10 Ocak 2011 Pazartesi

Zülfü adına hayal kırıklığı..


(...)

Yazık olmuş emeklere..

Bakın bir de bu laf var.. Bir şeye emek harcanmışsa, acımasız eleştirmek ayıp.. mış.. Tam tersine.. En acımasız eleştiriyi ona yapacaksın ki, bir daha emekleri ziyan etmemek için iki defa düşünsünler..

Oyunlaştırma kötü.. Dekor tam bir felaket.. Yani o durmadan açılıp kapanan ferforje bahçe duvarları, o inip kalkan tül ayraçlar.. Niye?.. Belli değil.. Nurullah Tuncer, stilize, minimalist bir tasarım yapamamış mı da, bu ilkokul müsameresi taktiklerine baş vurmuş?. Tuncer bir de “Işık tasarımcısı” diye geçiyor.. Yanlış.. “Işık tasarrufçusu” olmalıydı adının önünde yazan.. Ben böyle loş, böyle karanlık bir oyun izlemedim. İnsanın ruhu kararıyor.. Uzayan, uzatılan oyunun kararttığı yetmezmiş gibi.

Bir de Leyla’nın çocukluğunu anlatan bölüm var. Film.. Sözlük anlamıyla.. Sahneye inen perdeye yansıyan bir film yapmışlar.. Yani bu kadar berbat bir çekim olur. 3 dakikalık filmi çekmeyi beceremez mi insan?. Sonra niye film.. Leyla anlatsa olmaz mı?. Yani özenti..

(...)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

(Kaynak: SABAH)


***


Ayrıca bakınız:

Zülfü Livaneli'nin gazetesi VATAN, Leyla'nın Evi'ni haber yaparken yönetmen Nedim Saban'ın ve bu oyunda görev alanların adlarına âdeta sansür koyuyor!

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olan "Leyla'nın Evi", ancak Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı çanağı yalayarak sahnelenebiliyor!

Büktel'le Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlerden LİNÇÇİ Kurhan, LİNÇÇİ Tuncay Özinel'e ders veriyor!

Kültür Bakanlığı çanağının 48.000 TL'lik (yaklaşık olarak 100 asgari ücret) bölümünü yalayan Tiyatro Kare, dramaturg olarak Ömer F. Kurhan'ı besliyor!

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan olan Leyla'nın Evi tam 50 TL!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi