedek lastiği sosyal demokrasi"ye hizmet etmekten başka hiçbir özgünlüğü bulunmayan Deniz Baykal'ın adlarını aynı tişörtler üzerinde taşıyan hanımefendilerin "SEVDALANDIK DENİZ'LERE" sloganına asla katılmıyoruz. Herhangi bir insan, Deniz Gezmiş'in kavgasına sevdalanırsa, halkın mutluluğu, emekçilerin iktidarı için mücadele eder; Deniz Baykal'ın kavgasına sevdalanırsa, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için soluk tüketir.

Hayatını, halkın mutluluğu, emekçilerin iktidarı için mücadeleye yatıran Nâzım Hikmet'in, aşağıda sunduğumuz bir tek dizesi, Deniz Gezmiş'in kavgasına sevdalananların ruh durumunu çok yalın bir biçimde anlatıyor! (HB)


"SEVDALINIZ KOMÜNİSTTİR"


***


Ayrıca bakınız:

Halkın oluru ve onayıyla değil; delegelerin oluru ve onayıyla parti başkanlığına getirilen herkes, derhal istifa edip politik ortamı halka bırakmalı!

Büktel, politik kaosa hakikât ışığını tutuyor!