6 Temmuz 2010 Salı

Tiyatro... Tiyatro...'nun yeni sayısı satış noktalarındaymış(?) yada "Bana kapak yaptığın kurumu söyle, senin nereden reklâm alacağını söyleyeyim!"

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, Sayın LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, Sayın LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, Sayın LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu ve AKP'li Sayın Ertuğrul Günay'ın yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde çalışan Sayın Lemi Bilgin'in yönettiği Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün verdiği reklamlarla beslenen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık! Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik! Ayrıca, yazıdaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!! Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki haberi, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!!!

Haberin hiçbir müdahaleye uğramamış, "tertemiz" ve özgün hâlini okumak isteyenler, aşağıda verdiğimiz linki tıklayabilirler...


***


LİNÇÇİ Tiyatro… Tiyatro… Dergisi Temmuz Sayısı ancak ayın yedisinde Satış Noktalarında…


***


Tabii ki LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ni yayınlayanlarla, LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesini yayınlayanların aynı LİNÇÇİ kişiler oldukları ve satışa sunduklarını iddia ettikleri LİNÇÇİ derginin yeni sayısını biz henüz göremediğimiz için, okurlarımızın bu LİNÇÇİ kişilerin yaptıkları habere inanmak yerine, örnekse İstiklal Caddesi'ndeki Mefisto Kitabevi'ne gidip adı geçen LİNÇÇİ derginin yayınlanıp yayınlanmadığını, yayınlandıysa, satışa sunulup sunulmadığını, satışa sunulduysa, kaç adet olarak sunulduğunu yerinde incelemelerinde büyük yarar var!

Biz, verdiğimiz vergilerin Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün bütçesine de gittiğini ve bu kurumun sürekli olarak adı geçen LİNÇÇİ dergiyi reklâmlarla beslediğini bildiğimiz için, verdiğimiz vergilerin nerelere gittiğini denetleme hakkına sahibiz. Adı geçen bu LİNÇÇİ derginin aslında kaç tane bastığını, gerçek tirajının ne kadar olduğunu öğrenme hakkına sahibiz. Bu hakkımızı elde etmek için, adı geçen bu LİNÇÇİ derginin yöneticileri tarafından tiyatro kamuoyunun bilgilendirip adı geçen LİNÇÇİ derginin gerçek tirajını gösterir matbaa faturasını halkın bilgisine sunması gerektiğini anımsatırız. Daha önceleri defalarca belirtmemize rağmen (Örnekse bakınız: Halka ve tiyatro kamuoyuna gerçeği, sadece gerçeği söylemek zorunda olan tiyatro dergilerinin yöneticilerini ve matbaa sahiplerini göreve çağırıyoruz! ve Tiyatro yayın sahipleri, tirajlarının gerçek olduğunu kanıtlamak için, matbaalardan aldıkları gerçek, sadece gerçek faturaları beyan etmek zorundalar!), bir türlü doyurucu bir yanıt alamadığımız bu "tiraj konusunu" bir kez daha sert bir dille değerli tiyatro kamuoyunun dikkatine sunarız!!!

Biz, Türkiye'de yayınlanan bütün tiyatro dergilerinden gerçek matbaa bilgilerini istediğimizde, sosyalist kimlikli OYUN dergisi, halka ve tüyü bitmemiş yetime hesap vermek zorunda olduğu için, gerçek matbaa bilgilerini içeren Maliye Bakanlığı onaylı resmî belgeyi halkın ve tiyatro kamuoyunun bilgisine ivedilikle sunma onurunu göstermişti. (Bakınız: OYUN dergisi, faturasını sunar!)


***


LİNÇÇİ Tiyatro… Tiyatro… Dergisi'nin 215. Sayısında, 10 Haziran’da sona eren Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali değerlendirmeleri devam ediyor. Bu sayının kapak konuğu genç oyuncu Zeynep Özyağcılar’la Rengin Arslan görüştü. 6. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları değerlendirmelerini LİNÇÇİ M. Nukut (Nurkut) İlhan'ın

(LİNÇÇİ yayıncılar hep böyledir işte; en yakın LİNÇÇİ arkadaşlarının adlarını bile doğru dürüst yazmayı asla beceremezler! Bu LİNÇÇİ yayıncılarda dil bilinci, yazınsal donanım, yazım bilgisi, nesne ve özne tanımlamanın kırıntısı bile bulunmamakla birlikte, bu LİNÇÇİ yayıncılar "dava arkadaşları"nın adlarını bile ezberleyebilme becerisine asla ve kesinlikle sahip değillerdir. Bu LİNÇÇİ yayıncılarda böyle bir alâmet, böyle bir asâlet, böyle bir belâgat, böyle bir ciddiyet, böyle bir dirayet, böyle bir elastikiyet, böyle bir hâkimiyet, böyle bir kemiyet, böyle bir keyfiyet, böyle bir letâfet, böyle bir metânet, böyle bir nezâket, böyle bir selâmet, böyle bir suhule­t, böyle bir ulviyet, böyle bir vesâyet kesinlikle yoktur, namevcuttur, olması asla mümkün değildir!)

kaleminden okuyabilirsiniz. Fulya Peker New York’tan: “Belirsizliğin Dayanılmaz Hafifliği” ile sesleniyor. Çocuk tiyatrosu sayfalarında LİNÇÇİ Nihal Kuyumcu Danimarka seyahatinde söyleşi yaptığı “Batida”nın Yönetmeni Soren Ovesen’i sayfalarına konuk ediyor.

Yanlışsız, hatasız bir tek haber bile yapamadığı hâlde (Örnekse bakınız: Petersburg skandalı), yalan makinesi namıyla ün salmış Mustafa Şükrü Demirkanlı tarafından yönetilmesine rağmen (Örnekse bakınız: Demirkanlı yalanlarını sürdürüyor ve Yalanı yalanla örtmek) LİNÇÇİ Tiyatro… Tiyatro… Dergisi, başta D&R’lar olmak üzere Türkiye'nin her yerinde büyük(?) kitabevleride (kitabevlerinde) İşte, Türkiye'nin tutsak olduğu vahşi kapitalist düzenin küçük bir görüntüsü! İşte, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'a İftiradan yana olmak yada iftiradan yana olmamak başlıklı yazıyı yazdırmayı teşvik eden çürümüş Türkiye tiyatrosunun tadımlık topoğrafyası!!

LİNÇÇİ Tiyatro… Tiyatro… Dergisi, Temmuz 2010, 215. Sayı içeriği
EDİTÖRDEN: / S. 3
HABERLER: / S. 4
ELEŞTİRİ: “Yoroboshi” ve “Bahar Ayini” Üzerine / Evren Erbatur / S. 8
ELEŞTİRİ: “Damıtılmış Kırmızı” ve “Yoroboshi&Bahar Ayini” / LİNÇÇİ Üstün Akmen / S. 12
ELEŞTİRİ: “Damıtılmış Kırmızı” / LİNÇÇİ Ragıp Ertuğrul / S. 16
ELEŞTİRİ: “Hava”dan Sudan ve “Dans Etmek Ya da...” / K. Deniz Polat / S. 20
ELEŞTİRİ: “Piyano” / Robert Schild / S. 24
BİR DİYECEĞİM VAR!: Zeynep Özyağcılar / Rengin Arslan / S. 28
ELEŞTİRİ: “Sutra” “Cıva&Ölü1” / Zeynep Günsür / S. 32
ELEŞTİRİ: Suzuki’nin Gerilla Dramaturjisi / Özlem Hemiş Öztürk / S. 36
ELEŞTİRİ: “Cadaques” / Zehra İpşiroğlu / S. 40
ELEŞTİRİ: Türkiye’nin Yakın Tarihinin Labirentinde / Burcu Yasemin Şeyben / S. 42
ELEŞTİRİ: Galata Sokaklarında “Bir Takip Oyunu” / Şule Ateş / S. 44
ELEŞTİRİ: “Tatil Üçlemesi” / LİNÇÇİ Beki Haleva / S. 46
ELEŞTİRİ: “Hoop Gitti Kafa” / Nesrin Yılmaz / S. 48
İZLENİM: 6. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali / LİNÇÇİ M. Nurkut İlhan / S. 50
YORUM: 7. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali İçin Önerilerim /Hakan Alkan/S. 56
NEW YORK’TAN...: Belirsizliğin Dayanılmaz Hafifliği / Fulya Peker / S. 58
İFADE EDİYORUM: “Otel Katibi ve Diğerleri” / LİNÇÇİ Gürol Tonbul / S. 60
SADIK SEYİRCİ: Sevgili Seyirci / M. Sadık Aslankara / S. 62
ÇOCUK TİYATROSU: “Danimarka’dan Bir Grup: “Batida” /LİNÇÇİ Nihal Kuyumcu / S.66
PERDE’DEN ÖTE: Robert Schild / S. 68
OPERA VE BALE: Artık İstanbul’un da Opera Festivali Var! / LİNÇÇİ Özlem Özdemir / S. 70


.....................................................Haber Giriş Tarihi: 07 Temmuz 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi