14 Mayıs 2010 Cuma

Oyun'un notu: Sayın Fethiye Değer'in bize gönderdiği aşağıdaki "düzeltme" yazısını olduğu gibi yayınladık.Ancak, "düzeltme" yazısında bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, "düzeltme" yazısındaki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!


***


kimden....f d <humanist35@hotmail.com>
kime........tiyatroyun@gmail.com
tarih........15 Mayıs 2010 00:34
konu........düzeltme
gönderen hotmail.com


düzeltme


Sayın yetkili, aşağıdaki tiyatro duyurusu benim tarafımdan aceleyle yazılmış, değişik tiyatro sayfalarına (sitelerine) oyunumuzu duyurmak amacıyla gönderilmiştir. LİNÇÇİ TOBAV TARAFINDAN YAZILMAMIŞTIR. "Linççi Tobav" ("LİNÇÇİ TOBAV") vb. ifadelerinizi düzeltmeniz ricasıyla. Ayrıca yönetmenimiz Yusuf Köksal tarafından yazılan oyun tanıtım yazısı ektedir.

Selamlar
Fethiye DEĞER


***


LİNÇÇİ TOBAV İZMİR GENÇLİK TİYATROSU

AY IŞIĞINDA ŞAMATA

Haldun Taner' in önce, "Ayışığında Çalışkur" adıyla uzun öykü olarak kaleme aldığı, sonra da "Ayışığında Şamata" adıyla oyunlaştırdığı bu değerli eserle siz seyircilerimizin karşısına çıkacak olmanın tatlı heyecanı içindeyiz.

LİNÇÇİ Tobav (TOBAV) Yetişkinler Tiyatrosu olarak, her yaş grubundan oyuncularımızla, hem bir tiyatro oyunu oynamanın hazzını yaşamak, hem de sanatın araladığı kapıdan girip hayatı sorgulamak ve yaptığımız işin hakkını vermeye çalışmak bizi gönendiriyor doğrusu.

Haldun Taner, Çalışkur Apartmanı sakinleri özelinden yola çıkarak, tam bir Türkiye atmosferi sunuyor bize. Her görüşten insanın yaşadığı ilişki ve çelişkilerin, güncelliğini hiç yitirmeyen tartışmaların içinde belki kendinizi de göreceksiniz. Peki, ülkemiz insanlarının sahip olduğu görüşleri ve yaşam biçimlerini ters yüz etsek, karşımıza nasıl bir tablo çıkar dersiniz? O halde buyrun izleyelim.

YAZAN: HALDUN TANER
YÖNETMEN: YUSUF KÖKSAL
TARİH: 15-16 MAYIS 2010 SAAT 20:00
YER: FUAR GENÇLİK KÜLTÜR MERKEZİ SAHNESİ-İZMİR

OYUNCULAR;

AYŞE AKARI
BETÜL HİŞTİK
CANEM ERGİN
DİLAN TAŞDEMİR
ECENAZ ERİŞ
FARUK ERKAN
FERBAL YILDIRIM
FETHİYE DEĞER
GÜZİN ÇEVİKER
HAKAN ARSLAN
İSMAİL BİLEN
KORHAN KARABAL
LALECAN İŞCANLI
MERT KULBAK
NİLÜFER ÖZKAYA
MURAT SUBAY
MUSTAFA ÇAĞLAR
NAZAN EROL
SABRİYE ÇAĞLAR
SERHAT ÇAĞLAR
SEZA İSTANBULLU
ÜNAL TURGUT
YAĞMUR TURKAN
YASEMİN İNKAYA


Selamlar
Fethiye DEĞER


***


Bakınız:

Düşünmesini, konuşmasını, yazmasını, oynamasını, yönetmesini bilmeyen LİNÇÇİ TOBAV, sadece Türkçe kuralları ihlâl etmiyor, kendini de ifade edemiyor!


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Yaşam Kaya; hem yazı yazmasını bilmiyor, hem de Taraf gazetesinde eleştirmen!

Dramaturgu LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan olan Nedim Saban, "hem yazı yazmasını bilmiyor, hem de Taraf gazetesinde eleştirmen" Yaşam Kaya'dan medet umuyor!

Ahmet Altan'ın yönettiği Taraf, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Demirkanlı'nın yönettiği Tiyatro... Tiyatro... dergisine gusül abdesti aldırmış!!!

Ertuğrul Timur, Ömer Kurhan, Can Törtop, Yaşam Kaya, Cüneyt Yalaz, Murat Demirbaş, Orhan Aydın'ın "LİNÇ DAVASI" arkadaşı Demirkanlı, harfleri yutuyor!

Mustafa Demirkanlı, Ertuğrul Timur, Can Törtop, Yaşam Kaya gibi LİNÇÇİLER, Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın ifade olanaklarını imha etmek istediler!

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi