26 Ocak 2011 Çarşamba

Sultanahmet'teki T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesinin yerinde yeller esiyor!

Çok uzun yıllardır Sultanahmet Camii ile Firuzağa Camii arasında hüküm süren Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesi, bugün itibariyle yerinden sökülerek, meçhul bir yere götürüldü!

Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu, bizim verdiğimiz vergilerle beslenmesine karşın, bana halkıma, tüyü bitmemiş yetime hiç sormadan, kendisine ait reklâm kulelerini sürekli olarak ticarî kuruluşların reklâmlarının duyurulması için, kendi inisiyatifi dışındaki reklâm şirketine kullandırıyor!!

Bu durumdan çok büyük rahatsızlık duyduğum ve benim duyduğum rahatsızlığın bir gramını bile duymayan tiyatro dergilerinin teslimiyetçi tavrından da çok büyük rahatsızlık duyduğum için, Sultanahmet'teki İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesinin önünden ne zaman geçsem, büyük bir hüzün duygusu seline kapılıverirdim!!!

Ancak...

Bu akşam, çok geç saatlerde tiyatromdan dönerken, çürük bir dişin küçük bir darbeyle çekilip atılmasını çağrıştıran bir manzarayla karşı karşıya gelince, çok daha büyük bir hüzün duygusunun seline kapıldığımı itiraf etmeliyim!!!... (HB)