24 Şubat 2010 Çarşamba



İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi (Navenda Çanda Mezopotamya) Ankara Sanat Tiyatrosu'nda


İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi "Şîret" ve "Demirci Kawa Destanı" adlı oyunlarla "Ve Sanat Tiyatrosu"nun davetlisi olarak Ankara'ya geliyor. 3 Mart saat 20.00'de "Şîret", 4 Mart saat 20.00'de "Demirci Kawa Destanı" Ankara Sanat Tiyatrosu'nda seyirciyle buluşacak.

ŞÎRET (Kürtçe Oyun) 3 Mart Çarşamba saat 20.00'de

İki asal karakterden oluşan ve yaşadığımız coğrafyada kadınların toplumsal yaşam içerisinde maruz kaldığı sorunları irdeleyen ve özellikle de zor durumdaki kadınlara çare olarak sunulan seçeneklerin de aslında ölümün başka bir versiyonu olduğunu sahneye taşıyan oyunun tamamı Kürtçe olarak sahneleniyor.

Ölüm, yaşam, intihar, para, namus ve kadın - erkek ilişkileri gibi yan temaların işlendiği oyun, toplumsal yaralara dikkat çekerken, kişinin de kendi içinde bir sorgulamaya girmesine zemin hazırlıyor.

Oyunun sloganı ise: “Bir anne için kurban ve kaatili aynı karında taşımış olmak yeterince ağır bir yük değil mi?"

Demirci Kawa Destanı (Modern Dans) 4 Mart Perşembe saat 20.00'de

MKM Modern Dans Topluluğu Kürt mitolojisinin köşe taşlarından Kawa Destanı'nı dans ve tiyatroyla sahneye koyuyor. Kawa destanına farklı bir yaklaşımla korku, ihanet, irade, direniş, özgürlük ve iktidar kavramları sorgulanıyor.

Bu serhıldan destanının mitolojik anlatımı Mezopotamya halklarının binlerce yıllık tarihsel sürecini kapsayan ve süregelen günümüz koşullarına gönderme yaparak işlenmektedir.

İletişim ve bilet temin için:
vesanat@gmail.com
0506 784 32 00
0555 623 73 21