9 Haziran 2011 Perşembe

Dilinden utanmayan Ayşenil Şamlıoğlu, "darp"ından da utanmıyor!

Bütün resmî kurumlar gibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da, tam bir "darphane" gibi çalışıyor.

İstanbul Şehir Tiyatroları, oyununu satmak isteyen sıradan yazarların kapısında sıraya girdiği ve reklâm alabilmek için yedi ters takla atan besleme basının paspasında sabahladığı bir resmî kurum olarak çalışırken, "darphane" sözcüğünün tedavüldeki sözlük karşılığında işlev görüyor:

"Darphane: Para basılan yer, para basımevi"

İstanbul Şehir Tiyatroları, oyununu satmak istemeyen, dergisine reklâm almak istemeyen kişi ve kuruluşlara karşı, "darphane" sözcüğünün tedavülde olmayan anlamıyla hareket ediyor. Örnekse, Sosyalist OYUN Dergisi'ni Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi önünde dağıtmak isteyen Mesut Alptekin'le Oğuzcan Önver, Ayşenil Şamlıoğlu'nun adamları tarafından darp ediliyor, taciz ediliyor, tedirgin ediliyor ve somut olarak fiziksel saldırıya uğruyor. Yani, sözcüğün tedavülde olmayan anlamıyla, İstanbul Şehir Tiyatroları, Bulunmaz Tiyatro emekçileri için bir "darp"hane olarak işlev görüyor!

Peki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Kadir Topbaş'a bağımlı, bağlı ve onun emrinden bir milim bile sapma gösteremeyecek kadar memurlaşmış Ayşenil Şamlıoğlu'ndan reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) alan tiyatro yayın organları, (Sosyalist Oyun Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuzcan Önver, Fatih Reşat Nuri Güntekin Sahnesi'nin kuytu köşesine çekilip, tiyatro fuayesi bir "darp"hane olarak işlev görünce) nasıl bir tepki gösteriyorlar?

Hiç bir tepki göstermiyorlar!

Çünkü, onlar, zâten, Ayşenil Şamlıoğlu'nun tiyatral cehaletinden besleniyorlar!!!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


İBB ŞEHİR TİYATROLARI 2010-2011 SEZONU’NU KAPATIRKEN...


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2010-2011 sezonu kapanış basın toplantısını Malta Köşkü’nde gerçekleştirdi. İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Aliye Uzunatağan, İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Abdullah Kaplan, İBB Genç Tiyatro Sorumlusu Tolga Yeter, İBB Çocuk Tiyatrosu Sorumlusu Betül Kızılok Bavli ve ÇGSM Sorumlusu Emre Koyuncuoğlu’nun katıldığı toplantıda Ekim 2010 ile Mayıs 2011 tarihleri arasında İBB Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen oyunlar, düzenlenen festivaller, gerçekleştirilen projeler ve etkinlikler hakkında bilgi verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 2010-2011 Sezonu’nda geçen sezonda sahnelenen oyunlarının yanı sıra birçok yeni oyunla perdelerini açtı.

2010-2011 Sezonu’nda 25’i yeni 54 oyun sahneleyen İBB Şehir Tiyatroları, ayrıca 27. Çocuk Şenliği, 27. Genç Günler, 2. Kısa Oyunlar Festivali ve Yaz Oyunları’nı düzenleyerek seyircisiyle buluşturdu.

“2010 Avrupa Kültür Başkenti" projeleri kapsamında iki yeni oyun sahneleyen İBB Şehir Tiyatroları, bir belgesel filme de imza attı. Geçtiğimiz yıldan bu yana çalışmalarını sürdüren Farklı Olanlar ve Farklı Gelişenlerle Tiyatro Projesi’nin “Biri Hiçbiri ya da Hepsi” adlı oyunu sahnelendi.

Çağdaş Gösteri Sanatları Proje Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇGSM), İBB Şehir Tiyatroları bünyesinde kurularak atölye ve eğitim çalışmalarına başladı.

Yurtiçi ve yurtdışına düzenlediği turnelerle diğer şehirlerin ve ülkelerin seyircileri karşısına çıkan İBB Şehir Tiyatroları, 3’ü yurtdışı, 20’si yurtiçine olmak üzere 23 turne gerçekleştirdi.

İBB Şehir Tiyatroları geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da birçok ödülün sahibi oldu; 16 dalda 43 ödüle layık görüldü.

(Kaynak: tiyatronline.com)


***


Ayrıca bakınız:


Ayşenil Şamlıoğlu'nun adamları tarafından taciz edilen Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuzcan Önver'in yaşadığı zor anların görüntüleri!

Ayşenil Şamlıoğlu ve Tolga Yeter’e çok açık mektup!

Ayşenil Şamlıoğlu'nun yönetimindeki Şehir Tiyatroları, Bulunmaz Tiyatro sanatçılarına saldırı düzenledi!

Ayşenil'in suçu ne?

BÜKTEL'İN ÖLÜMÜ!

"Düşünce özgürlüğüne yapılmış yoğun bir saldırı" (mı?)

GECE DERSLERİ YENİDEN (MESUT ALPTEKİN İÇİN)

Bizim, sizin karanlık derslerinize ihtiyacımız yok!

GECEYARISI DERSLERİ: (HİLMİ BULUNMAZ'I KINAMAK!)