3 Aralık 2010 Cuma

Bir iftira belgesi olduğu net bir biçimde kanıtlanmış LİNÇ KAMPANYASI için 1100 imza toplayan Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, zamanında yayınlanamıyor!

"Devlet malı deniz, yemeyen domuz" ve/ya "Türkiye'nin üç tarafı deniz, dört tarafı keriz" mi?


Hilmi Bulunmaz
3 Aralık 2010


Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul milletvekili Ertuğrul Günay yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'le, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Sütçü İmam Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu AKP'li Kadir Topbaş yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'nun verdiği avuç dolusu reklâm paralarıyla (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) beslenen LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibesi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yöneticisi(?!) olduğu LİNÇÇİ ve iftiracı Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, hiçbir zaman için, tam zamanında yayınlanamıyor!

Hiçbir zaman için, tam zamanında yayınlanamamasına, yani avuç dolusu reklâm parası (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) aldığı "Lemi Bilgin'in Devlet Tiyatroları" ve "Ayşenil Şamlıoğlu'nun Şehir Tiyatroları" etkinliklerini tam zamanında duyuramamasına karşın, Lemi Bilgin'le Ayşenil Şamlıoğlu, benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle besledikleri LİNÇÇİ ve iftiracı Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne karşı hiçbir yaptırımda bulunamıyorlar. Elleri kolları bağlı, basiretleri beyinleri bağlı, büyük bir çaresizlik ve derin bir çözümsüzlük içerisinde bulunan, önlerindeki LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı barikatını, LİNÇ tarikatını aşabilme iradesine kesinlikle sahip olamayan, özgürlüklerinin sınır çizgisini LİNÇÇİ ve iftiracı Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin ötesine asla ilerletemeyen Lemi Bilgin'le Ayşenil Şamlıoğlu, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne, sanki babalarından aldıkları cep harçlıklarını veriyorlarmış gibi sundukları avuç dolusu reklâm parasını (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) kesmeyi, akıllarının ucundan bile geçirmiyorlar!!

Peki, benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergileri, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru LİNÇÇİ ve iftiracı Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ndeki ayrılmaz ikili LİNÇÇİ Gülhan Avşar'la LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'ya peşkeş çeken Lemi Bilgin'le Ayşenil Şamlıoğlu'nun arkasında birer istinat duvarı gibi durarak onların egemenliğini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeye niyetli Ertuğrul Günay'la Kadir Topbaş'a eleştiriler getirdiğimizde, LİNÇÇİ bana karşı nasıl bir davranış geliştiriyorlar?

LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı ve LİNÇÇİ yoldaşları, hemen bir avukat (Burhan Gün) tutup beni, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısı'nın karşısına çıkarıyorlar!!!

Peki ben, illegal olarak başlayıp legal olarak süren LİNÇ KAMPANYASI karşısında yerlere kadar eğilip bu LİNÇÇİ tiyatro esnafından özür mü dileyeceğim? Bu LİNÇÇİ tiyatro esnafının başlatmış olduğu "kıyım" karşısında tir tir titreyecek miyim? "Üstat Harpagon'a Saygı ve Destek Gecesi" oyununun özel gösterisinde Lemi Bilgin'in gözünün dibinden bir türlü ayrılmayıp onu "esir alan" LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın iktidardakilerle al takke ver külah gücü karşısında havlu mu atacağım? "Mustafa'nın onursuzluğu, insanlık onurunu yenecek" sözlerini bize söyletecek kadar insanlıktan uzaklaşmı bulunan LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, feri silinmiş gözleriyle bizlere dik dik bakarak, Türkiye tiyatrosunun şah damarındaki son damlacık kanı da emmeye çalışan Kırım Kongo Kenesi kılığıyla, elimizdeki kızıl bayrağı beyaz bayrakla değiştirmemiz konusunda bizi ikna edebilecek mi?

Tabii ki HAYIR!!!

***

Bugün, saat tam 10.25'te, İstiklâl Caddesi'ndeki MEPHISTO Kitabevi'nin 0212 249 06 87 no'lu telefonunun 3 no'lu tuşuna basıp "kitap bölümünü" bağlattığımda, karşıma, genç bir erkek sesi çıktı.

Bulunmaz - Benim adım Hilmi Bulunmaz... Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Aralık / 2010 tarihli 220. sayısı geldi mi?

Kitapçı - Hayır, gelmedi...

Bulunmaz - Emin misiniz?

Kitapçı - Bir saniye, bir de bilgisayardaki stoklara bakayım!

Bulunmaz - Çok iyi olur...

Kitapçı - Hayır yok!

Bulunmaz - Peki, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Aralık / 2010 tarihli 220. sayısının gelmediğine nasıl emin olabiliyorsunuz?

Kitapçı - Çünkü, elimizde, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sadece Kasım / 2010 tarihli 219. sayısı var! Bu sayının satılmayan dergileri de tam 12 tane!! Bizde her şey çok nettir!!!

Bulunmaz - Yalnız, bu konu çok önemli... Sizden aldığım bilgi doğrultusunda, bir değerlendirme yapacak ve ona göre bu dergi konusunda bir karara varacağım.

Kitapçı - Hayır, elimizde, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Aralık / 2010 tarihli 220. sayısı kesinlikle yok. Buna rahatça emin olabilirsiniz...

Bulunmaz - Gösterdiğiniz yakın ilgiye çok teşekkür ederim. Ben, hemen bu durumun değerlendirmesini yapmalıyım!!!