21 Kasım 2008 Cuma

"TAKSAV skandalı" döneminde İmge'den oyun

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV), hem de "Emek Ödülü" ile onurlandırdığı 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'ın gölgesinin vurduğu 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali açılış oyununu Yenikapı Tiyatrosu sunarken (Bakınız: "12 Martçı'ya ödül veren festivali Yenikapı açtı"), Tiyatro İmge, 12 Mart'ın uzantısı olan yasalarla yönetilen ülkemizdeki polis cinayetlerine dikkat çeken etkinliklerde bulunuyor. atılım gazetesindeki haberi okuyunuz:


İmge, polis cinayetlerine karşı sahne alacak


İZMİR (21.11.2008)- İzmir ESP, yetkili polis cinayetlerine dikkat çekmek için yarın Çiğli Belediye Salonu'nda etkinlik düzenleyecek. Etkinlikte Tiyatro İmge, bir oyun sergileyecek. 24 Kasım'da ise Baran Tursun'un vurulduğu yerde anma yapılacak.

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı bünyesinde çalışma yürüten Tiyatro İmge, Dario Fo’nun “Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü” adlı oyununu İzmir'de Baran Tursun için sahneleyecek. İmge, İtalyan yazar Dario Fo'nun iki perdelik ünlü oyununa eklediği bölümlerle, 'Dur' ihtarına uymadıkları iddiasıyla yetkili polis cinayetlerine kurban gidenler bir kez daha hatırlatıyor.

Oyun, İtalya'daki bir emniyet müdürlüğünde geçer. Bir anarşist, sorgulama sırasında polislerce boynu kırılarak öldürülür. İki perdelik komedi olan ‘Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü’ İtalyadaki emniyet güçlerinin ve kontrgerillanın cinayetlerini sorgular.

Oyun, polis kurşunuyla felç kalan Amed Yıldırım için Adana'da, polis tekmesiyle katledilen Feyzullah Ete için ise İstanbul Avcılar'da sergilenmeye devam edecek.

Etkinlik 22 Kasım Cumartesi günü Çiğli Belediyesi Salonu’nda saat 19.00’da başlayacak. Etkinliğe Tursun Ailesi de katılacak.

Baran'ın vurulduğu yerde anma

Baran Tursunlar Vakfı Yürütme Komisyonu da 24 Kasım Pazartesi günü saat 10.00’da Bayraklı'da, Baran Tursun’un vurulduğu yerde bir anma düzenleyecek. Aynı gün saat 13.30’da ise Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava görülecek.
.
(Kaynak: atılım)
.
***
.
Oyun'un notu: bakınız;