4 Ocak 2011 Salı

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu, reklâm kulesine sahip çıkmaya karar verdi

Yaptığımız ciddi eleştiriler sonucu reklâm kulelerine sahip çıkmaya karar veren İstanbul Devlet Tiyatrosu'nu (İDT) tebrik ederiz. Uzun yıllardır ticarî firmaların reklâm panosu olarak kullanılan, arada bir de İDT'nin afişlerini "konuk" eden İDT reklâm kuleleri, umarız bundan böyle, tamamıyla İDT'nin kendi afişleriyle birlikte anılmaya başlanır!

Bu sabahtan başlayarak, İDT'nin egemenliğine geçen İDT reklâm kulelerinde tiyatro afişlerinin hüküm sürmesi, bir tiyatrocu olarak beni kıvandırıyor...

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü'nden aldıkları reklâmla (avanta, diş kirası, sadaka, sus payı) beslenen tiyatro dergilerinin hiçbirinin asla ve kesinlikle eleştiremedikleri reklâm kulelerinin ticarî kuruluşlar tarafından kullanılmasını ilk keşfeden ve bu keşif doğrultusunda sürekli olarak muhalefet yapan biri olarak, İDT'nin kendi malı olan reklâm kulelerine sahip çıkması, beni son derecede sevindirdi.

Reklâm kulelerine sahip çıkan İDT Müdürü Sayın Şakir Gürzumar'ı, DT Genel Müdürü Sayın Lemi Bilgin'i, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ı can-ı gönülden kutlar, tebrik ederim. (HB)