11 Kasım 2013 Pazartesi

Bulunmaz, Demirkanlı ve onun avukatı Reyhan Kayışlı'ya ders veriyor!

T.C.
İSTANBUL
27. SULH CEZA MAHKEMESİ YARGIÇLIĞI'NA


DOSYA NO: 2012/943


KONU: Sanık Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın niyetini özetleme çabası.

1 - Ben, alışkanlığım, doğam, tutumum gereği, beni dâvâ etmeyen kişiyi dâvâ etmemeye özen gösteren biri olmama karşın Sanık Demirkanlı'nın beni defalarca dâvâ etmesi sonucu, mahkemenizde süren dâvânın yanı sıra aşağıdaki mahkemelerde çeşitli dâvâlar başlatmak zorunda kaldım:

a) 2. Sulh Ceza Mahkemesi 2012/663 HAKARET

b) 12. Sulh Ceza Mahkemesi 2013/664 HAKARET

c) 22. Sulh Ceza Mahkemesi 2013/551 HAKARET

ç) 40. Asliye Ceza Mahkemesi 2013/399 HAKARET/İFTİRA/TEHDİT

d) 6. Asliye Hukuk Mahkemesi 2012/481 MANEVÎ TAZMİNAT

e) 23. Asliye Hukuk Mahkemesi 2013/205 MANEVÎ TAZMİNAT

Şimdilik kaydıyla yukarıdaki dâvâlarla sınırladığım, ancak çok yakında birçok dâvâyı daha ekleyeceğim Mustafa Şükrü Demirkanlı dosyaları da incelenmeden yapılabilecek bir muhakeme, bence, eksik, hatâlı, yarım ve yanlış olacaktır. Bu, tamamıyla benim kişisel kanımdır. Bir hukukçu duyarlılığıyla değil, yalnız dâvâcı duyarlılığıyla dile getirilmiş bu kanının yanılgı içerebileceğini tabiî ben de düşünüyorum. Bu nedenle, doğal ki, takdir Sayın Yargıç tarafından belirlenecektir... Ben, sadece ve yalnızca, tarihe not düşebilme adına öznel isteğimi iletiyorum... (Bu dâvâ dosyası da içinde olmak üzere, muhakeme edildiğim bu onlarca ve onlarca dâvâ dosyası, hazırlamakta bulunduğum kitabımın içeriğini oluşturacaktır...)

2 - Ne kadar ayrı kişiler olsalar da, (Önceki hukuk metinlerinde ayrıntılı olarak anlattığım içerik gözönünde bulundurulduğunda görülecektir...) Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Sahibesi Gülhan Avşar Demirkanlı, İsmail Can Törtop ve Levent Çağlayan hakkında açtığım dâvâ dosyalarının da incelenmesinde olağanüstü hukukî yararlar bulunduğu kanısındayım:

a) 2. Sulh Ceza Mahkemesi 2013/523 HAKARET

b) 8. Sulh Ceza Mahkemesi 2013/843 HAKARET

c) 24. Asliye Ceza Mahkemesi 2013/201 İFTİRA

ç) 23. Asliye Hukuk Mahkemesi 2013/230 MANEVÎ TAZMİNAT

d) 24. Asliye Hukuk Mahkemesi 2013/205 MANEVÎ TAZMİNAT

Şimdilik kaydıyla sınırlı tuttuğum dâvâlar, "çığ gibi" artıp büyüyecektir! Sınırlı tutmamın nedeni, karşımda sadece birkaç kişinin değil, tam 1100 kişinin bulunmasıdır. Benim sanatsal ifade olanaklarımın ilga ve imhâ edilmesi için başlatılmış "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" 
metnine imzâ atan 1100 kişinin tümünden dâvâcı olacağım. Devlet için, halk için ve tüyü bitmemiş yetim için mücadele veren, bu uğurda insanî ve içtimaî tüm haklarını bile erteleyebilecek kadar olgun bir hayat tarzı sürdüren bir sanatçının, devlet zararına, halk zararına ve tüyü bitmemiş yetim zararına uygun bir hayat tarzı sürdürmesini isteyen 1100 kişinin, devlet, halk ve tüyü bitmemiş yetim zararına dezenformasyon, hakaret, iftira ve intikam kavramlarıyla hareket etmesi, ceza bağlamında, hukuk kapsamında da tartışılıp, 1100 kişinin ülke sanatına verdikleri büyük ve kötücül zararlar cezalandırılmalıdır. Bunlarla birlikte düşünüldüğünde, sizin vereceğiniz olumlu hukukî karar, yalnızca benim, devletin, halkın ve tüyü bitmemiş yetimin rahatlamasına değil de, aynı zamanda benim, devletin, halkın ve tüyü bitmemiş yetimin önünde barikat kurup, âdeta sanatsal bir tarikat oluşturan 1100 kişinin, bu tür suçlara meyletmesini de ilelebet engelleyici bir kıvılcım olarak tarihe sağlamca not düşecektir.

3 - Devletin, halkın, tüyü bitmemiş yetimin uğradığı zararın algılanarak tarihe not düşülmesi sonucunda yalnızca tiyatro sanatı değil, sanatların tümü, hattâ tüm toplumsal etkinlikler, ilk kez güneşi hisseden bir canlı gibi size ve hukuka minnettar kalacaktır. Minnet duygusunun gerçeklik kazanmasını arzu ediyorum. Yinelemek istiyorum: Arzum öznel sanatçı dileğimdir... Nesnel hukuk kurallarıyla düşünüp, somut verilerden yola çıkarak, "genel hukuk çerçevesi"ni çizecek olan tabiî ki Sayın Mahkeme Yargıcı'dır. Ben düşündüklerimi yazarken, Sayın Yargıç düşündüklerini hüküm hâline getirecektir... Takdir mahkemenindir... Hukuk kazansın!

"ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Kurucu Üyesi, Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü bulunduğu Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Sayın Mustafa Kurt'tan, İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Sayın Hilmi Zafer Şahin'den, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Sayın Mehmet Çevik'ten aldığı reklâm (PARA) incelenmelidir... Bu nedenle, (hiçbir zaman için zamanında yayınlanmadığından Devlet Tiyatroları ve Şehir Tiyatroları'nın zarar ettiren) Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne reklâm (PARA) veren Mustafa Kurt, Hilmi Zafer Şahin ve Mehmet Çevik'in de dinlenilip, görüşlerinin alınması gerekir. Bundaki amacım, "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın bana verdiği zarar nedenyle yargılanmasından öte, devlete, halka ve tüyü bitmemiş yetime verdiği zarar nedeniyle, tarihsel ve toplumsal olarak yargılanabilmesi isteğidir.

4 - Yukarıda tam iki kez yinelediğim "ASILSIZ İHBARCI" kavramını açıklamakta yarar görüyorum... Ben, bir sanatçı olduğum için, sanatsal yapıtlar üreten biriyim. Başta resim, tiyatro, yazın sanatıyla uğraşmanın yanı sıra, üç tane kitabı olan bir şair olduğum için, "arının bal yapması, ineğin süt vermesi doğallığı" gibi, binlerce şiir yazmış bir kişi olarak, "ey savcı" adlı bir şiir yazarak yayınladım. Bu şiirimi yayınlar yayınlamaz da birçok kişi bu şiirle ilgili olarak bana olumlu görüşler belirtti... Ne yazık ki sanat karşıtı Demirkanlı, bu şiirimi okur okumaz, yemeyip içmeyerek şiirimi, "T.C. İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI ÖZEL SORUŞTURMA BÜROSU"na şikâyet etti! Soruşturma: 2013/72962 
(Bakınız: http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/07/aslsz-ihbarc-lincci-demirkanl-bulunmaz.html) Şiir sanatından anlayan Sayın Savcı, "ey savcı" şiirinin bir sanat yapıtı olduğunu tescil ederek, Mustafa Şükrü Demirkanlı için "ASILSIZ İHBARCI" sıfatını kullanmamıza dayanak oluşturabildi... "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın "DEVLET TİYATROLARI ESKİ GENEL MÜDÜRÜ SAYIN İ. RAHMİ DİLLİGİL" hakkında yaptığı kara yayınların incelenmesi ve Rahmi Dilligil'in dinlenilmesi gerekir. Bunlar, tamamıyla benim kişisel, öznel görüşlerimdir. Hukukî değerlendirme yapma hakkı Yargıç'ındır...

5 - "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu'na yaptığı da incelenip, Sayın Karaosmanoğlu'nun görüşlerine başvurulmalıdır...

(Bakınız: www.ozgurkocaeli.com.tr/haber/karaosmanogluna-iki-gazeteciden-tazminat-6034.html)

6 - "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın, TİYATRO YAZARI SAYIN MELİH ANIK'I HİTLER İLE BİRLİKTE AYNI KAREYE "FOTOKOLAJ"LA YERLEŞTİRDİĞİ ve altında, Anık'a beslediği düşmanlığı "dışa vurduğu yazı" hukuk masasına yatırılmalıdır.
(Bakınız: http://tiyatroyun.blogspot.com/2013/11/blog-post_5022.html)

7 - "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın, Theope adlı oyunu yazdığı için "göklere çıkarılması gereken" yazar Coşkun Büktel'i bataklığa mahkûm etme eylemleri de kılı kırka yararak irdelenmelidir... (Bakınız: www.coskunbuktel.com/bukteldemirkanlifacebooktartismasi.htm)

8 - "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın, yazar Sayın Feridun Çetinkaya'ya yönelik karalayıcı yazıları değerlendirilmeye tâbi tutulmalıdır. "SUÇUN ŞAHSÎLİĞİ" ilkesini bilmeme karşın, bunları yazmamın nedeni tarihe not düşmektir... Bunca derin ve geniş konuyla Yargıç'ın gözlerini yormaya hakkım olup olmadığını sürekli bir biçimde sorgulamama karşın, "bizden sonraki kuşaklar"ın Türkiye tiyatrosunun nabzını ölçme hakkına olan saygım nedeniyle bunları da belirtiyorum...
(Bakınız: http://tiyatrofanzini.blogspot.com/2008/11/mustafa-demirkanl-ilkel-ve-iren-olmaya.html)

9 - "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın, tarihsel ve toplumsal "suçları", saymakla bitmeyecek kadar yoğun bir içeriktedir. Saygın Yargıç'ı daha fazla yorma hakkını kendime tanımayı asla uygun bulmadığım için, şimdilik kaydıyla, sözü burada "kesmek" zorundayım.

10 - Her şeye karşın, dâvâ dosyası sizin inisiyatifinizde bulunduğu için, hukukî sözü siz söyleceksiniz. Ben, yazınsal irdeleme yapmak hakkımı kullandım. Sayın Mahkeme ve Yargıtay vb. beni "bağışlarsa" sevinirim. 12.11.2013

MÜŞTEKİ
HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ