25 Ocak 2013 Cuma

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, on gün sonra İtalya'dan döndü!

Hilmi Bulunmaz, Venedik / San Marco Meydanı'nda! (Foto: Cemal Bulunmaz)

Zamanımın hemen hemen yarısını dışarıda geçirmeye başladığım için son derecede hoşnutum. Bu yılın ilk ayında yaklaşık olarak bir hafta kaldığım Hindistan'a gidip geldikten sonra, İtalya'daki on günlük çalışma ve gezme eylemimi tamamlayınca yurda döndüm.

Eşim mimar ve yazar Fikriye Bulunmaz, oğlum girişimci ve şair Cemal Bulunmaz'la birlikte, Türk Hava Yolları uçağıyla gittiğimiz İtalya'ya Venedik'te ayak basar basmaz, daha önce Europcar'dan kiraladığımız Fiat marka arabayla, Vicenza kentine hızla ulaştık. 

Capri Caddesi'ndeki evimizin ve T-Gold'daki işimizin bulunduğu Vicenza, önemli bir kültür ve ticaret kenti olmaya devam ediyor hâlâ. Vicenza'daki Teatro Olimpico'nun varlığı bile başlı başına çok değerli bir kültürel imza... Çalışma ve dinlenmeye koşut olarak gezdiğimiz yerler ise Bassano del Grappa, Padova ve Venedik'ti.

Makarna ve pizzanın egemenliğindeki İtalyan mutfağı, insanlara şişmanlama armağan eden bir durum içerse de, İtalya'daki hayat o kadar hızlı bir biçimde akıyor ki, midenize depoladığınız makarna ve pizzaları hızla, hem de şimşek hızıyla sindirmek kolay oluyor!...

Şimdilik kaydıyla küçük tuş darbeleriyle girizgâh yaptığım İtalya macerası için, fırsat ve zaman bulursam fazlasının yazacağım!...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Ayrıca bakınız:


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, hakkında "KAMU DAVASI" açtırdığı Şüpheli Sanık Davalı Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yüzünü 24 Ocak 2013 tarihli duruşmada kesinlikle görmeyecek!

Hilmi Bulunmaz 17 / 25 Ocak 2013 tarihlerinde de İtalya'da olacak!