16 Mayıs 2010 Pazar

Siyasal ve tiyatral iktidarlara kafa tutabilecek bir donanıma sahip olan sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın ufuk açıcı yazısından tadımlık sunuyoruz!

Kitap okumak, doğal zenginliklerle yüklü bir adaya ulaşmaksa, bu adaya ulaşmak için, çeşitli yollar vardır. Bu yolların en sağlam, en güvenilir, en kestirme olanı da dergi okumaktır. Konumuz tiyatro olduğuna göre, tiyatro etkinliğini sanat boyutuna taşıyabilmeyi sağlayacak kitap okuma edimine giden yolda, tiyatro dergisi okumak çok önemli bir kilometre taşı, şaşmaz bir yol haritasıdır.

(Kaynak: Yeni Tiyatro dergisi, Nisan 2010, 18. sayı, sf. 33)

Bakınız: "Hilmi Bulunmaz ise 'Sanat Olacak Tiyatro, Dergisinden Belli Olur' başlıklı yazısında Türkiye tiyatrosundaki genel durumun bir değerlendirmesini yapıyor."


***


Ayrıca bakınız:

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, kendisini LİNÇ etmek isteyen M. Demirkanlı'nın dergisini didik didik edip bu dergide yazan LİNÇÇİLERİ takibe alıyor!

Sosyalist sanatçı H. Hilmi Bulunmaz da yazdı!...

İftiradan yana olmak yada iftiradan yana olmamak

tiyatrodunyasi.com'dan Bulunmaz'a sansür!...

Yeni Tiyatro'ya ambargo mu konuluyor?!...

3. Abdülhamid

Yeni Tiyatro'dan "resmi" tanıtım yazısı...

tiyatronline.com'dan Bulunmaz'a sansür!...

Yeni 3. Abdülhamid işbaşında!...

İftiranın simgesi Özdemir Nutku, "Tiyatro Buluşması"nda!...

Özdemir Nutku skandalı ve OYÇED

DİKKAT LİNÇÇİ VAR! (Prof. Dr. Hülya Nutku)

Düşünme özürlü, konuşma özürlü, yazma özürlü, oynama özürlü, yönetme özürlü LİNÇÇİLER; düşünemiyor, konuşamıyor, yazamıyor, oynayamıyor, yönetemiyor!