11 Kasım 2008 Salı

Talat Sait Halman'a ödül veren festivalden / 2



Bambalina Theater
Don Quixote (Don Kişot)
.
14 KASIM 2008 CUMA
Saat:19:30
Yer: DT Büyük Tiyatro - Opera
(Festival Açılış Gala Oyunu)

BAMBALİNA THEATER-İSPANYA
“Don Quixote(Don Kişot)”
.
Yönetmen: Carles Alfaro
Müzikler: Joan Cervero
Set Tasarımı: Jaume Palicarpo
Prodüktör: Josep Policarpo
Prodüksiyon: Bambalina
Dağıtım: Angeles Gonzales
Oyuncu Kadrosu: David Duran, Angel Figols
Oyun Hakkında: Bir saatten daha kısa bir zamanda tüm seyirciler ve tüm dünyadan gelen tiyatro eleştirmenleri, Bambalino'nun en önemli eserlerinden birisi olan Quijote'dan çok etkilendiler. İki oyuncu tamamen siyah giyiniyor, bir masa ortada duruyor, ışıklar ve gölgeler hareket etmeye başlıyor, ve müzik ile bu şekillerin ahenkli hareketleriyle de eşsiz görüntüler ortaya çıkıyor.
.
Bambalina, 1991 yılında Valencia'da kuruldu. Carles Alfaro, Joaquín Hinojosa, Ramón Moreno, Gemma Miralles and Joan Cerveró gibi sanatçılarla birlikte çalıştı. Grup, İspanya ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yapılan festivallerde boy gösterdi. Bu festivallerden ödülle dönen grup, İspanya Kültür Bakanlığı'ndan da ödüller aldı.

Grup 2000 yılından itibaren daha önemli projelere de imza attı. Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales ve Instituto Valenciano de la Música ile birlikte çalıştı. Daha sonra Birleşik Devletler, Kanada, Meksika, Orta Amerika, Güney Amerika ve Fas gibi yerlerde oyunlar oynadılar.

25 yıllık tarihinde, grup birçok oyuna hayat verdi ve dünya seyircisiyle bu oyunları paylaştı. Pinocchio, Quijote, Ulysses, Cyrano de Bergerac, Alice, The Maese Pedro puppet show ve The soldier's story bunlardan sadece birkaçı.
.
.
***
.