14 Mayıs 2010 Cuma

Düşünmesini, konuşmasını, yazmasını, oynamasını, yönetmesini bilmeyen LİNÇÇİ TOBAV, sadece Türkçe kuralları ihlâl etmiyor, kendini de ifade edemiyor!

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Yaşam Kaya'nın editörlük yaptığı LİNÇÇİ tiyatronline.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, yazıda bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!


***


LİNÇÇİ TOBAV İZMİR GENÇLİK TİYATROSU "AY IŞIĞINDA ŞAMATA"…


Haldun Taner' in çoğu oyunlarında kullandığı ironik yaklaşım, bu oyununda (oyunda) fazlasıyla (="gereğinden çok olan". Haldun Taner, "gereği kadar ironik yaklaşım"da bulunacağına, kalemine hâkim olamayıp "fazlasıyla ironik yaklaşım"da bulunmuş anlaşılan!) mevcuttur. Oyun, yıllar önce yazılmasına rağmen günümüzde de Çalışkur apartmanı (Apartmanı) örneklerine rastlanılabilir. Üstelik oyunu beğenmezseniz sizin için değiştirebiliyorlar. (Demek ki, Haldun Taner'in oyununu kuşa çevirip "Asparagas Tiyatro" / "Yönetmen Tiyatrosu" hâline getiriyorlar. "Asparagas Tiyatro" üzerine bir kitap yazan Coşkun Büktel'in kulakları çınlasın. Bakınız: "Yönetmen Tiyatrosu"na Karşı Bir Shakespeare ve Nâzım Hikmet Savunması)

YAZAN: HALDUN TANER
YÖNETMEN: YUSUF KÖKSAL
TARİH: 15-16 MAYIS 2010 SAAT 20:00
YER: FUAR GENÇLİK KÜLTÜR MERKEZİ SAHNESİ-İZMİR

OYUNCULAR;
AYŞE AKARI
BETÜL HİŞTİK
CANEM ERGİN
DİLAN TAŞDEMİR
ECENAZ ERİŞ
FARUK ERKAN
FERBAL YILDIRIM
FETHİYE DEĞER
GÜZİN ÇEVİKER
HAKAN ARSLAN
İSMAİL BİLEN
KORHAN KARABAL
LALECAN İŞCANLI
MERT KULBAK
NİLÜFER ÖZKAYA
MURAT SUBAY
MUSTAFA ÇAĞLAR
NAZAN EROL
SABRİYE ÇAĞLAR
SERHAT ÇAĞLAR
SEZA İSTANBULLU
ÜNAL TURGUT
YAĞMUR TURKAN
YASEMİN İNKAYA

(Kaynak: tiyatronline.com)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Yaşam Kaya; hem yazı yazmasını bilmiyor, hem de Taraf gazetesinde eleştirmen!

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olan Nedim Saban, "hem yazı yazmasını bilmiyor, hem de Taraf gazetesinde eleştirmen" Yaşam Kaya'dan medet umuyor!

Ahmet Altan'ın yönettiği Taraf, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Demirkanlı'nın yönettiği Tiyatro... Tiyatro... dergisine gusül abdesti aldırmış!!!

Ertuğrul Timur, Ömer Kurhan, Can Törtop, Yaşam Kaya, Cüneyt Yalaz, Murat Demirbaş, Orhan Aydın'ın "LİNÇ DAVASI" arkadaşı Demirkanlı, harfleri yutuyor!

Mustafa Demirkanlı, Ertuğrul Timur, Can Törtop, Yaşam Kaya gibi LİNÇÇİLER, Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın ifade olanaklarını imha etmek istediler!

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi