1 Şubat 2011 Salı

LİNÇÇİ TOBAV, oyuncu adaylarına LİNÇ kültürü mü öğretecek?

"Bay E. Crosby'nin, Shakespeare'in emekçi halka yaklaşımı üzerine kaleme aldığı yazıyı okuyunca, Shakespeare ve yapıtları epeydir kafa yorduğum bir konu olduğu için, bütün Avrupa dünyasının bu konuda vardığı sonuçlara taban tabana ters düşen kendi düşüncelerimi söyleme isteği duydum. Shakespeare'e karşı duyulan bu genel tapınmaya bütünüyle karşı oluşumun sonucu olarak tekrar tekrar yaşadığım bütün o kendimle mücadeleyi, yaşadığım kuşkuları anımsayarak ve pek çok insanın da benzeri duyguları yaşadığını ya da yaşayabileceğini düşünerek, çoğunluğa ters düşen kanaatlerimi açıkça ve kanıtlarıyla belirtmemin yararlı olabileceği sonucuna vardım. Bunda, Shakespeare üzerine herkesinkine ters düşen düşüncelerimi ayrıntılarıyla ele aldığımda ulaştığım sonuçların bana büsbütün de önemsiz ve ilginçten uzak gelmemesinin bir payı olduğunu belirtmeliyim."

(Bkz: Tolstoy, Sanat Nedir?, çev. Mazlum Beyhan, İş Bankası Yayınları, s. 301)


***


LİNÇÇİ TOBAV, 12 Eylül Faşizmi'nin hemen ardından, 28 Aralık 1981 tarihinde, tam da faşist general Kenan Evren'in diktatörlüğü sırasında kurulmanın verdiği rehavetle, 12 Eylül Faşizmi'nin üzerinden yaklaşık olarak 30 yıl geçmesine karşın, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlere (Türk Silahlı Kuvvetleri eskisi LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı, TERAKKİ VAKFI LİSESİ teknisyeni LİNÇÇİ Ahmet Ertuğrul Timur -nam-ı diğer 3. Abdülhamid- , "Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişen" LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan v.b., v.b...) "DESTEK VEREN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI" kontenjanıyla tiyatral faşizme omuz vermiştir!

LİNÇÇİ TOBAV, 12 Eylül Faşizmi'nin en karanlık ve en şaibeli döneminde, henüz Faşist Anayasa bile yürürlüğe girmemişken, insanların sokaklarda birer köpek yavrusu gibi kurşuna dizildiği bir süreçte, 12 Eylül Faşizmi tarafından Resmi Gazete'de yayınlanan bir metinle vaftiz edilmiştir!!

LİNÇÇİ TOBAV, tarihine hiç bakmadan, LİNÇ KAMPANYASI içerisindeki faşizan baskısının unutulduğunu sanarak, hiç utanmadan, hiç sıkılmadan "Oyunculuk Atölyesi" başlatıyormuş!!!

LİNÇÇİ TOBAV, ayrıca, (dört yüz yıldır dünya tiyatro sahnelerini kirleten tiyatral sahtekâr William Shakespeare'i "yerden yere vurmuş" Lev Tolstoy'un yalancı tiyatroya koskocaman bir tokat attığı "Sanat Nedir?" kitabının, sanki 1897 yılında, yani tam tamına 114 yıl önce hiç yayınlanmamış, dilimize Eylül 2007 tarihinde hiç çevrilmemiş gibi yaparak), Shakespeare'in bütün dünyaya kösnüllük, kötücüllük, kralcılık ihraç ettiğini hiç duyumsamamış ve "Sanat Nedir?" kitabındaki içeriğin emekçi sınıfın aydınlamasına katkı sunması için kılını bile kıpırdatmamıştır.

LİNÇÇİ TOBAV, gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek isteyen LİNÇ KAMPANYASI sürecine omuz verip, bu kampanyaya imza atarak, büyük bir yanlışlık yapmış, sert kayaya çarpmıştır!

LİNÇÇİ TOBAV, bundan böyle/bundan sonra, değil "Oyunculuk Atölyesi" düzenlemek, "Ayakkabı Tamir Atölyesi" bile düzenleyebilecek bir inandırıcılık sahibi değildir.

LİNÇÇİ TOBAV, her fırsatta, her olanakta, nasıl olsa bir punduna getirilip, sert, hem de çok sert bir biçimde eleştirilecek.

LİNÇÇİ TOBAV, tezgâhı toplayıp işportacı mantığıyla hareket etmeyi bırakmak zorunda kalacak.

LİNÇÇİ TOBAV, madem ki LİNÇ KAMPANYASI için imza verdi, o hâlde onun mecburi istikameti, ilelebet eleştirilmek, eleştirilmek ve eleştirilmektir! (HB)


***


TOBAV Oyunculuk Atölyesi


05 MART’TA BAŞLIYOR.

EĞİTMENLER
Bülent Emin YARAR • Devlet Tiyatroları
Yetkin DİKİNCİLER • Devlet Tiyatroları
Prof.Metin BALAY • Yeditepe Üniversitesi
Güneş HAYAT • Devlet Tiyatroları
Hasan ŞAHİNTÜRK • Haliç Üniversitesi
Saydam YENİAY - Tobav
C.Tesi • Pazar toplam 64 saat
Saat 10.00 • 14.00 arası
Yer : Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnesi

İletişim : 0212 293 90 64 - 0533 687 13 45
tobav@tobav.org.tr
Devlet Tiyatroları Opera Bale Çalışanları Yard.Vakfı


...................................................Haber Giriş Tarihi: 01 Subat 2011

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi