3 Mart 2009 Salı

Rushdie bile anladı!

Rushdie, Milyoner’i ‘çok saçma’ buldu


DIŞ HABERLER SERVİSİ - MAGAZİN SERVİSİ


Hint asıllı İngiliz yazar Salman Rushdie, 8 Oscar kazanan “Milyoner” (Slumdog Millionaire) filmini “çok saçma” olduğu gerekçesiyle eleştirdi. Rushdie, İngiliz Guardian gazetesinde yayımlanan yazısında, Mumbai’nin varoşlarından çıkıp “Kim milyoner olmak ister” adlı yarışmayı kazanan genç Hintlinin hikâyesinin anlatıldığı filmin inandırıcılıktan uzak olduğunu belirtti. Rushdie, “Bu çok saçma bir hayal ürünü. Bu türden kurgular, fantezi edebiyatının adını kötülüyor” diye yazdı. Rushdie, filmin uyarlandığı “Q&A” isimli romanın da “modası geçmiş, para için yazılmış bir kitap olduğunu, hikâyesinin de inandırıcılıktan uzak bulduğunu” söyledi.

Slumdog Millionaire’i 3 günde 55 bin kişi izledi

Bu yıl 81. Oscar Akademi Ödülleri’nde 8 dalda ödül alan ‘Slumdog Millionaire’ geçen cuma ülkemizde de gösterime girdi. Film ilk üç gününde 55 bin 334 kişi tarafından izlendi. Vizyondaki Türk filmlerinden “Recep İvedik 2” ise 4 milyona yaklaşarak ‘Recep İvedik’ filminin 4 milyon 301 bin seyirci rekorunu kıracağının sinyalini verdi. Vizyondaki üçüncü haftasına giren film, 3 milyon 752 bin 648 kişilik gişe ve 29 milyon 293 bin 585 TL gelirin sahibi oldu.

(Kaynak: Milliyet)

***

Oyun'un notu: Bakınız;
"Emperyalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için gündüz düşleri görmemize neden olan Oscar, Hint yoksulluğunu örtebilecek gölgeye sahip mi?"
"Fakirlerin sınıf atlama düşlerini sıcak tutan Oscar, kitlelere yaptığı aşılarla, emperyalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesine yardımcı oluyor"