9 Ocak 2009 Cuma

TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a "Emek Ödülü" verdiği bir süreçte, Begüm Girgin, Sırlar Dünyası figüranını savunuyor! / 2

Kültür Bakanlığı çanağının 28.000 TL'lik bölümünü yalayıp Sırlar Dünyası'nda figüranlık yapan (Bakınız: "Sırlar Dünyası / 116. Bölüm") Zafer Diper'i savunan Begüm Girgin bize bir e-posta daha gönderdi. Girgin'in kullandığı dile hiç dokunmadan, olduğu gibi yayınlıyoruz. (HB)


Begüm Girgin
9 Ocak 2009


Hilmi Bey;

Tekrar size yazıyor olmak beni rahatsız etse de yayınlamış olduğunuz sizin sahsına attığım maili bir internet sitesinde alaycı bir şekilde koymuş olmanız ve tabi ki attığınız başlık!

Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki burada benim dilbilgimi veya imla hatalarımı tartışmıyoruz hoş bu tek taraflı bir tartışma siz bana bir cevap vermek yerine bunu siyasetçiler gibi kamuya açık hale getirip cevabınızı bir şekilde oradan verdiniz mesajınız alındı. (buna ne gerekse)

Bir diğeri ise attığınız başlık Sırlar Dünyasının figüranını savunuyor! Vay beee…

Siz meğersem algı konusunda tahminimden de zayıfmışsınız ben bir figüranın aksine Yargı'yı Özkıyım'ı Olya'yı bunları yazan,yöneten ve sahnede canlandıran insanı savunuyorum bununda altını çizmek istiyorum iyice anlayabilmeniz için.

Kaldı ki size olan eleştirilerim tavrınız,üslubunuz ve sergilemiş olduğunuz bu çirkin tutum.Dilerdim ki benim baktığım pencereden sizde bakabilseydiniz ama görüyorum ki gereksiz hırsınız ( nedenini hala anlamış değilim) , egolarınız farklı açılardan görmenize engel oluyor sanatı ve en önemlisi hayatı!

Size son olarak söyleyebileceğim tek şey keşke bir Zafer Diper olabilseniz de bazen suskunluğun en büyük erdem olduğunu bilseniz sadece sanatınızı icra edip diğer meslektaşlarınıza saygı duymayı becerebilseniz ama bu yaşa kadar bunu başaramamışınız bundan sonra da başarabilir misiniz bilmiyorum.

Eğer yazım hatalarım varsa yine affedin nasılsa daha gencim benimde öğrenecek çok seyim var ama en azından şükrediyorum ki öğrenmem gerekenler sadece teknik bilgiden ibaret hayat ve bakış açımda değil.

Saygılarımla

***

Oyun'un notu: Ayrıca bakınız:
"Oruç, 'Bertolt Brecht Gecesi' örtüsünü aralıyor"
"Bertolt Brecht, her niyete yenen bir muz değildir"
TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a "Emek Ödülü" verdiği bir süreçte, Aslı Nişancı, Sırlar Dünyası figüranını savunuyor!
TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a "Emek Ödülü" verdiği bir süreçte, Törtop, aşağıdaki Aslı Nişancı yazısını yanıtlıyor / 1
TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a "Emek Ödülü" verdiği bir süreçte, Törtop, aşağıdaki Aslı Nişancı yazısını yanıtlıyor / 2
TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a "Emek Ödülü" verdiği bir süreçte, Kemal Oruç, aşağıdaki Aslı Nişancı yazısını yanıtlıyor
TAKSAV'ın 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman'a "Emek Ödülü" verdiği bir süreçte, Begüm Girgin, Sırlar Dünyası figüranını savunuyor!

***

Oyun'un notu: Ayrıca bakınız; "Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talat Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"