17 Şubat 2011 Perşembe

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergileri, "Kültür Bakanlığı çanağı" yalanması için çarçur eden Ertuğrul Günay, hiçbir şey söylemiyor!!

Daha, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in inisiyatifindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kulelerine sahip çıkamayan, örnekse Sultanahmet'teki İDT reklâm kulesinin apar topar buhar olması konusunda bile herhangi bir açıklama yapmayan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, somut durumlar üzerine somut yaptırımlar uygulayabilecek bir konumda bulunmasına karşın, topu orta sahada dolaştırıp ortaya karışık söylemlerle soyut düşünceler(?!) geliştiriyor!

Daha, Kültür Bakanlığı çanağı sözleriyle kavramsal boyuta taşıdığımız ve bu nedenle (de) LİNÇ KAMPANYASI ile susturulmak istendiğimiz "Özel Tiyatrolara Yardım" olgusunu eleştirdiğimiz sürece, olumlu yada olumsuz olarak asla müdahale etmeyen Turkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bizim dilimize doladığımız küçük ve somut işlerle uğraşacağına, kendisine uygun olanı yapıyor; büyük ve soyut işlerle uğraşıyor!

Daha, televizyon dizilerinin halkın ahlâkını bozduğunu bile ayrımsamayan yada ayrımsamasına karşın, işin bu önemli yanıyla değil de, teknik ve ikincil yanlarıyla iştigal etmeyi yeğleyen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, aşağıdaki kısacık haberde görebileceğiniz gibi, konuşmuş görünmesine karşın, aslında hiçbir şey söylemiyor!!! (HB)


***


Çalışanın posasını çıkaramazsın!


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, RTÜK ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dahil olmak üzere 5 bakanlığın ilgili kurumlarıyla önümüzdeki hafta “dizi zirvesi” gerçekleştireceklerini açıkladı

Günay, "Biz hangi sürelerde yayımlarlarsa yayımlasınlar çalışma koşullarının insani olması gerektiğini düşünüyoruz. İsterseniz sabahtan akşama kadar yayımlayın. Televizyondan 2 saat dizi yayımlayacaksın diye çalışanların posasını çıkarmaya hakkın yok" diye konuştu.

'Çözüm arayacağız'

Günay, dizi oyuncularının gayri insani şartlarda çalışmasının onun sanatçılık vasfı ve yaratıcılık özelliğiyle de bağdaşmadığını söyledi.

Günay, "Biz, toplantıya bütün ilgili kurumları çağırdık. Ortaklaşa çözüm arayacağız" dedi. Sadece dizi sürelerinin tartışılmasının doğru bir yaklaşım olmadığını kaydeden Günay şunları kaydetti: "Dizi sürelerinden çok ben çalışma koşullarına bakarım. 'Ben insani şartlarımı sağlıyorum, 180 dakika yayımlıyorum' diyorsa, sanatçının da itirazı yoksa ben ona karışmam."

(Kaynak: Milliyet)