13 Mayıs 2010 Perşembe


Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr Adnan TÖNEL
.
.
***
.
.
Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) sahibi olduğu LİNÇÇİ tiyatrom.com sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!
.
.
***
.
.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr Adnan TÖNEL'den Tiyatro Yetenek Sınavına (Sınavı'na) hazırlananlara önemli duyuru.
.
.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dalı Özel Yetenek Giriş Sınavı, 25 Mayıs 2010 saat 09.30'da yapılacak.

Türkiye'de gençlere dönük çağdaş eğitim ve uygulama araştırmalarını uzun bir süredir sürdüren, Eğitimci-Yazar-Sanatçı LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr. Adnan TÖNEL, YGS sınavından 140 veya üzeri puan alan adayların, 21 Mayıs 2010'a kadar bölüme ön kayıt yaptırabileceğini ve 25 Mayıs 2010 salı (Salı) günü yapılacak Özel yetenek sınavını (Yetenek Sınavı'nı) başardıktan sonra da, Yeni Yüzyıl Üniversitesi'nin konforlu, alternatif ve ayrıcalıklı eğitimine ilk adımı atmış olacaklarını söyledi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü'nde 2010-2010 (2011) Öğretim yılında başlayacak Oyunculuk eğitimleri (Oyunculuk Eğitimleri / oyunculuk eğitimleri) sürecinde öğrenciler için, Tiyatro Ana Sanat Dalı'nda fiziki her türlü olanak düşünülmüş. Tiyatro Bölümü'nün içerisinde; öğrencilerin duş alabilecekleri kabinler ve soyunma odaları, Makyaj (makyaj) ve dinlenme odası, çok sayıda Rol (rol) çalışması yapabilecekleri Rol Odaları (rol odaları), Akrobasi (akrobasi) ve doğaçlama yapabilecekleri Farklı Prova (farklı prova) mekanları, Çok (çok) amaçlı Dans (dans) stüdyosu ve Avangart Sahne (avangart sahne) ile diğer oyunculuk eğitimi veren kurumlardan bir adım öne geçmeyi hedefliyor. Bölümde Burs (burs) imkanları da çok cazip. 30 kişilik kontenjanın, 5 tanesine %50, 3 tanesine ise %100 Yetenek Başarı Bursu imkanı bulunuyor.

Yetenek Sınavı için başvuru ve ön kayıtlar 21/05/2010 tarihine kadar devam edecek.Yetenek Sınavı 25/05/2010 Salı günü saat 09.30 da (09.30'da) tek aşamalı olarak yapılacak. Sınava, 1 dram 1 komedi olmak üzere 2 parça ve 1 şiir hazırlayarak katılacak adayların, YGS sınavından
.
("YGS", "Yükseköğretime Geçis Sınavı" sözcüklerinin kısaltılmasından, yani bu üç sözcüğün sadece baş harflerinden oluştuğu için, "Yükseköğretime Geçis Sınavı sınavından" sözünün ne anlama geldiğini bir türlü anlayamadık. Hem "Yardımcı", hem "Doçent" ve üstüne üstlük hem de "Doktor" olan LİNÇÇİ Adnan Tönel, bizim bir türlü anlayamadığımız bu durumu, hiçbir LİNÇ girişiminde bulunmadan, "Doktor"luk ve "Doçent"lik "Özel Yetenek" gücünü kullanarak "Yardımcı" olup bize açıklayabilirse, ne kadar mutlu olacağımızı, gelecek "Yeni Yüzyıl"da bile hiç kimse tahmin edemez.
.
Ortaokul diplomasını dışarıdan, ancak 22 yaşında alabilmiş eski bir proleter ve mütemadiyen sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz)
.
140 veya üzeri puan alarak ön kayıt yaptırmaları yeterli.

WEB: www.yeniyuzyil.edu.tr
Telefon: (212) 444 5001 , (212) 293 35 89
Ön Kayıt için: Taksim Alman Hastanesi Sıraselviler Cd. No: 119 Kat: 4 Beyoğlu/ İSTANBUL

(Kaynak: tiyatrom.com)
.
.
***
.
.
Ayrıca bakınız:
.
.
.
.