25 Ocak 2013 Cuma

Genel Müdür Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları'nın oyun programlarını duyurmak için Devlet Tiyatroları'ndan sürekli olarak para almasına karşın, hiçbir zaman için zamanında, yani ayın tam birinde asla ve kesinlikle yayınlanma nezaketi gösterilmeyen çok düşük tirajlı tiyatro dergilerine reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) verdirerek toplumsal suç işleyen T.C. Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni ve Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın eleştiri oklarına hedef oluyordu!

Tıklayınız: "Ertuğrul Günay görevini Ömer Çelik'e devretti!"

***


Ayrıca bakınız:


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Yayın Yönetmeni Şüpheli Sanık Davalı Mustafa Şükrü Demirkanlı, Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'a, Lemi Bilgin'den çok uzak bir yerde, Devlet Tiyatroları ile ilgili gelişmeler konusunda proje üretmek üzerine "ciddi ciddi" fikrini mi söylüyor?

Aşağıda bir tutam tadımlığını sunduğumuz bu yazı, LİNÇÇİ Savaş Aykılıç'ın deyimiyle "Tiyatro... Tiyatro... Dergisi İnternet sitesinde Mustafa Demirkanlı'nın Ertuğrul Günay ile yaptığı söyleşi, tiyatro tarihine geçecek ibretlik gerçekleri gözler önüne seriyor."

Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni ve Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hüseyin Hilmi Bulunmaz, Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'la Devlet Tiyatroları Genel Müdürü K. Lemi Bilgin'i de kendi ilginç ve tartışılması gereken sıradan bir davasına bile katık etmek isteyen LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Şüpheli Sanık Davalı Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın bu sıradan, ilginç ve tartışılması gereken isteğini İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesi Yargıçlığı kanalıyla Ertuğrul Günay ve K. Lemi Bilgin'e bildirdi!...

Yazarı Cuma Boynukara ile herhangi bir sözleşme yapılmadan, yani korsan bir biçimde oynanan "Mem û Zîn" oyununu izleyen Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın neden bu kadar çok duygulanıp, gözyaşlarına neden hâkim olamadığını bir türlü anlayamadık!

Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni ve Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hüseyin Hilmi Bulunmaz, tiyatro dergilerini haksız yere besleyen Ertuğrul Günay'ın aşağıdaki demecini okur okumaz dedi ki: "Hiçbir zaman için tam zamanında, yani ayın birinde yayınlanamayacak kadar pespaye tiyatro dergilerine reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) verirken, ciddi paraların benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin cebinden çıktığını unutmuş rolü yapan TC Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'parayı veren düdüğü çalar' mantığıyla tiyatro sanatına yaklaşırken, 'PİYASA, ÜRÜN' gibi kapitalizmin azgın lâflarını sere serpe kullanmaktan asla ve kesinlikle geri durmamaya kararlı!..."

AKP, Ertuğrul Günay'la kendine sözde muhalefet yapıyor yada Ertuğrul Günay'ın suyu şimşek hızıyla ısınmaya başladı bile!...


Daha önce Atilla Koç'un işgâl ettitiği Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı makamını 29 Ağustos 2007 tarihinden beri işgâl eden Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'ın emrinde sere serpe çalışan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin yönetimindeki Devlet Tiyatroları'ndan reklâm adıyla, reklâm adı altında yasallaştırılmış avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) almayı gayet rahat bir biçimde içine sindirebilen hiçbir tiyatro dergisi yöneticisinin elini kesinlikle ve asla değdiremediği "Ölüleri Gömün" yönetmeni Şakir Gürzumar yönetimindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu'na ait ve ticarî kuruluşlar tarafından sürekli olarak işgâl edilen reklâm kulelerine sadece ve yalnızca Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni ve Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olmakla gurur ve onur duyan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz elini değdiriyor hâlâ!


Tiyatro dergilerini reklâmla besleyen Ertuğrul Günay da var mı?