13 Mayıs 2010 Perşembe

Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın ifade olanaklarını imha etmek için düzenlenen LİNÇ KAMPANYASINI imzalayan Emre Saka T.C. Yeditepe Üniversitesi'nde!

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrom.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!


***


KAFATASI (MEZUNİYET OYUNU)

Kafatası, tekelci kapitalist dönemde bilim sanat alanındaki üretici etkinliğin nasıl satın alındığını ve insanlığın gelişiminin önüne nasıl engel konulduğunu anlatmaktadır. Oyunda grotesk dil oluşturulmaya çalışıldı. Kullanılan dilin Nazım (Nâzım) Hikmet’in tiyatrosuna ve özellikle de bu oyuna uygun düştüğünü, oyunun iletisini ortaya çıkarıp belirginleştirmede yenilikçi ve çarpıcı sonuçlar verebileceği düşünülerek seçilmiş bir oyundur.

LİNÇÇİ Emre SAKA


Yazan: Nazım (Nâzım) Hikmet
Yöneten: Metin BALAY
Yönetmen Yardımcıları: Demet SEVİM-Zeynep ÇELİK
Yapım Sorumlusu: Bengisu ÖZENEL
Grafik Tasarım: Emir UÇKAN
Oynayanlar:
Doğan ALTINEL
Çiğdem AKSÜT
Serdar AYDIN
Erdem BAŞ
Zeynep ÇELİK
Burcu KARABAY
Nebile KAPICIOĞLU
Nami KASAKAWA
Irmak KIZILIŞIK
İrem ÖLMEZ
Bengisu ÖZENEL
Alper SALDIRAN
LİNÇÇİ Emre SAKA
Demet SEVİM
Tuğçe TOPÇU
Pınar TUNCEGİL
Eray TÜRK
Beste VURAL
Murat VANLI
Tuğba YARBAĞ

(Kaynak: tiyatrom.com)


***


Ayrıca bakınız:

Yeditepe Üniversitesi, LİNÇÇİ Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları'ndan medet umuyor!

Boğaziçi Üniversitesi otağında doğup Boğaziçi Üniversitesi kuvözünde büyütülmüş ve Boğaziçi Üniversitesi oksijen çadırında yaşayan LİNÇÇİLER, mesaide!

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi