1 Temmuz 2009 Çarşamba

Büktel ile Bulunmaz'ı sanatsal olarak imha etmeyi hedefleyen linç kampanyasını desteklerken utanç duymayan Akmen, 2010'culardan utanç duygusu bekliyor

Türkiye dramatik yazarlığının Everest'i ve "Türk dilinde yazılmış en iyi oyun" olan Theope'nin yazarı Coşkun Büktel ile Bulunmaz Tiyatro yöneticisi, Avrupa Birliği emperyalizmine ve onun düşünsel uzantısı 2010'culara karşıt, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için, "KINIYORUZ!" başlıklı aldatıcı bir linç kampanyası başlatan yalan makinesi, küfürbaz, linç kampanyası ana sponsorlarından Mustafa Demirkanlı, Ahmet Ertuğrul Timur, Ömer F. Kurhan, Yaşam Kaya, İsmail Can Törtop gibi tiyatro sanatını kirletenlerin kuyruğuna takılan Üstün Akmen, bu linç kampanyasında imzasını kirletirken utanç duymadığı halde, 2010 Yürütme Kurulu'nu utanç duymaya davet ediyor. Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nin bize gönderdiği "utanç davetiyesi"ni okuyunuz. (HB)


***


ÜSTÜN AKMEN:
"DİKMEN GÜRÜN’ÜN İSTİFASINDAN 2010 YÜRÜTME KURULU UTANÇ DUYMALIDIR"


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın Sahne ve Gösteri Sanatları yönetmeni Dikmen Gürün’ün 2010 yılına yönelik yeni projeler üzerine odaklanıldığı şu günlerde, Danışma Kurulu ve Artistik Komite tarafından onaylanmış olan üç projenin Yürütme Kurulu tarafından reddedilmiş olduğunu öğrenerek istifa etmesi üzerine Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi Başkanı Üstün Akmen, durumu “vahim” olarak değerlendirdi. “Şimdi ve Burada”, “Misafir” ve “EON” adlı projelerin 2008 yılından beri üzerinde titizlikle çalışıldığını “bu ülkede yaşayan tüm sağır sultanların dahi bildiği” gerçeğini vurgulayan Akmen: “Dikmen Gürün’ün istifası kendisine karşı duyulan güvensizliği değil, başı çekenlerin ülke çapındaki bilgisizliğini, duyarsızlığını özetlemektedir” dedi. İstifanın üzerinden geçen günler içinde muhatapların açıklama yapmamasını da manidar bulduğunu söyleyen Üstün Akmen: “Kerameti kendinden menkuller su yüzünde dolaşıyor” diyerek Türkiye’nin İstanbul “2010 Avrupa Kültür Başkenti” projesiyle avuçlarının arasına sıkıştırılan fırsatı heba ettiğini belirtti ve sanatçıların bu durum karşısında sessiz kalmamalarını istedi.

***

OYUN'un notu: Yukarıdaki metni geldiği gibi yayınladık!

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!