7 Aralık 2012 Cuma

Linççilerin avukatı Burhan Gün ne istedi, yargıç neye karar verdi?

BURHAN GÜN

Oyun sitesinin çok önemli ön notu: Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın, hiçbir akademisyene, hiçbir dekorcuya, hiçbir dergiciye, hiçbir eleştirmene, hiçbir gazeteciye, hiçbir heykeltıraşa, hiçbir hicivciye, hiçbir hukukçuya, hiçbir kostümcüye, hiçbir oyuncuya, hiçbir oyun çevirmenine, hiçbir oyun yazarına, hiçbir sanatçıya, hiçbir sinemacıya, hiçbir şaire, hiçbir televizyoncuya, hiçbir tiyatrocuya, hiçbir yönetmene asla ve kesinlikle hiç yaslanmadan, bunların hiçbirine avuç açıp sadaka dilenmeden, sadece ve yalnızca tek başına elde ettiği bu hukuksal gurur, bu onur, hiçbir tiyatro esnafı tarafından dile getirilmeyerek, böyle bir dava hiç açılmamış, böyle bir HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI süreci yaşanmamış gibi yapılarak, entelektüellerin hemen bütünü, hepsi, tamamı, tümü, KÜLTÜR BAKANLIĞI ÇANAĞI yalamaya devam etmiştir!!!...

***

LİNÇÇİ kişilerin avukatı Burhan Gün, 22 Haziran 2010 günü Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı savcılığa şikâyet ederken ne istedi?

"http://tiyatroyun.blogspot.com adlı İnternet sitesinin soruşturma için savcılıkça yeterli delilin toplanmasının ardından erişimin(in / HB) engellenmesi ve kapatılması için Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurulmasına ve hatta durumun aciliyeti nedeniyle sitenin savcılık tarafından kapatılmasına, karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim."


***


Hilmi Bulunmaz'ı önce "şüpheli" ve ardından "sanık" sıfatıyla tiyatro köyüne takdim eden Burhan Gün'ün yukarıdaki isteğine, yargıç 5 Aralık 2012 günü nasıl bir kararla karşılık verdi?


"O hâlde 6352 Sayılı Kanun'un getirdiği yasal değişiklik karşısında sanığın hakkında (Burhan Gün ve Nurhan Tekerek tarafından açılmış / HB) açılmış her iki davranın ertelenmesine karar vermek gerekir.


Bu itibarla:

Sanık hakkında iki ayrı iddianamesiyle açılan ve birleştirilen her iki davanın 6352 Sayılı Kanun'un geçici 1. Maddesi b fıkrası uyarınca KOVUŞTURULMASININ ERTELENMESİNE"


***

Ayrıca bakınız:

İstanbul Barosu Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı ile LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in avukatı Burhan Gün'ün Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'nı ihlal ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet ettiği dilekçe ciddiye alınıp "KAMU DAVASI" açılsa bile, Burhan Gün yasaları bilmediği için, bu dilekçe, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın mahkûm edilmesine kesinlikle neden olamayacak!

LİNÇÇİ kişilerin avukatı ve müşteki Burhan Gün'le Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı müşteki LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek de, çok büyük bir arzuyla mahkûm ettirmek istedikleri Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı asla ve kesinlikle mahkûm ettirmeyi başaramadılar!