11 Nisan 2009 Cumartesi

Sansürcü Ertuğrul Timur'un kankası, Yalan Makinesi Mustafa Demirkanlı tarafından yayınlanan Tiyatro... Tiyatro..., kırk yıllık "Mıho"yu "Miho" yaptı!

Editörden.Gökçin Aras gokcinaras@ucge.com


(...)

"Genç edebiyat öğretmeniyken tatmıştım gözaltını, sürgünü, Aladağlı Miho sayesinde. Yasaklarla süregelmişti kültür-sanat. Onlarca oyun, onlarca oyuncu yasaklanmıştı. Hiçbir baskı sindirememişti tiyatro gönüllülerini. Bir işlik yeterdi yüzlerce tiyatrocuyu bir araya getirmeye. Gözlerimle görmüştüm arkamdaki birlikteliği, gurur duymuştum."

(...)


Yukarıdaki sözler, Mustafa Demirkanlı'nın Sahibi ve Yayın Yönetmeni (Sorumlu) olduğu Tiyatro... Tiyatro... dergisi'nin Nisan 2009 tarihli sayısının editörü olan Gökçin Aras'a ait. İnsanın içine ferahlık veren sözler bunlar.

Keşke bir de "Aladağlı Miho" diye yanlış yazacağına, "Aladağlı Mıho" diye doğrusunu yazabilseydi!

(Bakınız: Mustafa Demirkanlı'nın Sahibi ve Yayın Yönetmeni -Sorumlu- olduğu Tiyatro... Tiyatro... dergisi, sayı 200, Nisan 2009, sayfa 3)

***

Ayrıca bakınız:
"Petersburg skandalı"
"İsmet'ler ölünce, İsmail'lere dönüşüyorlar(!)"
"Ertuğrul Günay'ın çömezi Lemi Bilgin ve Kadir Topbaş'ın çömezi Kazmacıbaşı'nın desteğiyle yaşatılan Demirkanlı, yazarların kimliklerini değiştiriyor!"
TANI BU DERGİYİ, TANI DA OKU!
Büktel "Ahmet Arif fiyaskosu"nu "GÖR"üyor!
"Türk tiyatrosu dimdik ayakta" durabilmek için Kültür Bakanlığı ve Efes Pilsen'e yaslanırken, Mustafa Demirkanlı'nın yayınlarında iyice rezil oluyor!