22 Aralık 2012 Cumartesi

Oyun yazarı Cuma Boynukara'nın yazdığı "Mem û Zîn" oyununun K. Lemi Bilgin yönetimindeki T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Van Devlet Tiyatrosu tarafından "asparagas tiyatro" hâline getirildiği ve bu nedenle Cuma Boynukara'nın "davacı", Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün "davalı" olduğu süreçte, Türkiye Yazarlar Sendikası ile Pen Yazarlar Derneği'nin kınama mesajları yayınladığı hâlde, LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Başkanı Nazif Uslu neden sessiz kalıyor?

Nazif Uslu

***

Ayrıca bakınız:


"CHP’li Tanrıkulu, Van Devlet Tiyatrosu tarafından sergilenen Mem û Zin adlı oyunda yazardan habersiz değişiklik yapıldığı iddiasını Kültür ve Turizm Bakanı Günay’a sordu. Oyunun yazarı ise eserinin değiştirildiğini belirterek Devlet Tiyatroları hakkında dava açtı." sözleri somut olarak orta yerde savrulup dururken, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Yönetim Kurulu nasıl bir davranış geliştirip, nasıl bir tepki gösterdi? Çok, ama çok merak ediyoruz!!!


Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın da üyesi olduğu Türkiye Yazarlar Sendikası, bize bir e-posta atıp, Cuma Boynukara'nın "Mem û Zîn Davası"na bizden iki hafta sonra da olsa sahip çıkarken, daha henüz LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) bize herhangi bir "Mem û Zîn Davası" e-postası atmayı kesinlikle düşünmedi bile!


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, işine geldiği zaman Cuma Boynukara'nın "Mem û Zîn Davası" genişlesin diye bu oyuna ödül veriyor; işine gelmediği zaman, yani K. Lemi Bilgin'in elindeki musluğun "tıs"layabileceğini varsayarak, Cuma Boynukara'nın yazarlık namusunu korumak için açtığı "Mem û Zîn Davası"nın kıyısına bile kesinlikle yanaşmıyor!


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) Denetim Kurulu Üyesi Erbil Göktaş'ın yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi, OYÇED Denetim Kurulu Başkanı Cuma Boynukara'nın "Mem û Zîn Davası"na sahip çıkacak mı ve/ya bu derginin İnternet sitesi yenitiyatrodergisi.com, "Mem û Zîn Davası"nı haber yapıp kendi davası gibi sahiplendi mi, yoksa Devlet Tiyatroları Genel Müdürü K. Lemi Bilgin ile papaz olurum kaygısıyla bu haberi kesinlikle görmezden mi gelecek?


OYÇED Denetim Kurulu Başkanı Cuma Boynukara'nın yazdığı "Mem û Zîn" oyununun davalık olduğunu siirttenöte.com sitesi bile haber yaparken, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) ile oyun yazarlarının hemen hemen hiçbiri asla ve kesinlikle ipine takmayı düşünmüyor!


"Mem û Zîn" oyunuyla ilgili çok uzaktan çok değişik bir ses geldi!


Radikal Gazetesi, Cuma Boynukara'nın DT'de oynanan davalık "Mem û Zîn" oyununu haber yapayım derken Işıl Kasapoğlu'nun "asparagas tiyatro" anlayışını da haberine kenar süsü yapmış!


DT, Cuma Boynukara'nın Çok Geç Olmadan'ını da yasaklamıştı!


"Mem û Zîn" oyunu için DT'ye dava açan Cuma Boynukara'nın "Çok Geç Olmadan" oyununun perdesi açılır açılmaz kapanmıştı!


PEN Türkiye Merkezi'nin göndermiş olduğu e-postayı sunuyoruz!


Cuma Boynukara, yazdığı "Mem û Zîn" oyununun "asparagas tiyatro" hâline getirilmesi nedeniyle K. Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları hakkında ŞİKÂYETÇİ ve DAVACI olup, DT'yi mahkemeye verirken, LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği İkinci Başkanı M. Ümit Görgülü neden sessiz kalıyor?


Cuma Boynukara'nın yazdığı "Mem û Zîn" oyunu K. Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları tarafından "asparagas tiyatro" hâline getirildiği için, Cuma Boynukara'nın DT'den "davacı" olduğu bir süreçte LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Genel Sekreteri ve Saymanı Erhan Özçelik neden sessiz kalıyor?


Yirmiyi aşkın oyuna imza atmış oyun yazarı Cuma Boynukara'nın yazdığı "Mem û Zîn" adlı oyun, K. Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları'nda "asparagas tiyatro" hâline getirildiği için, Cuma Boynukara'nın "davacı" ve DT'nin "davalı" olduğu bir süreçte, T.C. Yüksek Öğretim Kurulu Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek neden sessiz kalıyor?


Cuma Boynukara'nın "Mem û Zîn" adlı oyunu, K. Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları'nda "asparagas tiyatro" hâline getirildiği için, Cuma Boynukara'nın "davacı" ve DT'nin "davalı" olduğu bir süreçte, LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Ustaoğlu neden susuyor?

Cuma Boynukara'nın "Mem û Zîn" adlı oyunu, K. Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları'nda "asparagas tiyatro" hâline getirildiği için, Cuma Boynukara'nın "davacı" ve DT'nin "davalı" olduğu bir süreçte, LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Özek neden susuyor?

Cuma Boynukara'nın "Mem û Zîn" adlı oyunu, K. Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları'nda "asparagas tiyatro" hâline getirildiği için, Cuma Boynukara'nın "davacı" ve DT'nin "davalı" olduğu bir süreçte, LİNÇÇİ Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Örgel neden susuyor?