28 Ocak 2013 Pazartesi

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hüseyin Hilmi Bulunmaz'ın, hiçbir hukukçuya, hiçbir tiyatrocuya, hiçbir mürekkep yalamış kişiye asla ve kesinlikle başvurmadan, hiçbir hukukçuyu, hiçbir tiyatrocuyu, hiçbir mürekkep yalamış kişiyi duruşmalarına kesinlikle davet etmeden, sadece kendi gücüyle ve sürekli olarak yineleyerek gündemde tuttuğu "LİNÇÇİ" sözcüğü, İSTANBUL 9. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ'NE sunulan BİLİRKİŞİ RAPORU içeriğinde "HAKARET" sözü olarak kabul edilmedi!

Dava dosyası içerisinde yer alan belge ve bilgilerden anlaşıldığı üzere, sanık Hilmi Bulunmaz, "LİNÇÇİ" isnadını, "TEMİZ TİYATRO KAMPANYASI" başlatan veya bu konudaki bildiriye imza atan kişi ve sivil toplum örgütlerine yönelik olarak kullanmakta; bu kampanyaya katılan kişilerin, kendisi ve kendisi gibi bazı tiyatrocuları LİNÇ etme amacı taşıdığını vurgulamaktadır. Bağımsız olarak kullanıldığında, muhatabının onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olan bu isnat, sanığın kendisi ve bazı diğer tiyatroculara karşı başlatıldığını iddia ettiği bir eylemle ilgili nitelendirme olarak kullanılması hâlinde, eleştiri hakkı hukuka uygunluk sebebi kapsamında olması sebebiyle HAKARET SUÇUNU OLUŞTURMADIĞI
söylenebilecektir. Burada önemle vurgulamak gerekir ki, "TEMİZ TİYATRO KAMPANYASI" eyleminin tiyatro ve tiyatro ile ilgili kişiler arasında küfrün olmaması gerektiğini dile getirmesi açısından, aslında haklı ve yerinde bir talebi dile getirmesi; toplumun önemli bir kesimi tarafından kabul görüp desteklenmesi; bu kampanyanın, bu kampanyayı başlatıp yürütenlerin ve bu kampanyaya destek verenlerin eleştirilememesi anlamını taşımamaktadır. Toplumun bir kesimi tarafından haklı görülerek dile getirilen bu talep, diğer bir kesimi tarafından hoş görülmeyerek eleştiriye konu edilebilir. Sanık da, kendisi açısından doğru bulmadığı bu kampanyayı nitelendirmek açısından, kampanyayı başlatan ve destekleyenlere yönelik olarak "LİNÇÇİ" isnadını yapmaktadır. Söz konusu isnat, kampanyayı başlatan, yürüten veya destekleyenlerin şahıslarıyla değil, eylemleriyle ilgili bir değerlendirme olup; eleştiri hakkı açısından bu isnadın, eleştiri hakkı bakımından ölçülü olduğunu söylemek de mümkündür. Zira eleştiri, bir övgü veya objektif olay anlatımı olmayıp, yergiyi ve olumsuz değerlendirmeleri de içerebileceğinden, muhatabını rahatsız edecek, toplumun dikkatini çekecek açıklamalara da yer verilebilecektir. Yukarıda açıklandığı üzere, burada önemli olan husus, eleştiride kullanılacak ifadelerin, eleştiriye konu edilen eylemlerden bağımsız olarak sırf muhatabın kişiliğine yönelik tahkir edici ifadeler niteliğinde olmamalıdır ki, davaya konu "LİNÇÇİ" 
isnadının bu yönde olduğunu söylemek mümkün değildir.

(Kaynak: İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan Bilirkişi Raporu)

***


Ayrıca bakınız:


Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, burjuva tiyatrosuna hukuksal olarak da saldırmak için HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASINA karşı müthiş bir kavga veriyor!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ kişilerin avukatı Burhan Gün'le LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'i hukuk köşesine yatırdı!

LİNÇÇİ kişilerin avukatı Burhan Gün'le LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'i hukuk köşesine yatıran Hilmi Bulunmaz ısrarla soruyor!

Osmanlı orduları, Bizans kenti "İstanbul"u kuşatırken, Bizanslı din adamlarının hâlâ "Meleklerin kanatları var mı, yok mu?" tartışması yaptığı gibi, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASINI eleğe çevirirken, küçücük leğenlerinde yüzen âciz tiyatro adamlarına acımaktan başka hiçbir şey gelmiyor elimizden!

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ kişilerin avukatı Burhan Gün'ün savunma bile yapamayacak kadar çok moral bozukluğu içerisinde bulunduğu ve LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in hiçbir duruşmaya gelemediği gibi bugünkü duruşmaya da asla gelemediği davada yine kazandı!

Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni ve Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ kişilerin avukatı Burhan Gün, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek ve LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'la ilgili davaları nedeniyle, İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi ve İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki hukuksal kavgasını sürdürüp, hukuksal işlerini görmek için yine İstanbul Adalet Sarayı'ndaydı!

LİNÇÇİ kişilerin avukatı ve müşteki Burhan Gün'le Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı müşteki LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek de, çok büyük bir arzuyla mahkûm ettirmek istedikleri Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı asla ve kesinlikle mahkûm ettirmeyi başaramadılar!

Lev Tolstoy'un yaktığı fenerden taşan ışıkla aydınlanan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ kişilerin avukatı Burhan Gün'le LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek karşısında bir milim bile eğilmediği gibi, her ikisini de hukuksal olarak yerlere yatırdı!

HİLMİ BULUNMAZ, LİNÇ KAMPANYASINI DELİK DEŞİK EDİYOR!

Linççilerin avukatı Burhan Gün ne istedi, yargıç neye karar verdi?
Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Burhan (Gün) ile Nurhan (Tekerek) karşısında kazanmış olduğu hukuksal savaşımının hemen ardından Burhan & Nurhan Damcıoğlu dinlemeye başladı!


Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ kişilerin avukatı Burhan Gün'le Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Yönetim Kurulu Üyesi LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'i yasal olarak yıldırarak hukuksal üstünlük elde etti!


Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hüseyin Hilmi Bulunmaz'ın kendisine HAKARET ettiği iddiasıyla LİNÇÇİ kişilerin avukatı BURHAN GÜN'e talimat vererek"ADALET" süreci başlatıp, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz hakkında KAMU DAVASI açtırmayı başaran Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve LİNÇ KAMPANYASI imzacısı Prof. Dr. NURHAN TEKEREK'in "Ankara'dan aldığı ödül" rüzgârı bile, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın en küçük bir ceza almasına, Hilmi Bulunmaz'ın bir güne bile, bir kuruşa bile mahkûm olmasına en küçük bir esinti katkısında asla ve kesinlikle bulunamadı!